Başkan Günay, Türkiye Gıda Sanayi ve Türkiye İçecek Sanayi Meclisi Müşterek Toplantısı'na katıldı

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Günay, Türkiye Gıda Sanayi ve Türkiye İçecek Sanayi Meclisi Müşterek Toplantısı'na katıldı.

Tekirdağ 6.01.2019 14:56:00 0
Başkan Günay, Türkiye Gıda Sanayi ve Türkiye İçecek Sanayi Meclisi Müşterek Toplantısı

Türkiye Gıda Sanayi Meclisi ve Türkiye İçecek Sanayi Meclisi, sektörün sıkça şikayet ettiği bilgi kirliliğini tartışmak ve çözümüne yönelik öneriler geliştirmek üzere, Türkiye İçecek Sanayi Meclisinden sorumlu TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay, Türkiye Gıda Meclisinden sorumlu TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş’ın da katılımları ile Birlik Merkezinde bir araya geldi.​

 

TOPLANTININ ÇIKIŞ SEBEBİNE DEĞİNDİ

 

Meclis Başkanı Necdet Buzbaş bilgi kirliliğinin; gıda sanayindeki prestij kaybının yanında vatandaşın sağlıklı beslenmede kafa karışıklığı yaşaması gibi iki temel sonucu olduğunu hatırlatarak, bu toplantının çıkış sebebine değindi.

 

“DOĞRU BİLGİYİ KENDİLERİNE AKTARILMASI GEREKTİĞİ VURGULANDI”

 

Yeni başkanlık sistemi ile doğrudan Türkiye Cumhuriyeti Başkanına bağlı kurullardan biri olan Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulunun ilk toplantısında, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşın aklını karıştıran açıklamalara çözüm getirilmesi ve doğru bilgiye erişimin sağlanması hususunda verdiği talimatın, bilgi kirliliğin; Türkiye’nin en üst kademesine kadar bir rahatsızlık konusu olduğunu ortaya koyduğuna dikkat çekildi. TOBB’un gücüyle Türkiye Gıda Sanayi Meclisi ve Türkiye İçecek Sanayi Meclisi olarak bu Kurula destek verilmesi ve doğru bilgiyi kendilerine aktarılması gerektiği vurgulandı. Bu kapsamda sektör temsilcileri kendi alt sektörlerine yönelik bilgi kirliliği ile ilgili sorunlarını çözüm önerisiyle birlikte paylaşmanın yanında, sürdürülebilir olması için kurumsal yapı önerisinde de bulundular. Aynı alt sektördeki üyelerin grup çalışması yaparak bir sonraki Meclis toplantısında müzakere etmek üzere çıktılar sunmasına karar verildi.

 

BİLGİ PAYLAŞIMINDA BULUNDU

 

Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, kendisine alt sektörlerden gelen sorunları ve çözüm önerilerini sıralayarak, meclis üyeleri ile bilgi paylaşımında bulundu. Birçok konu üzerinden gerçekleşen toplantı karşılıklı fikir alışverişinde bulunulması ve gerekli adımların atılması konusunda yapılması gerekenlerin konuşulmasının ardından sona erdi.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10