Vali Yıldırım: Biz hepimiz birimiz içiniz

Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret eden  Tekirdağ Vali Aziz Yıldırım, ziyarette yaptığı konuşmada "Biz hepimiz birimiz içiniz. Karadenizliyiz o

Tekirdağ 6.01.2019 15:21:00 0
Vali Yıldırım: Biz hepimiz birimiz içiniz

Tekirdağ Vali Aziz Yıldırım, Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

 

DERNEK HAKKINDA BİLGİ ALDI

 

Vali Aziz Yıldırım, Dernek binası önünde Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Yıldırım dernek hakkında bilgi aldı.

 

Vali Aziz Yıldırım’ın geçtiğimiz aylarda vefat eden eşi merhume Selma Yıldırım’a dua edilmesiyle başlayan ziyaret, Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz’ün Derneğin faaliyetleri hakkında Vali Aziz Yıldırım ve katılımcılara bilgi vermesiyle devam etti.

 

“ İNSAN MIYIZ ÖNEMLİ OLAN BUDUR”

 

Ziyarette konuşan Vali Yıldırım:”Biz hepimiz birimiz içiniz. Karadenizliyiz orada doğduğumuz için, Doğulu da olabilirdik, hiç önemli değil. Zenci de olabilirdik bu da hiç önemli değil. İnsan mıyız önemli olan budur. Bunu ortaya koymamız lazımdır. Kitabımız bir mi ? Rabbimiz bir mi? Peygamberimiz bir mi? Bütün mesele budur. Aynı duyguları mı paylaşıyoruz. Devletimizi aynı şekilde mi seviyoruz. Ülkemize aynı şekilde mi sahip çıkıyoruz” dedi.

 

“BİZİM, MİLLETİMİZE İNANCIMIZ TAMDIR”

 

Yıldırım; “5 metre karda mücadele eden Mehmetçiklerimiz var. Bizim Mehmetçiklerimiz onlar. Hangi şehirden olursa olsun hepsi Anadolu çocuğudur. Sabah Kuzey Irak’taki bir paşamla görüştüm. Onlar bizim burada rahat edebilmemiz için gayret ediyorlar. Bu vatanın, bu milletin bekası için oradalar. Onun içindir ki hepimizin gönlü onlarla beraberdir. Dualarımız onlarla beraberdir. Onların bıraktıkları bize emanettir. Hem devlet olarak hem de millet olarak. Onun için gösterdiğiniz birlikteliği takdirle karşılıyorum. Birlik ve beraberliğinizi gösteriyor. Burada olarak tescilliyorsunuz. Çanakkale de savaşlar oluyor. Benim anne tarafından Çanakkale de 4 tane şehidimiz var. Bir tanesi 19 yaşında imiş. Liselerin o sene mezun vermediğini biliyoruz. Bu insanların canlarından vazgeçiyor. Ben önemli değilim devletim önemli diyor, bu ezan, bu bayrak önemli diyor. Onun için gayret ediyorlar. Canlarından vazgeçiyorlar ve bu toprakları bize bırakıyorlar. Bu topraklara sahip çıkmak, bizim her şeyden önce gelen görevimizdir. Bunu her zaman milletimizden gördük yine görmek isteriz. Bizim, milletimize inancımız tamdır” şeklinde konuştu.  Program hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi. 

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10