"Derdimiz insanlara en üst seviyede hizmet etmek"

Çerkezköy Optimed Hastanesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı. Kahvaltıda açılış konuşmasını yapan Optimed Hastanesi Başhekimi O

Çerkezköy 7.01.2019 14:21:00 0

Optimed Hastanesi’nin teras katında dün saat 10:00’da düzenlenen kahvaltıya Optimed Hatanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ayhan Arslan, Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan, Optimed Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nevzat Koç, Çorlu Optimed Tıp Merkezi Müdürü Ahmet Erdem, Optimed Hastanesi Başhemşiresi Sevda Sümbül, hastane personelleri ve Çerkezköy, Kapaklı ile Çorlu’da görev yapan basın mensupları katıldı.

 

11 YIL ÖNCE KURDUK

 

Kahvaltı programında açılış konuşmasını yapan Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan; “Sizlerle aynı kaderi paylaşan arkadaşlarımızla birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Nice çalışma dileklerimi Optimed ailesi olarak sunmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. 11 yıl önce 8 hekim arkadaş ile birlikte Optimed Hastanesi’ni kurduk. Bu dönemde Çerkezköy’de ilklere imza attık. Önceleri yoğun bakım, gelişmiş ameliyathaneler, BT, MRI olmadığı için hastalarımızın önemli bir kısmı başka yerlere sevk oluyordu. Hastanemiz ile bu sevkler çok minimal bir hale geldi” dedi.

 

500 ÇALIŞAN VE 60 HEKİM İLE HİZMET VERİYORUZ

 

2007 yılında ilk açıldıklarında 6 bin metrekare büyüklüğünde bir hastane iken 17 bin metrekare kapalı alana sahip ve içinde yaklaşık 500 çalışanı ve 60 hekimi olan bir hastane olduklarını anımsatan Çalışkan; “ Hastanemizde tam donanımlı 5 ameliyathanemiz, 25 yataklı yetişkin ve 14 yataklı yeni doğan yoğun bakımımız mevcut.  Alanında uzman hakimlere anjiyo girişimleri açık kalp operasyonları, başta katarakt olmak üzere göz ameliyatları, her türlü ortopedik ve travmatolojik ameliyatlar, obezite operasyonları başta olmak üzere her türlü genel cerrahi operasyonları ürolojide kapalı ve açık operasyonlar, nöroşirurjik operasyonlar, çocuk cerrahisinde genetik anomaliler ile birlikte her türlü çocuk operasyonları yapılmaktadır. Bölgenin en geniş ergonomik ve konforlu fizik tedavi merkezine sahibiz. Radyoloji ve laboratuar hizmetlerini yenileyerek hastalarımızın hizmetlerine daha konforlu şekilde sunduk. Acil durumlarda kullanılmak üzere faal ve ruhsatlı helikopter pistimiz var. Her zaman hava yoluyla da hasta nakil kabul edebiliyoruz. Ayrıca 2011 yılında çorlu ilçemizde Özel Optimed Çorlu Cerrahi Tıp Merkezimizi aktif bir şekilde hayata geçirdik. Ve o gün bugün bu merkezimiz ile de hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.

 

“SİZLERDEN ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUZ”

 

2015 yılında bebek dostu hastane unvanı alan bir kurum olarak 2018 yılında da hızla büyüyerek anne dostu hastane unvanına ulaştıklarını kaydeden Çalışkan; “Anne dostu hastane doğal ortamda doğum. Eskiden annelerimiz dünyaya çocuk getirirken olduğu ortamlara yakın bir ortam yaratacak şekilde, sezeryandan mümkün olduğunca uzaklaşarak doğum yaptırmak amacımız. Hasta odaklı hastane olma arzumuzu sosyal alanları arttırarak genişletiyoruz. Hastalarımız ve yakınlarının iyi vakit geçirip güvenli bir ortamda bekleme yapabilmeleri için cafemed isimli kafeteryamızı kurduk. Sonuçta gerek sağlık alanında gerek basın alanında artık teknolojiyi de kullanarak derdimiz insanlara en üst seviyede hizmet etmek. Biz yoğun olarak çalışmanın mutluluğunu yaşıyoruz ama bazen eksiklerimiz olabiliyor. Özellikle halkla içi içe olan siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızın da gerektiği dönemlerde bize uyarılarla gelmesi bizim gelişmemize katkı yapmaları da bizi çok mutlu edecektir. Çünkü bazen iyiyiz diyorsunuz ama iş körlüğü nedeniyle göremediğimiz alanlarda olabiliyor” dedi.

 

“TÜRKİYE’DE SEZERYAN DOĞUM ORANI AÇISINDAN EN İYİLER ARASINDAYIZ”

 

Çalışkan’ın ardından sezeryan doğum hakkında bilgi veren Optimed Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nevzat Koç; “ Normal doğum açısından dünyada en kötü durumda olan ülke bizim ülkemiz. Dünyada normal doğum oranı en düşük olan, yani doğumlarımızın neredeyse yarısından fazlası sezeryanla oluyor. Tabii bunda pek çok faktörün etkisi var. Modernleşmenin hızlı olması, devletin anne, bebek ölümlerini azaltmak için hekimlerin bizzat yaptırım yapması, anne adaylarının birbirleriyle konuşup birbirlerine korku yüklemesi gibi pek çok şey sayılabilir. Sağlık Bakanlığı da bu oranı fark ettiği için normal doğum oranlarını nasıl yükseltiriz konusunda çalışmalar başlattı. Bunlardan bir tanesi de anne dostu dedikleri bir uygulama. Bu sadece normal doğumu yüksek olan değil, belli medikal uygulamaları eksiksiz yapmayan hastanelere veriliyor. Anne adaylarının doğum korkusunu yenebilmek için hastanemizde doğum odalarımızı ev şeklinde yaptık. Anne adayının bir yakınını odaya alıyoruz. Mümkün olduğunca serum takmıyoruz. Sezeryan doğumun artmasıyla birlikte otistik ve hiperaktif çocukların arttığı görülüyor. Avrupa’da sezeryan doğum oranı yüzde 15 iken Türkiye’de bu oran yüzde 50’nin üzerinde. Bizde ilk doğumlarda sezeryan doğum yüzde 20’lerin altında. Türkiye’de sezeryan doğum oranı açısından iyi durumdayız” dedi.

 

DOWN SENDROMLU İNCİ BEBEK HEDİYE EDİLDİ

 

Kahvaltı edilmesinin ardından Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan tarafından down sendromuna dikkat çekmek amacıyla Süreyya Ülkü Güler’in down sendromlu kızı İnci için yaptığı bebek kurum adına gazetecilere hediye edildi. Ayrıca tüm basın mensuplarına da hediye paketi verildi. Kahvaltı programı Optimed Hastanesi Başhemşiresi Sevda Sümbül tarafından doğumhane bölümünün gezdirilmesiyle son buldu.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10