Toprak: Kar çiftçinin yüzünü güldürdü

Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak yaptığı açıklamada, kar yağışının çiftçileri sevindirdiğini kaydederek,  yağan karların  ekili alanlara iyi geldiğini ve Ã

Çerkezköy 7.01.2019 17:24:00 0
Toprak: Kar çiftçinin yüzünü güldürdü

Yağışların çiftçiyi sevindirdiğini kaydeden Çerkezköy  Ziraat odası  Yönetim Kurulu Başkanı  Hasan Toprak, “Kar yağışı,buğday ekili alanlarımıza gerçekten çok iyi geldi. Kar yağışının ardından bir süre yağmur yağmasa bile bu kar ekili alanlarımızda ürünü uzun süre besleyecek. Kar yağışları bu yıl beklentilerimizi artırır diye düşünüyoruz” dedi.

 

 KAR YAĞIŞI ÇİFTÇİLERİMİZİ SEVİNDİRDİ  

 

Toprak, “Kış mevsiminde yağmurun yanı sıra özellikle kar yağışı çiftçiler için çok daha önemli. Kar yavaş yavaş eridiği için toprağa  daha iyi nüfus etmesi  dolayısıyla ekili alanlardaki mahsulü hasada kadar nemli tutarak devamlı besliyor. Kar yağdığı yıllarda ürün de biraz daha fazla elde ediliyor. Her ne kadar yağmur da ekili alanlara çok faydalı ise karın faydası biraz daha fazla oluyor. Bu nedenle kış aylarında yağan kar bizleri sevindiriyor” diye konuştu.

 

 ÇİFTÇİYE NE KADAR DESTEK VERİLECEĞİNİ BİLMEK İSTİYORUZ

 

Yapılacak olan çiftçi desteğine de değinen Çerkezköy Ziraat odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak , “Geçtiğimiz günlerde çiftçiye gerekli desteğin verileceğini belirtti. Ancak çiftçimiz süt, ürün, gübre desteği olarak 2019 yılında ne kadar alacak çiftçilerimiz bana soruyor. Bu konuda bizim de her hangi bir bilgimiz yok . Yapılan açıklamaların detayını bilmiyoruz. Çünkü bu konuda bizlere bir yazı gelmedi. Devlet büyüklerimizden bu konuda gerekli bilgi talep etmekteyiz. Ayrıca çiftçiler olarak devletimizden mazot desteği de verilmesini de talep etmekteyiz.”dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10