Tekirdağ'da dev uyuşturucu operasyonu

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri takibe alınarak durdurulan ayrı TIR'ın alt kısmındaki gizli bö

Tekirdağ 10.01.2019 20:33:00 0
Tekirdağ

Romanya ve Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye yüklü miktarda uyuşturucu hap getirileceği bilgisi üzerine hareket geçen Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, plakası belirlenen iki TIR’ı Edirne'deki Kapıkule Sınır Kapısı'ndan giriş yaptıktan sonra takibe alındı.

 

600 BİN ADET UYUŞTURUCU HAP ELE GEÇİRİLDİ

 

Çorlu’da otoban çıkışında durdurulan araçlarda yapılan aramalarda alt kısmına yapılan gizli bölmelere saklanmış kutular içerisinde 134 kilo ağırlığında 600 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, Tekirdağ'da yeni yılın ilk büyük yakalaması olan uyuşturucu hapların 'duble' boy denilen büyük ölçülerde olduğu tespit edildi.

 

3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

 

Olayla ilgili gözaltına alınan  Y.D., Y.G. ve F.Ü. sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından ifadeleri için Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

VATANDAŞLARIMIZIN UYUŞTURUCU KULLANMASINA ENGEL OLDUK

 

Ele geçirilen uyuşturucu hapların vatandaşlara satılmasına izin vermediklerini belirten Tekirdağ Emniyet Müdürü Mustafa Aydın,  "Arkadaşlarımızın istihbaratı doğrultusunda uzun süredir takip ettikleri bir çalışma sonucu Tekirdağ sınırları içerisinde yurt dışından gelen TIR'lar durduruldu. Araçların zula tabir edilen gizli bölmelerinden çıkarılan 134 kilo kimyasal uyuşturucu dediğimiz ecstasy hap olarak tabir ettiğimiz 600 bin hap ele geçirildi. Bu, yeni yılda yakaladığımız en yüklü miktar. 600 bin kimyasal hapı vatandaşın kullanımına sunacaklardı. Bunu yakalamakla en az iki katı miktarda vatandaşımızı bundan kurtarmış olduk. Tekirdağ'ın nüfusu bir milyon, ilimizin nüfusu kadar vatandaşımızın uyuşturucu kullanmasına engel olduk. Tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

Haber: Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10