Akay basın mensuplarını yemekte ağırladı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile Belediye Başkanı Vahap Akay ilçede görev yapan basın mensuplarını akşam yemeğinde ağırladı. Yemekte konuşan Başkan Akay, Türkiye'de gaz

Çerkezköy 11.01.2019 15:10:00 0
Akay basın mensuplarını yemekte ağırladı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarını akşam yemeğinde ağırladı. TokoçinRestaurant’ta önceki gün akşam 19:00’da düzenlenen akşam yemeğine Çerkezköy ve Kapaklı’da görev yapan basın mensupları yer aldı.

 

“KAMU MENFAATİ TABANINDA BULUŞUYORUZ”

 

Yemekte günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Başkan Akay” Öncelikle herkesi bir kez daha tebrik ediyorum. Buradaki bütün arkadaşlar zor bir meslek icra ediyor. Çerkezköy de hepimiz kamusal bir görev yapıyoruz.Bu kamusal görevde gazeteciler en önemli parçası. O yüzden burada yaşadığımız topraklara hep beraber hizmet ediyoruz. Bugün Çerkezköy sınırlarında hepimizin bir hedefi amacı var. O da daha güzel bir Çerkezköy’de yaşamak. Kamu menfaatine yapılan her işin her hareketin her yaptırımın bu topraklara olumlu olarak dönmesi adına bir çabamız var. Bu çabaya hep beraber sizler destek oluyorsunuz. Bunun birçok önemli örnekleri var Çerkezköy’de. Yani biz bir şeye dikkat çekmek isterken bu dikkati yaşadığımız toprakların lehine çekmeye çalışıyoruz. Ve zaman zaman Çerkezköy’ün faydasına birçok işe beraber imza taşımışızdır.  O yüzden bir kamu menfaati tabanında buluşuyoruz. Çerkezköy’de belirli bir seviyede gazetecilik icra eden kuruluşlarımız var. Hepsini tebrik ediyoruz teşekkür ediyoruz bir kez daha. Tabi ki bu anlamda bizler de belediye olarak Çerkezköy sınırlarında daha fazla nasıl hizmet ederiz bulunduğumuz konumu bu topraklara olumlu hizmet olarak nasıl çeviririz sürekli bunların hesabını yapmaya çalışıyoruz”  dedi.

 

“DERS ÇIKARMAYA ÇALIŞTIK”

 

Görev süresinde 5 yılı tamamlamakta olduğunu ifade eden Başkan Akay; “Eleştirildik ve yapıcı eleştirileri Çerkezköy’ün menfaatinde olduğunu düşünerek bunların hepsinde eksikler hatalar vardır diye ders çıkarmaya çalıştık. Tüm gazeteci arkadaşlarımda, kurumlarımızda ben her eleştiriyi gördüm. Kendi işini yapan herkese saygı duyarım. Ve yapılan işin Çerkezköy’ün menfaatine olduğunu düşünerek ve gözlemleyerek belli bir mesafede bugünlere geldiğimizi düşünüyorum ve buna inanıyorum” dedi.

 

“BİLDİĞİM NE VARSA PAYLAŞMIŞIMDIR”

 

Seçim dönemi arifesinde olduklarını kaydeden Başkan Akay“ Bunu çok net ifade ediyorum. Verilemeyecek hiçbir hesabın içinde olmadık. O yüzden benimle temasa geçen, bana soru soran, benden bilgi isteyen tüm arkadaşlarıma bildiğim ne varsa paylaşmışımdır. Bunu şahidisinizdir diye düşünüyorum. O yüzden bu bilgiler çerçevesinde kamuoyunu doğru aydınlatmada hep beraber çalıştık. İnşallah bu seçim dönemi içerisinde de yeniden Çerkezköy’e daha iyi hizmet edebilecek arkadaşlarımız için bu iddialarla yola çıkacağız. Ben adaylığımı açıkladım. Diğer partili arkadaşlarımda açıklayacak.Yeniden hepimizi Çerkezköy’e nasıl daha fazla katkı sağlar, Çerkezköy’ün geleceğine nasıl daha güzel günler vaat eder, bunların konuşulacağı projelerin konuşup tartışılacağı bir seçim dönemi olması temennim var. Hepimiz daha güzel bir Çerkezköy’de daha güzel bir Tekirdağ’da buluşma hedefinde ilerliyoruz. Böyle ilerlemeye de devam edeceğiz” dedi.

 

“ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİM”

 

Yemek programında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Akay, “Projelerinizi ne zaman açıklayacaksınız?”  sorusu üzerine “6 Aralık’tan bugüne seçim çalışması içerisindeyim. Bu ayın sonunda kadar ben yaptıklarımı paylaşmaya, anlatmaya devam edeceğim. 5 yıllık bir dönem geçirdim. Bu 5 yıllık dönemin de bir anlatma sürecini sürekli olarak ifade ediyorum. Zaman zaman kendimi tekrarlıyor olabilirim. Her fikri her yazıyı önemsiyorum. Ancak benim bunları sürekli tekrarlamamın bir sebebi var. Çerkezköy hızla ilerliyor. Sadece geçe yıl Çerkezköy’de 12 bin yeni nüfus var. Yani 2017 yılında gelen 2016’ya 2015’e 2014’e dair fikri olamayan insanlarımız Çerkezköy’e yerleşmiş durumdadırlar. O yüzden ben hem geriden hem bugüne hem de yarına bir şeyleri sürekli konuşuyor olabilirim. 15 gün daha konuşacağım” dedi.

 

“HERKESTEN FİKİR ALMAYA ÇALIŞIYORUM”

 

Çerkezköy için projelerinin olduğunu ifade eden Başkan Akay, “Bir proje hazırlıkları çalışması tabi ki yaptık. Ancak çok büyük oranda tamamlandı. Ama şu son bir aydaki gezmelerimde her mahallede her eve her dükkana girdiğimde, neredeyse gecede üç dört tane eve gidiyorum. Esnafa gidiyorum. Buluşabildiğim herkesten de bir fikir almaya çalışıyorum. Hem anlatıyorum. Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ne gittiğimde Kavak Dereyi ıslah ettik, derken yapılanları ararken eksikleri ararken bu eksiklerden de bir sonuç çıkarmaya çalışıyorum. Niyetimiz Şubat Ayının başında Çerkezköy 2019-2024'üne yani yeni 5 yılına 170 binden 250 bine gidecek Çerkezköy'deki yeni hedefleri anlatmak olacak. Biraz daha vaktimiz var diye düşünüyorum" diye konuştu.

 

“ELEŞTİRİLER ALIYORUZ”

 

Ev ziyaretleri ve kahvehane ziyaretleri sırasında hizmetlerle ilgili eleştiri alıp almadığı sorusuna cevap veren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Bir yeri ziyaret ettiğim zaman 5 yılda yaptığım tüm hizmetleri anlatıyorum. Sonra o sokakta oturan vatandaşlarımız kendi sokağına dair mahallesine dair olan eksiklikleri dinliyoruz, anlatıyoruz, not alıyoruz. Çözülebilecekleri hemen çözmeye çalışıyoruz. Tabi ki paylaşımlar içerisinde eleştiriler mutlaka var ama belirli olarak bir şey yok" ifadelerini kullandı.Son dönemlerde Cengiz Topel Caddesi'nde yaşanan kazalardan dolayı vatandaşların ayaklanarak Çerkezköy Belediyesi'ne ve Büyükşehir Belediyesi'ne karşı tepki göstermesi ve hız azaltıcı kasis istemeleri ile ilgili soruya cevap veren, "Cengiz Topel Caddesi bir ana artel ve genişliği de yaklaşık 45 metre bir yoldan bahsediyoruz. Bu derecede büyük yolda ciddi bir kasis çalışması yapmak mümkün değil. Biz oraya 3 yıl evvel bir yatırım yaptık. TEDES Projesi Çerkezköy Belediyesi'nin ortaya koymuş olduğu bir proje. Ama maalesef çeşitli gerekçelerle tamamlanamadı. Bir aracın hız sınırı sebebiyle kazalar yaşanması bunun birinci sorumlusu Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi değil. Yollara siz bugün bir kasis yaparsınız. Mahkeme kararı ile bu kasis kaldırılıyor biliyorsunuz. Kasis yapabileceğiniz yerler var yapamayacağınız alanlar var. O yüzden oradaki düzenleme belediyenin eliyle yapılması gereken bir düzenleme değildir. Trafik düzenlemesiyle biraz daha hız kontrolünün ele alınmasıyla çözülebilecek bir problem. O yüzden bizim orada biliyorsunuz Cengiz Topel'in tam kaza olduğu bölgesine 30-40 metre mesafede bir TEDES cihazımız var ama bizim dışımızdaki gerekçelerle devreye sokamadık.Bunun olmasını isterdim çünkü hakikatten ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalmaya başladık. Bu noktada bize gelen vatandaşlarımızla da paylaştık. Kasis yapalım ama yasal değil. Dün Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeydik. Vatandaşta isteği sokaklara kasis yapılmasını istiyor. İçlerinde de iki tane şoför vardı dedi ki her yere kasis mi yapılacak. Bir taraftan da şoför esnafının da ciddi kasis çıkışı var ve Atatürk Viyadüğünden mahkeme kararıyla sökülmüş. Çünkü karayolları Yönetmeliği'ne aykırı kasisleri yolları yapamazsınız. O yüzden Cengiz Topel'de biraz daha trafik denetimine ihtiyaç var. Bunun içinde gerekli şekilde uyarıları yapmaya devam ediyoruz" dedi.

 

“VATANDAŞA GÜÇ GELECEK BİR YOL YOK”

 

Kapaklı’dan gelen minibüs güzergahlarının değişmesinden dolayı vatandaşların şikayetleriyle ilgili soruya da cevap veren Akay “Bu konuda kararım nettir. Sebebi ise kapaklı minibüslerin kalkış noktası Öztrak Caddesi Amfi noktasıydı. Dönüşleri de Öztrak Caddesi’ne geliş dönüşken, yine Öztrak Caddesi’nin orasıydı. Şu anda Amfi’de o noktadan aşağısı aşağı yukarı 60-70 metre. Söylenen şeyin tabanı yok. Amfi’nin o noktasında Malkoçoğlu, Öztrak Caddeleri’nin kesişim noktasından aşağıya kadar olan mesafeden bahsediyoruz. Yani şehir içerisine girmiyor ifadesi doğru bir ifade değil. Eskiden Öztrak Caddesi’nden gidiyordu. Şimdi Narin Kavşağı’nın arkasından dolaşarak Kartal Sokak’ın üzerinden amfiye geliyor. Buluşma noktası orası. Bizim bu konuda çok net bir kararımız var. Ben bu kararın arkasındayım. Hatta bu minibüs meselesini sil baştan yeniden kooperatiflerin birleştirilmesi hatların yeniden toparlanması için diyelim 5 kooperatifte 200 araç var yeni güzergahların da eklenerek daha yoğun dolaşımlarla dolaştırılması gerekliliğine inananlardanım ben. Birincisi Kapaklı minibüslerinin Atatürk Caddesi’ne girmekten başka daha büyük meselesi var. Onu konuşmaları lazım. Kapaklı’da yaşayan vatandaşımızın devlet hastanesi Çerkezköy Devlet Hastanesi. Tek vesayette gidemiyor. Yoğun nüfus olan yerlerin hatları bir karıştırılsın. Kapaklı’dan binen vatandaş tek vesayetle Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne gitsin. Bu konuşulmuyor. 70 metre mesafeye gidilemediği için sürekli bu konuşulmaya çalışılıyor. Dert tasa vatandaşın bir yere kavuşması ise bunu konuşmamız lazım. Kapaklı’dan binen adam tek vesayetle gitsin devlet hastanesine. Bu doğru ve gerçekçi bir bakış değil zaten. Vatandaşa güç gelecek bir yol yok” dedi.

 

“TRAFİK SORUNUNU BİTİRDİK”

 

Atatürk ve Öztrak Caddeleri’nin tek yön olmasının ardından çift sıra parkların oluşması sorusuna da cevap veren  Başkan Akay, “Çıkış noktası aldığımız kararın ne kadar keskin bir karar olduğunun farkındayız. 19 Haziran 2016’da tek yöne geçtik. 2017 yılı başında da kavşağı genişletip kavşağı kendine getirdik. Köprü olmadığı günlerde 2007 yılında tren manevra yaptığı zaman saatlerce bekliyorduk. 2016 yıllarında alt yol kavşağında yaşanan trafik nedeniyle polis ekipleri şerit çekince Cengiz Topel caddesinden tekrar Atatürk Caddesi'ne dönüyorduk. 2017’den itibaren kavşakta şerit bant gördünüz mü ? Derdimiz kavşağı rahatlatmaktı. Çıkış noktamız buydu. Ama bu yeterli değil. Zaman kazandırdı bize 170 bine gedik 250 bine gidiyoruz. Yeni çözüm önerileri katmalıyız. Bu yaptığımız iş Çerkezköy’ü trafik çözümüne dair bir projeydi.  Şimdi Atatürk ve Öztrak Caddesi’nde uygulama da park yerinde bir azaltma yaşattı yaşatmadık hala aynı duruyor. Çerkezköy alışkanlıklarının üzerine çıktı. O yüzden bugün 2’li sıra parklanma 3’lü sıra parklanma var. 2’li ve 3’lü sıra parklanmanın var oluşu sebebi çözülebilir işler. Yarın bir karar alırız emniyet, trafik, oda alırız bir çekici bir haftada kimse kimseyi fark etmez. Bu çözümleri ortaya koyabiliriz. O yüzden yapılan uygulama da bana göre yarına yapılabilecek uygulama da bütün hedeflerin altlarını hazırladık. Ve yeni projelerimiz ve hedeflerimiz de var tek yöne geçtik tamamda. 6 yol kavşağı böyle kalmayacak yeni hedefler koyduk” dedi.

 

“ALDIĞIM KARARIN ARKASINDAYIM”

 

Çerkezköy Belediye meydanının altına meydan altı otoparkı projesi olduğunu kaydeden Akay “ Çerkezköy Heykeli’nin altına projeyi de hazırladık. Belli yerlerde parklanmayı kaldıracağız. Ben yapılan tek yön uygulamasının arkasındayım. Önemli bir karar olduğunu düşünüyorum. Çok ciddi eleştirildim, 5-6 kez hırpalandım vatandaş ters yönden çıkmaya çalışması ayrı dert, kapana takılanlar ayrı dert, terse bakıp da kaza geçirme riski yaşatanlar ayrı dert. Zor bir karar aldım ancak aldığım o zor kararın arkasındayım. Çerkezköy’ün geleceği adına bence çok riskli bir karardı. Ama ben doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Çerkezköy’ün imar planını yapanlardan Allah razı olsun. Bakın alternatif olan 2 yol var bir yeri çıkış bir yeri giriş yapabilme kabiliyetiniz her şehirde yok.  Bugün için söylüyorum Adliye etrafın hastane etrafında ciddi bir karmaşa başladı servis yoğunluğu başladı ona alternatif güzergah arıyorum. Topyekün bir düzenleme lazım” dedi.

 

Haber/Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10