Çerkezköylü Gaziler'den Serfiçe'ye teşekkür ziyareti

Sarıkamış Şehitlerini anma programına katılan Çerkezköylü Gaziler,  program dönüşü Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe'yi makamında ziyaret ederek katkı ve desteklerinden dol

Çerkezköy 13.01.2019 15:27:00 0
 Çerkezköylü Gaziler

1914’te Sarıkamış’ta 76 binin üzerinde vatan evladının donarak şehit olduğunu  dile getiren Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda  Serfiçe, “1914 yılının 15-22 Aralık tarihleri arasında Sarıkamış yakınlarındaki Allahuekber Dağları’nda Kars’ı Ruslardan geri almak için  çetin kış şartlarında harekata katılan 60 bin üzerinde  askerimiz  donarak şehit oldu. Başkomutan Vekili Enver Paşa büyük bir güçle, Rusları hiç beklemedikleri bir yerden,  çetin kış şartlarının hüküm sürdüğü Allahuekber Dağları’nı aşarak vurmayı ve Kars’ı yeniden vatan topraklarına katmayı planlamış ve  Allahuekber Dağları’nın yer yer 2-3 bin rakımlı geçitlerinde ısı 0’ın altında eksi 30 dereceye kadar düşüyordu. Türk askerlerinin büyük bir bölümü ise çölden gelmişti ve üzerlerinde yazlık üniformalar vardı. Buna rağmen askerlerimiz çetin kış şartlarının dondurucu soğuğuna rağmen  dünyada eşi görülmemiş bir mücadele sergilediler . 22 Aralık Sarıkamış Harekatı’nda hayatını kaybeden şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

 

 GAZİLERİMİZE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

 

Funda Serfiçe, “Her yıl Ocak ayının ilk haftası düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinliği’ne bu yıl  Çerkezköylü Gaziler olarak Kent Konseyi Kadın Meclisi önderliğinde  ve Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin  katılımıyla gerçekleştirdik. Bu  proje kapsamında Sarıkamış’ta vatani görevini yapan  mehmetçiklerimize  ana sıcaklığı ve sevgisiyle örülmüş boyunluk hediye ettik. Her zaman Gazilerimize desteğimiz devam edecek” dedi.

 

BU PROJEMİZİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURACAĞIZ

 

Çerkezköy Kent Konseyi  Başkanı Funda Serfiçe, Çerkezköylü Gazilerin Sarıkamış’ta gördüklerini ve yaşadıklarını Çerkezköy’de öğrenciler ile paylaşması gerektiğini ve  bu konuda da Kent Konseyi olarak bir proje hazırlayıp gazilerle  birlikte öğrencileri buluşturarak onlara  Sarıkamış ile ilgili tarihsel bir bilgi verilmesini sağlayacaklarını da dile getirdi.

 

KARS’TAN GETİRDİĞİMİZ TOPRAKLARI EDİRNE VE ÇANAKKALE’DE YATAN ŞEHİTLERİMİZLE BULUŞTURACAĞIZ

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan da “Çerkezköylü gaziler olarak ‘Şehitlerimize Gidiyoruz’ projemizde  bizlere katkı ve destek veren Çerkezköy Kent Konseyimiz yönetimi ve kadın meclisi olmak üzere Büyükşehir Belediyemize ve Çerkezköy Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Bizleri gaziler olarak hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Bu projemizde de emeğiniz çok büyük oldu” dedi. Sarıkamış Şehitliği’nden aldıkları şehit toprağını Çanakkale Şehitliği ve Edirne Şehitliği’ne götüreceklerini de dile getiren  Hasan Hüseyin Yarlıgan, “ Sarıkamış’tan 90 bin şehidimizden aldığımız toprakları Çanakkale ve Edirne’deki şehitlerimiz ile buluşturacağız. Sarıkamış’ta dolu dolu bir gezi gerçekleştirdik. Bu gezimizde ayaklarındaki protezlere rağmen ‘Gençlik Şühedanın İzinde Yürüyor’ sloganıyla Allahuekber Dağları’nda şehitlerimiz için düzenlenen yürüyüşte bizimle birlikte 8.5 kilometre yürüyen gazilerimiz Erkan Durak ve Ender Evge’ye de  ayrıca çok  teşekkür ediyorum. İnanın hiç yorulmak bilmeden özverili şekilde bir yürüyüş yaptılar. Sarıkamış görmeye değer bir tarih hazinesinin bulunduğu bir yer. Burayı herkesin görmesini isterim. Kent Konseyimizin öğrenciler için hazırlayacağı Sarıkamış izlenimleri projesinde de bizlerde üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10