"Vatandaşın hakkını söke söke alacağız"

Gazetecilerle bir araya gelen Marmaraereğlisi Belediyesi Başkanı İbrahim Uyan, basın açıklaması yaptı.  Basın açıklamasına CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün ve Hayrabolu Belediye Başkan?

Marmara Ereğlisi 14.01.2019 13:25:00 0

Başkan Uyan, Martaş Limanı işletmecisi bir şirket tarafından vatandaşın hakkını savundukları için yıpratılmaya çalışıldığını ifade ederek, “Belediye Martaş Limanı’nın kuruluşunda yüzde 10 kar ortağı. Limanın kuruluşundan itibaren bugüne kadar milyonlarca liraya ulaşan kar payı alınamamış durumda. Bu konuda bağımsız denetçi isteyerek dava açtık. Biz vatandaşın hakkını savunduğumuz için kendi çalışanlarına zorla dava açtırarak tarafımı yıpratmaya çalışıyorlar “dedi.

 

ÜNİVERSİTE ALANINI ÇÖPLÜK DEDİLER MAHKEME CEVABINI VERDİ

 

Başkan Uyan, açıklamasında Mahkemeden Namık Kemal Üniversitesi Marmaraereğlisi Meslek Yüksek Okulu yeni binasının yeri ile ilgili atılan asılsız iddialarla ilgili alınan kararı da aktardı. Marmaraereğlisi Meslek Yüksek Okulu’nu Marmaraereğlisi Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi işbirliği ile yaptıklarını kaydeden Başkan Uyan, “Eğitim yatırımlarına karşı gelenler kalkıp şikayet ettiler. Üniversitenin yaklaşık 800 metre ilerisindeki çöplüğün okulun yapıldığı alanda olduğunu iddia ettiler. Okulun zemini incelendi ve mahkeme lehimize karar verdi. Ama Kaptan Demir Çelik çalışanları Hacı Ali Salt, Osman Altuntaş, Recep Baş ve Levent Duman üniversite alanının çöplük olduğunu iddia etmişlerdi. Tabi beni yıpratmak amacıyla aynı şirkete ait Şafak Gazetesi’nde çöplüğe fakülte yaptırdığımızı iddia ederek asılsız iftiralar atmışlardı. Mahkeme onlara cevabını verdi. Görüldüğü gibi ilçemizde eğitim yatırımlarını engellemeye çalışanlar, geleceğimizin teminatı gençlerimizin modern binalarda eğitim almasını istemeyenlerle mücadele ediyoruz. Her seferinde galip geliyoruz. Eğitime karşı çıkanlarla mücadele etmekten yılmayacağız” dedi.

 

“YOLLARIMIZI KENDİ İMKANLARIMIZLA ASFALTLAMAK İÇİN KULLANIYORUZ”

 

İlçede yolları asfaltlamak amacıyla kurdukları asfalt şantiyesini de şikayet ettiklerini kaydeden Başkan Uyan; “Asfalt şantiyesi belediyenin en önemli yatırımlarından bir tanesi. Yollarımızı kendi imkanlarımızla asfaltlamak için kullanıyoruz. Şantiyemizi şikayet edenlere baktığımızda Kaptan Demir Çelik çalışanları ve yine aynı kişiler. Bunlar resmen belediyenin halka hizmet etmesini engellemeye çalışıyorlar. Yoksa kim asfalt şantiyesini şikâyet eder ki. Asfalt şantiyesi konusunda Bölge İdare Mahkemesi’nin ardından Danıştay da lehimize karar verdi. “dedi.  

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10