Başkan Mandalı Samsunlu vatandaşlarla bir araya geldi

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, dernek ziyaretleri kapsamında Kapaklı Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette Dernek Başkanı Mustafa Önder, Kapaklı ve B

Kapaklı 16.01.2019 14:45:00 0
Başkan Mandalı Samsunlu vatandaşlarla bir araya geldi

Derneği ziyaret etme sebeplerinin stratejik planlarına şekil vermek olduğunu kaydeden Başkan Mandalı, “Görüşleriniz bizim için çok değerli. Kapaklı’yı hep beraber yöneteceğiz. Sizlerden de gelen fikirler doğrultusunda ‘Kapaklı’yı nasıl daha da kalkındırabiliriz?’ sorusuna yanıt bulmak için buraya geldik. Her türlü eleştiriyi yapabilirsiniz. Ben kimseye kızamam, küsemem” dedi.

 

“İNŞALLAH BİR AN ÖNCE ANLAŞIRLAR”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Kapaklı’ya 72 kilometrelik yol yapıldığını kaydeden Başkan Mandalı, Samsunlu vatandaşların Devlet Hastanesi’yle ilgili sorularını da yanıtladı. Hastaneyle ilgili bir yer çözdüklerini ifade eden Mandalı, “ Mevcut mezarlığın üst kısmında 30 dekarlık yer ayarladık. Yetmeyeceğini söylediler. Kazak Gölü’nden başlayan yol istikametinden 70 dekarlık yer istediklerini belirttiler. Bundan önce Kaymakamımız ilgilendi ve ‘Yapalım’ dedi. Üst tarafta iki bakanlık anlaşmaya çalışırken Sağlık İl Müdürlüğü ve Orman İl Müdürlüğü’nü suçlu buldular ve o müdürlerin tayini çıkarıldı. Yeni gelen Valim hastane yerini çözeceğini söyledi. Devletten 1 lira beklenmiyor. Yatırımı yapacak olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü. Orman Bakanlığıyla Sağlık Bakanlığı inşallah bir an önce anlaşırlar” dedi.

 

YILDIZKENT KAVŞAĞI ‘KANGREN’ DURUMDA

 

Yıldızkent Kavşağı ile ilgili de konuşan Mandalı, “Geçtiğimiz yıllarda buraya Bakanımız geldi. 40 milyon TL’lik ödenek ayrıldığını ve Yıldızkent Kavşağı’na hem üstgeçit hem de dal-çık sistemi yapacağını söyledi. 2018 yatırım planına da alındı. Sonra 24 Haziran geldi, Bakan da gitti para da gitti. Biz şimdi kime anlatacağız derdimizi? Hadi Bakan gitti; bari para dursun bütçede. Karayolları’nın yapacağı iş de inşallah 2019 bütçesine alınır. Çünkü o yolun durumu kangren. Tekirdağ, vergi ödemede 8. sırada ancak hizmet alımında 58. sıradayız. İlla 8. sırada yatırım yapın demiyoruz. Biz 18. sıraya da razıyız. Bizim kimseyle işimiz yok. Biz 120 bin nüfusla kardeş gibiyiz” dedi.  Bahçelievler ve İsmetpaşa Mahallesi arasında yapılması planlanan Modern Yaya Üstgeçidi hakkında da konuşan Mandalı, “Üstgeçit konusu da şu şekilde: Büyükşehir ihaleyi yaptı. Hiçbir problem yok. Ama müteahhit işe giremiyor. Malzeme fiyatları arttı. Bakanlığın fiyat artışı yapılması bekleniyor. Yoksa müteahhitler zarar edecekleri için iş yapmaya yanaşmıyorlar” dedi.

 

SİZLERİN GÖRÜŞÜNÜ ÖNEMSEDİĞİMİZ İÇİN SİZLERLE BU TOPLANTIYI YAPIYORUZ

 

Başkan Mandalı, park yapım çalışmalarına da devam edildiğini ifade ederek “Karagözgölü Deresi’nin iki yanına da çok güzel bir park yapılacak. Büyükşehir Belediyesi’nin oraya yapacağı park bölgenin çehresini değiştirecek. Yazın, ailelerimiz orada çok güzel vakit geçirecekler” dedi. 2014 yılında hazırlanan stratejik plan hakkında da bilgilendirmede bulunan Mandalı, “41 tane projemiz vardı stratejik planımızla. İlçe olmamızla birlikte İller Bankası gelirimizde yıllık 25 milyon TL’lik azalma oldu. Daha sonra devletin çıkardığı kanunla sanayicilerden emlak vergisi alınmaması kararlaştırıldı. Oradan da yıllık 15 milyon TL’lik bir gelirimiz vardı, o da kesildi. Yani yıllık 40 milyon TL’lik gelirimiz iptal oldu. Biz bu 40 milyon TL’yi almış olsaydık çok güzel yatırımlar yapabilirdik. Biz gelirimizin daha da artacağını düşünürken aksine büyük bir kayıp yaşamış olduk. 20 bin hektarda bırakın 41’i 70 tane proje yaptık. Bunların bazılarını göremiyorsunuz. Biz başka belediyeler gibi değiliz. 1 lira faiz vermiyoruz. Biz Belediye olarak kimseye 1 lira da borcu değiliz. Elimizdeki imkanlar doğrultusunda İlçemizi yönetiyoruz. 5 yıllık kalkınma planıyla ilgili sizlerin görüşünü de önemsediğimiz için sizlerle bu toplantıyı yapıyoruz” dedi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10