1.Amatörde gollü hafta

Tekirdağ 1.Amatör Kümede üç grupta hafta sonunda birbirinden zorlu karşılaşmalar oynandı. Geçtiğimiz hafta ertelenen ligde A Grubu'nda Çerkezmüsellimspor, Şarköyspor, Kozyörükspor, B Grubu'

16.01.2019 16:13:00 0
1.Amatörde gollü hafta

Tekirdağ 1.Amatör Küme A,B ve C Grubu’nda hafta sonunda birbirinden zorlu karşılaşmalar oynandı.

 

LİDER PUAN KAYBETTİ

 

Tekirdağ 1.Amatör Küme A Grubu’nda haftaya lider durumda giren Çerkezmüsellimspor evinde alt sıralarda mücadele eden Eriklice Zeytinspor’u konuk etti. Maç boyunca rakibi karşısında tek kale bir futbol ortaya koyan ev sahibi ekip arzuladığı gole ulaşamadı ve karşılaşmada başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlandı. Puanını 30 yapan Çerkezmüsellimspor liderliğini sürdürürken, Eriklice Zeytinspor ise puanını 11 yaptı.

 

ZİRVE TAKİBİNİ SÜRDÜRDÜLER

 

Lideri takibini sürdüren Şarköyspor ise evinde Hürriyet Yıldız Gençlikspor’u konuk etti. Şarköy sahasında oynanan karşılaşmada rakibi karşısında rahat bir futbol ortaya koyan Şarköyspor Cevat ve Korhan’ın iki, Samet’in bir golüyle karşılaşmadan 5-1 galip ayrılmasını bildi. Liderin puan kaybettiği haftada puanını 29 yapan Şarköyspor lider ile puan farkını bire indirdi. Zirve takibini sürdüren bir diğer takım Kozyörükspor ise evinde Müreftespor ile karşı karşıya geldi. Zorlu karşılaşmada rakibi karşısında öne geçen Kozyörükspor ilerleyen bölümlerde rakibinin golüne engel olamadı. Kalan dakikalarda sağlı sollu ataklar geliştiren ev sahibi ekip bulduğu golle karşılaşmadan 2-1 galip ayrılmasını bildi. Bu galibiyet ile puanını 29 yapan Kozyörükspor playoff iddiasını sürdürürken, Müreftespor ise 12 puanda kaldı. Ligin dibinde yer alan Büyükçınarlıspor evinde Kumbağspor ile karşı karşıya geldi. Büyük çekişmenin yaşandığı karşılaşma ise karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı.

 

VAKIFLAR GÜVENSPOR GARANTİLEDİ

 

B Grubunda lider durumda yer alan Vakıflar Güvenspor evinde Hayrabolu Belediye Gençlikspor’u konuk etti. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan Vakıflar Güvenspor kalan dakikalarda rahat bir oyun sergilerken, kaydettiği gollerle karşılaşmadan 4-0 galip ayrıldı. Vakıflar Güvenspor’u galibiyete götüren golleri ise Cem, Özgür, Ali ve Tugay kaydetti. Vakıflar Güvenspor bu galibiyet ile puanını 35 yaparak playoff’u garantiledi.

 

ALTINOVASPOR’DAN ÖNEMLİ PUAN KAYBI

 

Grubun ikinci sırasında yer alan Misinlispor ise evinde Tekirdağ Adaletspor’u konuk etti. Altı golün kaydedildiği karşılaşmayı 5-1 galip kapatan Misinlispor puanını da 33 yaparak ikinci sıradaki yerini korudu. Tekirdağ Altınovaspor ise evinde Ergene temsilcisi Esenspor’u konuk etti. İlk devresi Tekirdağ Altınovaspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde Esenspor Mücahit ile bir gol bularak skoru eşitledi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. Şampiyonluk yolunda ağır bir yara alan Tekirdağ Süleymanpaşa Altınovaspor 31 puanla üçüncü sıraya gelilerken, Esenspor ise puanını 25 yaptı. Aşağısevindikspor ise Tekirdağ Gençlik Gücüspor’un ligden çekilmesinden dolayı haftayı 3-0’lık hükmen galibiyet ile kapattı.

 

KIZILPINARSPOR ŞAMPİYONLUĞA KİTLENDİ

 

Temsilcilerimizin yer aldığı C Grubu’nda ise Ahimehmet Gençlikspor ile Kızılpınarspor playoff’u haftalar öncesinde garantiledi. Bu hafta ligden çekilen Çerkezköy 1923 Gençlikspor’u 3-0 hükmen mağlup eden temsilcimiz Kızılpınarsopr son haftaya 33 puan ve averajla lider durumda giriyor. Kızılpınarspor kendi evinde Çerkezgücüspor’u hafta sonunda mağlup ettiği takdirde 2018-2019 sezonunu şampiyon olarak tamamlayacak.

 

AHİMEHMET GENÇLİKSPOR FARKLI KAZANDI

 

Ligde averajla ikinci sırada yer alan Ahimehmet Gençlikspor ise deplasmanda Sağlıkspor’a konuk oldu. Son haftalarda çıkış yakalayan rakibi karşısında etkili bir futbol ortaya koyan Ahimehmet Gençlikspor Ahmet Buğra, Kaan ve Ahmet Okan ile sonuca giderek karşılaşmadan da 3-0 galip ayrıldı. Ahimehmet Gençlikspor puanını 33 yaparken, Sağlıkspor ise 33 puanda kaldı.

 

ÇERKEZGÜCÜ TEK GOLLE GÜLDÜ

 

Tekirdağ 1.Amatör Küme C Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz Çerkezgücüspor evinde Kapaklı Kartalspor’u konuk etti. Pazar günü Çerkezköy 29 Ekim Spor Kompleksinde saat 14.00’de başlayan karşılaşmaya her iki takımda üç puan parolası ile başladı. Özellikle sağ kanattan hücumlarını artıran Çerkezgücüspor arzuladığı gole ise karşılaşmanın 25’inci dakikasında ulaştı. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Aykut Eren düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek Çerkezgücüspor’u karşılaşmada öne geçirdi. Gelen golle birlikte moral bulan Çerkezgücüspor karşısında konuk ekip Kapaklı Kartalspor beraberlik için yüklendi. İlk devrenin ilerleyen bölümlerinde gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre Çerkezgücüspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci devresinde farkı artırmak için mücadele eden Çerkezgücüspor geliştirdiği ataklarda istediği golleri bulamadı. Kapaklı Kartalspor ise beraberlik için geliştirdiği ataklarda Çerkezgücüspor savunmasını geçemedi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Çerkezgücüspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Çerkezgücüspor bu galibiyet ile puanını 24 yaparak üçüncü sırada yerini korurken, Kapaklı Kartalspor ise 19 puanla beşinci sırada kaldı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10