Toprak : Oda başkanları neden çağrılmadı?

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak pazar günü Edirne'de yapılan Trakya Birlik Olağan Kongresi'ne Trakya Bölgesi'nden hiçbir ziraat odası başkanının davet edilmemesine tepki gös

Çerkezköy 22.01.2019 16:21:00 0
 Toprak : Oda başkanları neden çağrılmadı?

Pazar günü Edirne’de yapılan Trakya Birlik Olağan Kongresi’ne ziraat odaları başkanları olarak kendilerinin neden davet edilmediğine tepki gösteren Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak ,  “Oysa bundan önceki tüm kongreler de davet ediliyorduk. Ziraat odaları olarak bizler çiftçinin kendisiyiz. Birlik üyeleri de her ne kadar onların kooperatif üyesi olmuş olsa da bizlerin üyesidir. Bizler de onların temsilcileriyiz. Bizleri kongreye davet etmeyen ve bizleri yok sayan birlik yönetimini bu tutumu nedeniyle kınıyoruz” dedi.

 

“ÇİFTÇİNİN SIKINTISININ ÇÖZÜMLENMESİ İÇİN ÇALIŞMADI”

 

Eski yönetim yıllardır, mağdur olan üreticimizin sesini duymadı. Çiftçimizin sorunlarına gerekli çözümü dahi bulmamış bir yönetimin, çiftçimizin temsilcisi olarak bu önemli kurumda görev yapmış olmasına bir anlam veremiyoruz. Eski yönetimin günün koşullarına göre çiftçinin hakkını en iyi koruması ve kollaması gereken bir yönetim olmasından uzak bir şekilde yönetim sergilendiğini gördük. Bizler kongrede onları eleştireceğimizden çekindikleri için bizleri davet etmedikleri belli. Yıllardır birliğin başında Rafet Sezen arkadaşımız bulundu.  Çiftçinin sıkıntısının çözümlenmesi için çalışmadı. Seçimi kaybedeceğini anlayan Sezen kongrede aday olmadı. Çünkü artık misyonun bittiğini ve seçilemeyeceğini biliyordu. Yeni birlik yönetimine seçilen arkadaşlarımızı tebrik ediyor, çiftçimizin  temsilcileri olmalarını ve sıkıntılarının çözümlenmesi için gereken çalışmayı yapmalarını temenni ediyorum” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10