Öztrak: Milletle alay ediyorlar

Çiftçinin durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Hadi milleti unuttular, elin oğlunu zengin etmek, elin çiftçisini zeng

Tekirdağ 22.01.2019 16:28:00 0
Öztrak: Milletle alay ediyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, çiftçinin durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.  Öztrak, “Biz çiftçinin durumu perişan diyoruz, Saray çiftçinin sorununa çözüm arayacağına bizlere laf yetiştirmeye çalışıyor. Antalya’da sera sahipleri parasızlıktan seralarını bozuyor, bunlar da gidiyor “sıfır gümrükle domates” ithalatının önünü açıyor. Kuru soğan depolarını basıyorlardı düne kadar; depolarda soğan bitti, ülkede yeterli soğan üretimi yapılmadığı anlaşıldı şimdi sıfır gümrükle kuru soğan ithal ediyoruz. Bizim çiftçimiz ekim gübresi atamaz hale geldi. Şimdi çıkıyorlar elin oğlundan “sıfır gümrükle buğday, mısır, arpa, pirinç ve bakliyat” ithal etmeye kalkıyorlar. Adana’da sel çiftçileri vurdu, tarlalarını ekemez hale gelen çiftçiler mağduriyetlerinin giderilmesini beklerken atama bakan çıktı sorunlardan ve çözümlerden selden hiç bahsetmedi tarımda evrimden bahsetti. Hadi milleti unuttular, elin oğlunu zengin etmek, elin çiftçisini zengin etmek hoşlarına gidiyor ama bari milletle alay etmesinler, alay etmeye kalkmasınlar” ifadelerini kullandı.

 

“DURUM BU KADAR AÇIK”

 

Seçilmemiş, atama bakanların milletin halinden hiçbir şey anlamadığını ileri süren Öztrak, “Hiç mi akıl, hiç mi vicdan kalmadı? Tarım devriminin yapıldığı bu güzel topraklarda sayelerinde tarım bitti. Son 16 yılda elin çiftçisinin, üreticisinin cebine ithalat yoluyla tam 95 milyar dolar para koymuşuz. Bu demektir ki Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının görevde olduğu her gün eloğlunun cebine bu iktidar 16 milyon dolardan fazla para koymuş. Ama şimdi bakıyoruz, meydanlarda bizim çiftçimize verdiği her bir kuruşu sanki ihsan ediyormuş gibi çiftçimizin kafasına kakıyor. Oysa kanunen çiftçimize verdiği bu paralar kanunen vermesi gereken paraların yarısı dahi değil. Ama her ile çıkıyor gidiyor biz çiftçimize şu kadar para verdik.  Verdin de birde kanun var. Kanunun öngördüğünün yarısını verdin. Buna karşılık gitti elin çiftçisine her gün cebine 16 milyon dolardan fazla para koydun. Durum bu kadar açık” dedi.  

 

ÇİFÇİLERE SESLENDİ

 

Değerlendirmesinde çitçilere de seslenen Öztrak, “Kıymetli çiftçi ve köylü kardeşlerimiz; sen tarlana gübre atamazken, traktörünü, tarlanı bankalara kaptırma tehlikesi yaşarken; sen eline geçen yaptığın masrafı karşılamıyor diye seranı bozarken; sen ürettiğin süt para etmiyor diye sütleri sokaklara dökerken; eloğlunun çiftçisini, köylüsünü sıfır gümrükle ihya eden, son 16 yılda Almanya’nın, Bulgaristan’ın, Sırbistan’ın, Arjantin’in ve bilcümle yabancı üreticinin cebine ithalat yoluyla 95 milyar dolar para koyan bu saray yönetiminden ve onun bekçisinden memnun musun? Memnun değilsen bak 31 Mart’ta önüne sandık geliyor” dedi.

 

“MİLLETİMİZİN GEREKEN UYARIYI SANDIKTA YAPACAĞINA İNANIYORUM”

 

Yaptığı  değerlendirmede geçtiğimiz hafta emeklilikte yaşa takılanların sorunları için Cumhuriyet Halk Partisi’nin verdiği yasa teklifi Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin oylarıyla yine yine reddedildiğini ifade eden Öztrak, “Yandaşları için şirket ve ihale ayarlayanların millet gibi bir dertlerinin olmadığı bununla da bir kez daha ortaya çıktı. Biz emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın sorunlarını hiç endişe etmesinler takip etmeye devam edeceğiz. Unutulmasın “Kula zulmeden, Allah’a kibirleniyordur”. Ama 31 Martta son söz milletimizin. Martın sonu bahar mı, yoksa IMF kışı mı olacak? Buna milletimiz karar verecek. Ben milletimizin kendine sırt çeviren, kendinden uzaklaşan bu kibir abidelerine gereken uyarıyı sandıkta yapacağına inanıyorum” dedi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10