"Arabesk Müzikali" tam not aldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında ilk defa tiyatro izleyicisi ile modern dansı buluşturarak bir ilke imza atan Arabesk Müzikali adlı tiyatro oyunu sanatseverlerin beğen

Çerkezköy 23.01.2019 11:07:00 0

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü Konferans Salonu’nda salı günü saat 20:00’da  sahnelenen tiyatro oyununa Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile eşi Fatma Mandalı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürü Durmuş Özay, Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve sanatseverler katıldı.

 

BİR İLKE İMZA ATTI

 

İrfan Kangı'nın yazdığı, Dost Elver'in yönettiği oyunda Yosi Mizrahi, Bay J, Demet Şaşmaz Levi, Dost Elver, Yasemin Hadivent, Taner Ergör, Kerem Poyraz Kayaalp, Merve Akaydın, Eray Türk, Nihan Tarhan, Soley Akça, Yücel Gökçek, Recep Bilen, Dilan Şahin, Adnan M. Ali Aslan rol alırken, Tulin Motola Kutlu, Mihail Ceban ise dans kareografileri ile sahne aldı.  Ahmet Kaya, İbrahim Tatlıses, Müslüm Gürses, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Sezen Aksu, Hakan Altun gibi önemli sanatçıların şarkılarıyla Arabesk Müziği’ni ilk defa tiyatro izleyicisi ile modern dansı buluşturarak bir ilke imza attı. 2 perdede sahnelenen Arabesk Müzikali’nde; insanların telefonları yerine birbirlerinin yüzüne bakarak konuştukları, mahcubiyetin değerli olduğu, yoksulluğun yoksullukla yarıştığı zamanlarda bir kenar mahalle olan Kum kum Mahallesi’nde yaşayan küçük insanların acı ve kederle yoğrulan hayatlarının hikâyesi anlatıldı.  Sanatseverlerin hem gülüp hem de duygu dolu anlar yaşadığı tiyatro oyununda oyuncular sanatseverlerden tam not aldı.

 

 

 

 

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

 

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği ‘Arabesk Müzikali’ tiyatro oyununun sonunda Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürü Durmuş Özay tarafından oyunculara çiçek takdim edildi.

 

 

 

 

“SANATA VE SANATÇIYA VERDİĞİMİZ DEĞERİ ORTAYA KOYUYORUZ”

 

Tiyatro oyuncularını Kapaklı ’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür Şube Müdürü Durmuş Özay, “Ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Biz de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Başkanımız Kadir Albayrak’ın öncülüğünde hem farklı ilçelerimizde yapımı tamamlanmak üzere olan kültür merkezlerimiz hem de düzenlediğimiz kültür sanat etkinlikleri ile sanata ve sanatçıya verdiğimiz değeri ortaya koyuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10