Uğur Mumcu Çerkezköy'de anıtı önünde anıldı

24 Ocak 1993 tarihinde aracına konulan bombanın infilak ettirilmesi sonucu katledilen Gazeteci ve Yazar Uğur Mumcu,  Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen törenle anıldı

Çerkezköy 25.01.2019 15:19:00 0
Uğur Mumcu Çerkezköy

Dün saat 19:00’da düzenlenen anma törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Engin Camcı ve ilçe yönetimi, Çerkezköy Belediye meclisi üyeleri İmdat Özgör, Enver Bayram, Nedim Yılancı, Uğur Erem, Serdar Ürkmez, Necmettin Çınar, Ali Dede, Ayfer Dönmez, Funda Serfiçe, Yüksel Sevil, Ali Çalışkan, Taner Bahar, Belediye meclisi üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy eski ilçe başkanları, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğur Can Avcılar ile gençlik kolları üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşah ikizoğlu ile kadın kolları üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ

 

CHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda toplanan partililer ve vatandaşlar, ellerinde meşaleler,  Atatürk ve Uğur Mumcu’nun posterleri ile Uğur Mumcu’nun Altıyol Kavşağı’nda bulunan anıtına kadar kortej halinde yürüdü.

 

 

“UĞUR MUMCU BİZLERE IŞIK TUTMAYA DEVAM EDİYOR”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı yaptı.  Camcı, “Türk basının korkusuz kalemi Uğur Mumcu, yılgınlığın, korkaklığın, yandaşlığın ve kalemini satmanın neredeyse olağan hale geldiği günümüzde, ödün vermeden güçlü kişiliği ile 26 yıldır bizlere ışık tutmaya devam ediyor. Kısaca Uğur Mumcu diyor ki; Ben Atatürkçüyüm. Ben Cumhuriyetçiyim. Ben laikim. Ben anti –emperyalistim. Ben bağımsız Türkiye’den yanayım. Ben özgürlükçüyüm. Ben İnsan hakları savunucusuyum. Ben terörün karşısındayım. Ben yobazların, vurguncuların, hırsızların, çıkarcıların düşmanıyım” sözlerine yer verdi.

 

“UĞUR MUMCU TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KURULUŞ FELSEFESİNE BAĞLI BİR KİŞİ”

 

Uğur Mumcu’nun Kurtuluş Savaşı’yla kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesine bağlı bir kişi olduğunu kaydeden Camcı: “Uğur Mumcu emperyalizme, sömürüye, vurguna, yobazlığa ve bölücülüğe karşı verdiği mücadelenin tüm gücünü Kuvayi Milliye kültüründen almıştır” dedi.  

 

“ŞEHİTLERİMİZİN AYDINLATTIĞI YOLDA, İNATLA VE ISRARLA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Uğur Mumcu’ya yönelik yapılan suikastin, onun kişiliğine, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına, ulusal bağımsızlığımıza, çağdaşlığa ve Atatürk’ün manevi mirasına yönelik yapıldığını ifade eden Camcı, “İnsanlık değerlerinden, emekten, ulustan, halktan, çağdaş hukuk düzeninden yana olan bu yürekli kalemi susturmak isteyenler amaçlarına ulaşmış olabilirler. Ancak, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Çetin Emeç ve adını sayamadığımız diğer şehitlerimizin aydınlattığı yolda, inatla ve ısrarla yürümeye devam edeceğiz. Bizler var olduğumuz sürece karanlıklar ülkemizi boğamayacaktır.  Bu vesile ile bugün ölüm yıl dönümleri olan 2001 yılında hain bir saldırıda şehit edilen Gaffar Okkan’ı, 2007 yılında aramızdan ayrılan İsmail Cem’i de özlem ve minnetle anıyorum. Bugün Uğur Mumcu’yu anma etkinliğimize katılan belediye başkanımıza meclisi üyelerimize, siz değerli Uğur Mumcu sevdalıları ve basın mensuplarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

KARANFİL BIRAKTILAR

 

Camcı’nın konuşmasının ardından Uğur Mumcu anıtına Belediye Başkanı Vahap Akay başta olmak üzere CHP İlçe Başkanı Engin Camcı ve tüm katılımcılar mum yakarak, kırmızı karanfil, cumhuriyet gazetesi bıraktılar. Anma töreni günün anısına toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10