2018 yılı işgücü piyasası araştırması yapıldı

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından, Tekirdağ'da 2018 yılı işgücü piyasası araştırması yapıldı.

Tekirdağ 28.01.2019 16:39:00 0
2018 yılı işgücü piyasası araştırması yapıldı

Yapılan araştırma kapsamında 20 ve üzeri çalışanı olan bin 257 işyerinin ziyaret edildiğini ifade eden Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yetkilileri, “Sektörlere göre incelendiğinde, hem Tekirdağ ilimizde hem de Türkiye genelinde, en fazla işyerinin İmalat sektöründe olduğu görülmekte. Bu sektörü Toptan ve Perakende Ticaret ile İnşaat sektörleri izlemekte” dedi.

 

HER 100 İŞYERİNDEN 31’İNDE AÇIK İŞ TALEBİ TESPİT EDİLDİ

 

Araştırmada, Tekirdağ’daki her 100 işyerinden 31’inde açık iş talebinin tespit edildiğini ifade eden yetkililer, “İl genelinde işverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler beden işçisi, makineci ve plastik mamuller imal işçisi iken; en çok aranılan ilk üç beceri ise fiziki ve bedensel yeterlilik, yeterli mesleki/teknik bilgi ve takım çalışmasıdır” dedi.

 

İSTİHDAMLARININ %23,8 ORANINDA ARTMASINI ÖNGÖRÜYORLAR

 

İşverenlerin talep ettikleri elemanları ise en çok İŞKUR ve kendi çalışanları aracılığı ile işe aldıklarının görüldüğünü belirten yetkililer, “Araştırma kapsamındaki 20 ve üzeri çalışanı olan her 10 iş yerinden 4’ünün en az bir meslekte eleman temininde güçlük çektiği tespit edildi. Eleman temininde güçlük çekilen mesleklerde ilk üç sırada makineci, plastik mamuller imal işçisi ve beden işçisi  meslekleri yer almakta” dedi.  Tekirdağ’da araştırma kapsamındaki işverenlerin, Mayıs 2018-Nisan 2019 tarihleri arasında istihdamlarının %23,8 oranında artmasını öngördüklerini ifade eden yetkililer, “En fazla net istihdam artışı beklenen sektörler İmalat, İnşaat, Toptan ve Perakende Ticaret’tir. İl genelinde net istihdam artışının en fazla Beden İşçisi (Genel), Kaynakçı (Oksijen ve Elektrik) ve Makineci (Dikiş) mesleklerinde olması beklenmekte” dedi.

 

GELİŞEN TEKNOLOJİ, MAL VE HİZMET ÜRETİM SÜREÇLERİNİ DEĞİŞTİRİYOR

 

Gelişen teknolojinin, mal ve hizmet üretim süreçlerini değiştirdiğini belirten yetkililer,“Bu değişim işgücü piyasalarına da yansımakta olup işgücünden talep edilen nitelik ve beceriler her geçen gün değişmektedir. Üretim süreçleri ile işgücü arzının niteliklerinin uyumlu bir biçimde değişmesi etkin bir işgücü piyasasının oluşması için oldukça önem arz etmekte” dedi.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10