Kültürel varlıklar masaya yatırıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Miras Atölyesi projesi kapsamında Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile toplantı düzenlendi.

Tekirdağ 29.01.2019 11:59:00 0
Kültürel varlıklar masaya yatırıldı

Tekirdağ'da var olan kültürel varlıklarının korunması ve geliştirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü Miras Atölyesi kapsamında Süleymanpaşa, Çerkezköy, Ergene, Saray ilçeleri ile Şarköy ilçesinin Gaziköy, Hoşköy ve Uçmakdere mahallerindeki tarihi ve kültürel varlıkların restorasyon, koruma amaçlı nazım ve uygulama çalışmaları görüşüldü.

 

KATILIM YOĞINDU

 

Toplantıya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin ile Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurul Müdürü Yusuf Şamiloğlu katıldı.

 

TEKİRDAĞ ÇOK ÖNEMLİ TARİHİ MİRASLARA SAHİP

 

Tekirdağ'ın çok önemli tarihi miraslara sahip olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Miras Atölyesi projesi kapsamında var olan tarihi ve kültürel mirasın gelecek kuşaklarla buluşturulmasının amaçlandığını söyledi. Tekirdağ’ın Bizans ve Osmanlı Devleti döneminden bu yana birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir olduğunu kaydeden Başkan Albayrak, “Bu dönemden bize miras kalan yapıları yeniden gün yüzüne çıkarmak bizim öncelikli görevlerimiz arasındadır" dedi.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10