"Çorlulu kadınlarımız kendilerini ayrıcalıklı hissedecek"

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, yeni dönemde hayata geçirebileceği projelerle ilgili bilgi verdi.  Başkan Sarıkurt, yeni dönemde hayata geçirilecek projelerle Çorlulu kadınların kendilerini özel ve

Çorlu 29.01.2019 15:47:00 0

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kadınların kişisel becerilerini girişimcilikle buluşturarak toplumsal ve ekonomik yaşama katılmalarına katkıda bulunmalarını sağlayacak projeleri hayata geçireceklerini kaydetti.

 

ÇORLU ÜRETEN, ÖZGÜVENİ YÜKSEK KADINLARIN KENTİ OLACAK

 

Çorlu'nun üreten, özgüveni yüksek kadınların kenti olacağını dile getiren Başkan Sarıkurt, "Evde çocukları ve yuvasıyla ilgilenen, bütçelerinden küçük tasarruflar yaparak geleceğine yatırım yapan ev hanımlarımızın statüsünü güçlendirecek, sosyal yaşamlarında kendilerini daha mutlu hissedebileceği bir belediyecilik hedefliyoruz. Kadınlarımız mesleki eğitim kursları ile el becerilerini mesleğe dönüştürme şansına sahip olacaklar. Ayrıca evinde çalışan, üreten kadınlarımız ürettiklerini kuracağımız el işçiliği pazarlarında kazanca dönüştürerek ev ekonomilerine katkıda bulunabilecekler. Kadınlarımızın kişisel becerilerini girişimcilikle buluşturacak, toplumsal ve ekonomik yaşama katılmalarına destek olacağız" sözlerine yer verdi.

 

“KADIN İSTİHDAMINA OLUMLU YÖNDE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”

 

Öznesi "kadın" olan projelerle kadınların kendilerini daha ayrıcalıklı hissedeceklerine inandığını belirten Başkan Sarıkurt, kadınlara özel spor salonlarıyla kadınları spora ve sağlıklı yaşama yöneltmek istediklerini belirtti. Ayrıca çalışmak isteyen ve çocuklarına bakmak zorunda olduğu için iş yaşamına katılamayan kadınları da düşündüklerini ifade eden Başkan Sarıkurt, Gündüz Bakımevi ve Kreş projesi ile kadın istihdamına olumlu yönde katkı sağlayacaklarını ifade etti.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10