Ekonomi 1 Nisan'dan sonra IMF'ye emanet edilecek

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı 31 Mart yerel seçimleri konulu kahvaltılı basın toplantısı gerçekleştirdi. Ülke ekonomisinin kötüye gittiğini iddia eden CHP Genel Başkan YardımcÄ?

Çerkezköy 31.01.2019 18:30:00 0
Ekonomi 1 Nisan

DES Otel’de gerçekleştirilen toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Tekirdağ Milletvekilleri Dr. İlhami Özcan Aygun ve Candan Yüceer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP İl Başkanı Ali Işıkgör, İlçe Belediye Başkan Adayları ve İl Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

 

“HALKIMA HESAP VERECEĞİM”

 

Kahvaltının ardından soru cevap kısmına geçilirken, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak konuşma gerçekleştirdi. Tekirdağ’a beş yıl boyunca en iyi şekilde hizmet yaptıklarını kaydeden Albayrak “ Her zaman söylüyorum, şimdi 5 Şubat günü siyasi çalışmalarıma başlayacağım ve halkımıza hesap vereceğim. Tekirdağ’ın Kadir abisi 5 yıl sonra halkına hesap veriyor. İstanbul’un Kadir Abisi Nerede ?Bu göreve halkımız getirdi. Hesap vereceğim yerde orasıdır. Halkın kararından başka bir kararı tanımıyorum. Soruyorum AK Partili rakiplerime, kazandığınız taktirde 5 yıl sonra hesap verebilecek misiniz ? Sizleri buraya Aday gösteren irade bırak bu görevi dediğinde bırakacak mısınız ? Bana böyle bir teklif yapsalar ben kabul etmem. Siz görevinizin başında kalabilecek misiniz ?’’ diye konuştu.

 

“11 İLÇEYE YURT YAPACAĞIZ”

 

Albayrak “ 2014’de göreve geldikten sonra 11 ilçeye 11 okul kazandırdık.  Zaman zaman bu projemizden dolayı bizleri eleştirdiler, bizim görevimiz değilmiş. Bizim görevimiz değil ama bu okullarda sadece Cumhuriyet Halk Partisine üye olanların çocukları okumayacak, hepimizin çocukları okuyacak. Bu okulların ne temel atmalarına nede açılışlarına İktidar partisinden hiçbir katılım olmadı. Şimdi de 31 Mart 2019’da göreve geldiğimiz taktirde 11 ilçeye 11 öğrenci yurdu yapacağız. Nüfus yoğunluğuna göre iki ilçemize iki yurt bile yapabiliriz. Bu bizim ilk projemiz olacak” dedi.

 

“VATANDAŞ KAVRULUYOR”

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ’da CHP’nin belediye başkan adayları ve Tekirdağ milletvekillerinin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında konuştu. Belli çevreler tarafından CHP’de kavga hikayeleri yazıldığını ifade eden Öztrak, bunların gerçeği yansıtmadığını, bu haberlerin halkın gerçek gündemini unutturmak için köpürtülmeye çalışıldığını belirtti. Öztrak“ Halkın gerçek gündemi işsizliktir, hayat pahalılığıdır. Son bir yılda işsiz sayısı yarım milyon kişi arttı, işsizlik oranı yüzde 12’ye yaklaştı. İş aramaktan umudunu kesenleri de dahil ettiğimiz zaman geniş tanımlı işsiz sayısı 6 milyona yakın, işsizlik oranı ise yüzde 17’ye dayanıyor. Her beş gencimizden biri işsiz. Geçen seneye göre genç işsizlik oranı 3 puan artmış yüzde 22’yi geçmiş.İşte bu ortamda CHP ile uğraşıyorlar, belediye başkanlarımızın babasıyla uğraşıyorlar, Maduro’dan yola çıkıp mağdura yatıyorlar. Geçmişi bırakın da çarşıya, pazara bakın. Fiyatlar nereye gidiyor? Vatandaş nasıl kavruluyor? Sorsanız kendilerinin suçu yok, pazarcı suçlu, marketçi suçlu. Aşırı bir fiyat varsa tabiiki mücadele edilecek ama 16 yıldır üreticiden tüketiciye giden zinciri neden ıslah etmedin? Üretici elime para geçmiyor diyor, tüketici çok pahalı diyor. Arada kim kazanıyor? Yandaşlık yapan aracılar kazanıyor.Sadece pazarcıyı, marketçiyi değil vatandaşı da suçluyorlar. Bakanları çıktı, vatandaş nereden malı ucuza alacağını araştırmadığı için oluyor diyor. Marketlerden patlıcan, biber çekiliyor, satmayacaklar. Bu tür zabıta tedbirleriyle, pansuman önlemleri, aspirin tedavisiyle krizin üstesinden gelinmez. Bu krizin nedeni üretimsizliktir. Bugüne kadar uyardık. İki Trakya büyüklüğünde arazi artık çiftçi tarafından ekilmiyor dedik. Olan oldu işte. Artık Balkandan getirdiğimiz hayvanı, komşu ülkelerden ithal ettiğimiz samanla besler hale gedik. Hayvan ithalatçısına peşin para ödüyoruz ama hayvan üreticimize hak ettiği destekleri vermiyoruz. Sonra niye üretmiyorlar diye şikayet ediyoruz” dedi.

 

“DİKKATLİ OLUN”

 

Hayrabolu Kılıçlar Köyünde 118 seçmenin kaydının dondurulduğunu kaydeden Öztrak“ Bizim arkadaşlarımız buna itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu karar verdi. 4 üye itiraz haklıdır, 3 üye itiraz reddedilmeli dedi. İlçe Seçim Kurulu Başkanı buna rağmen itirazı reddetti. Arkadaşlarımız bu karara il seçim kurulunda itiraz etti. İl seçim kurulu da ilçe seçim kurulu haklı dedi. İşi Ankara’ya götürdük. Ankara dedi ki, bu verdiğiniz karar doğru değildir. İlçe ve il seçim kurulu kararında tam kanunsuzluk vardır dedi. YSK’daki temsilcimiz de bunu yakından takip etti ve bu karar alındı.Sandıkta olan bitene itiraz edeceğim hakime güvenmezsem nasıl yapacağım bu seçimi? Ama hiç merak etmesinler. İlçe seçim kurulu, olmadı il seçim kurulu olmadı Yüksek Seçim Kurulu(YSK)… YSK’da arkadaşımız sabahlara kadar uğraşıyor. Sandığa bülbül atılıp karga çıkmasına izin vermeyeceğiz. Sadece sandık çıkışını değil sandığa oy atacakları da takip ediyoruz. Buradan Tekirdağ’daki seçim kurullarını uyarıyorum. Tam kanunsuzlukla kararınız iade edildi. Bundan sonra dikkatli olun” dedi.

 

IMF GELİRSE NE OLACAK YUNANİSTAN’A BAKIN

 

Öztrak “Sarayda kilosu 4 bin TL’lik çaylarını yudumlarken, müteahhitlerle sohbet ederken vatandaşın halini görmeleri mümkün değil. Torununa gofret alıp market kasasında toplam faturayı görünce o gofreti geri bırakan emeklinin ızdırabını gördünüz mü? İnsanlar sebzeyi taneyle alıyor. Bu sıkıntıların zirvesi 24 Haziran sonrasıdır. Bu ucube tek adam parti devletine geçildikten sonra vatandaşın ızdırabı her gün artmıştır. Bu tek adama emanet edilen ekonomi 1 Nisan’da IMF’ye emanet edilecektir. Bunu kaç zamandır söylüyorum. Bugün gazetelere yansımaya başladı, IMF heyeti Ankara’daymış. IMF gelsin ne olacak diyeceksiniz? Yunanistan’ı hatırlayın. İnsanların maaşı nasıl kesildi? İşletmeler nasıl kapatıldı, insanlar nasıl sokağa bırakıldı? IMF anlaşmasını bedeli budur” diye konuştu.

 

“TEKİRDAĞ BU KRİZDEN NASİBİNİ ALIYOR”

 

Tekirdağ’ın CHP ile İYİ Partinin iş birliği yaptığı illerden bir tanesi olduğunu kaydeden Öztrak” Bu işbirliği 24 Haziran’da başladı. OHAL şartlarında yapılan seçimlerde bu partiler demokrasiye sahip çıktı. İşbirliği yapan partiler olarak şunu söyledik: Kutuplaşmadan bıktık, huzur istikrar istiyoruz. Genelde bunu söylüyoruz. Yerelde de belediyeciliği biz biliriz diyoruz. Bugün Türkiye’de en gelişmiş insani yaşam standartlarına sahip 30 ilçe belediyesinin 19 tanesi CHP’li. Tek adam parti devleti filmi 70 yıl öncesine sardı. 1947’de Türkiye Cumhurbaşkanının aynı zamanda parti genel başkanı olmasından vazgeçmişti. 70 yıl öncesine geri döndük, memleket yangın yerine döndü.Tekirdağımız da bu krizden nasibini alıyor. Tekirdağ 2018 Eylül ayı itibariyle bankalara en borçlu 19. şehir olmuş, takibe düşen tüketici kredilerinde 18. sırada. Kişi başına icraya düşen tüketici kredilerinde 12. sıradayız. 2018’in ilk 11 ayında, protesto edilen senetlerdeki artış geçen senenin aynı dönemine göre Tekirdağ’da yüzde 70, Türkiye’de yüzde 45’dir” açıklamasında bulundu.

 

TEKİRDAĞ ÖDEDİĞİ VERGİNİN HAKKI OLAN YATIRIMI ALMIYOR

 

Tekirdağ’ın Türkiye’de en fazla vergi ödeyen iller arasında ilk onda yer aldığını ifade eden Öztrak “2014-2018 döneminde ödediğimiz vergi 26,5 milyar TL. Burada üretim yapan bazı fabrikaların merkezi İstanbul’da. Onların da merkezini buraya getirmesi lazım. Merkezi Yönetim Bütçesinden yapılan yatırımda ise 2014’te 32. sıradayken, 2018’de 35. olmuşuz. 2014-2018 arasında 837 milyon TL yatırım almışız. Tekirdağ’da 2014’te Büyükşehir’de iktidara geldiğimizden bu yana 1 milyar 750 milyon TL’lik yatırım yapmışız. Bu para 172 projeye harcanmış. İlçe belediyelerimiz yaklaşık 1,2 milyar TL yatırım yapmış. Yani 837 milyon TL’lik devlet yatırımına karşın bu dönemde belediyelerin yatırımı 3 milyar TL olmuş. Bu da CHP olarak bizim sosyal demokrat belediyecilik anlayışımızı ortaya koyuyor.

Biz belediyelerimizle insanımızı Türkiye’nin her yerinde en gelişmiş insani standartlara ulaştırmak için milletimizin, hemşerilerimizin oylarına talibiz. Aynı zamanda 24 Haziran’dan sonra baş aşağı giden tek adam parti devleti rejiminin kendine çeki düzen vermesi için, ekonomideki sıkıntıların bitebilmesi için milletimizin bize vereceği oyların, bu koltuk ittifakına bu kibir ittifakına bir sarı kart anlamına geleceğini görüyoruz. Milletimiz bu iktidardan memnun değil. İktidar bu memnuniyetsizliğin sandığa yansımasından korktuğu için gündemi değiştirmeye çalışıyor. Ama daha da önemlisi Tekirdağ’daki kararlardan da gördüğümüz gibi sandık güvenliğinden sorumlu seçim kurullarının görevlerini yapmaması için talimatlar yağdırıyor. Bundan vazgeçsinler” açıklamasında bulundu.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10