Başkan Akay, seçim çalışmalarını sürdürüyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, seçim çalışmaları için yaptığı ziyaretler kapsamında   Fevzipaşa Mahallesi'nde bulunan Kurtlar Kıraathanesi'nde vatandaşlar ile bir araya geldi.

Çerkezköy 1.02.2019 12:27:00 0
Başkan Akay, seçim çalışmalarını sürdürüyor

Herkesin belediye başkanı olduğunu belirten Başkan Vahap Akay,  “Belediye kapısından içeri girerken parti rozetimi çıkardım ve herkesin Belediye Başkanı olacağımı söyledim” dedi.

 

“ARTIK EV VE İŞ YERLERİNE SU BASMIYOR”

 

Veliköy’e bölgenin en modern ve şık Düğün Salonunu yaptıklarını ifade eden Başkan Akay,  Çerkezköy’ün derelere akan kanalizasyonlarını toplayarak, Veliköy Mahallesi’nde yapılan Arıtma Tesisi’ne ulaşmasını sağladıklarını belirtti.  5 yıl önce su taşkınları ile ani sel basmaları ile anılan Çerkezköy’ün yapılan İmar Sahası Taşkın Koruma işi ve Çorlu Suyu’ndaki çalışmalar ile ortadan kaldırıldığını kaydeden Başkan Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ tarafından Kızılpınar Mahallemizde 78 kilometre kanalizasyon hattı, 4 kilometre de yağmursuyu hattı döşendi. Tüm parsel bağlantıları yapıldı. Kasım 2016’da başlayan altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra Kasım 2017 itibari ile başlayan yol çalışmalarımız bugün bitme aşamasına geldi” sözlerine yer verdi.

 

“22 ADET PARK VE YEŞİL ALAN DÜZENLEMESİ YAPACAĞIZ”

 

Merkezde 8 mahallede yaptıkları park ve yeşil alan düzenleme çalışmalarının aynısını Kızılpınar Mahallesi’nde de yapacaklarını kaydeden Başkan Akay, “Önümüzdeki dönem Kızılpınar’da 22 adet park ve yeşil alan düzenlemesi yapacağız” dedi.

 

YÜZME HAVUZUMUZUN TEMELİ ATILDI

 

“Çerkezköy’ü Büyükşehir Belediyesi’nin 27 milyon TL’lik yatırım ile Kültür Merkezi yapımına başlandı ve 14 Şubat’ta hizmete açılacak” diyen Başkan Akay, “Yüzme Havuzumuzun temeli atıldı. Kent Park’ta ikinci etapta bitme aşamasına geldi ve 20 Şubat’ta açılışını gerçekleştireceğiz. Kent Park’ı Fatih Camii’ne bağlayan Pınarca Deresi’nin etrafının yaşam alanı haline getirdik. 10 yıldır atıl durumda bulunan İstasyon Mahallesi’ndeki Kapalı Spor Salonu’nu yeniden düzenleyerek, 29 Ekim Spor Kompleksi haline getirdik ve çocuklarımız ile gençlerimizin kullanımına açtık” şeklinde konuştu.

 

“VATANDAŞIMIZIN KULLANIMINA SUNDUK”

 

 Çerkezköy genelinde tam 118 noktada park ve yeşil alan çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Akay, “Kartaltepe Piknik Alanı’nı yeniden düzenleyerek Çerkezköy halkının kullanımına modern bir şekilde açtık. Yetmedi bir de içerisine Trakya’nın en büyük çocuk oyun parkını yaptık ve adını da 23 Nisan Parkı koyduk” dedi.

 

“PAZARCI ESNAFIMIZI YENİ PAZAR YERİMİZE YERLEŞTİRDİK”

 

Çerkezköy Belediyesi olarak Kızılpınar Mahallesi’ne Kapalı Pazar Yeri kazandırdıklarını sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Mevcut durumda sokaklarda kurulan Pazar, trafiği olumsuz etkilediği gibi, kirliliğe de neden oluyor. Pazarcı esnafımızı yeni Pazar yerimize yerleştirdik” ifadelerini kullandı.

 

“DAHA FAZLA OKUL YAPILMASI GEREKİYOR”

 

Başkan Akay, “Kızılpınar Mahallesi’ndeki okullarda sınıf mevcutlarının 60’ı bulmaktadır. Bildiğiniz gibi bu Milli Eğitim Müdürlüğü sorumluluğunda olan bir konudur. Fakat biz Çerkezköy Belediyesi olarak bu soruna da duyarsız kalmadık. Son 2 yılda İlçe Kaymakamlığımız ile birlikte eğitim alanında çok önemli işler yaptık. Kızılpınar Mahallemizde geçmişten günümüze kalan eğitim alanlarının hepsi sorunlu alanlar. Bu alanlardaki sorunların çözümü konusunda çalışmalarımız sürüyor. Kızılpınar Mahallemize yeni okullar yapıldı. Fakat yeterli değil. Daha fazla okul yapılması gerekiyor” dedi.

 

“TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYDUK”

 

Yıllarca Çerkezköy–Çorlu Yolu’nun Kızılpınar Mahallesi ile İlçe Merkezi arasında kalan kısmının akşamları zifiri karanlık olduğunu belirten Başkan Akay, “Bu durum hem trafik açısından hem de ilçe merkezine yaya olarak gidip gelmek zorunda kalan vatandaşlarımız açısından tehlike arz ediyordu. Karayolları sorumluluğunda olan bu yolda Çerkezköy Belediyesi olarak taşın altına elimizi koyduk ve 186 direkle bu yolumuzu ışıl ışıl yaptık. Benzer bir çalışmayı Kızılpınar Mahallemizin ana caddelerinde de yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“5 YIL BOYUNCA VATANDAŞLA İÇ İÇE OLDUK”

 

Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde Kavak Dere ıslah çalışmalarını tamamladıklarından da bahseden Başkan Akay, “ Taziye çadırı ve ikramı ile bakacak kimsesi olmayan vatandaşlarımıza evde yemek hizmeti ile, dini ve milli bayramlarda, önemli günlerde halkımızla beraber olduk. Çorba Çeşmemizden her sabah akan çorba ile vatandaşlarımızı hatırlamışız. Kurban ve Ramazan Bayramlarında mezarlıklarda Belediye olarak çiçek dağıtımını gerçekleştirdik. Kısacası 5 yıl boyunca vatandaşla iç içe olan, gönül Belediyeciliğini gerçekleştirmeye çalıştık” şeklinde konuştu.

 

Haber/Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10