Projelerini tanıttılar

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Belediye tarafından 2016 yılında hayata geçirilen ve gençlere teknoloji konusunda eğitim veren Kod Akademi öğrencisi bir grup genci makamında ağırladı. Ziyaret

Süleymanpaşa 3.02.2019 13:24:00 0
Projelerini tanıttılar

9 Şubat 2019 Cumartesi günü İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenecek olan bir robot yarışmasına katılmaya hazırlanan Kod Akademisi öğrencileri, ziyarette hazırladıkları projeyi Başkan Eşkinat’a tanıttılar. 3 yıldan bu yana kod yazma ve robotik eğitimi alan öğrenciler, uzaydan dönen astronotların karşılaştıkları kas erimesi gibi fizyolojik sorunları önleyecek bir proje geliştirdiklerini ve bu proje ile yarışmaya katılacaklarını ifade ettiler.

 

TEKNO PASHA TAKIMINA BAŞARILAR DİLEDİ

 

Tekno Pasha isimli bir takım kuran ve bu takımla yarışmaya katılacak olan öğrencilerle tek tek sohbet eden Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, gençleri çalışmalarından ötürü tebrik ederek yarışmada başarılar diledi.

 

ROBOT YAPARKEN DEĞERLER EĞİTİMİ DE ALIYORLAR

 

Öğrencilere robotik ve kod yazmanın yanı sıra değerler eğitimi de verildiği ifade edildi. Her biri Süleymanpaşa’nın farklı okullarında öğrenci olan gençler, robotik alanında kendilerini geliştirmenin yanında, farklı fikirlere saygılı olma, birlikte çalışabilme ve insan sevgisi temel meziyetler üzerine de eğitimler alıyor.

 

Haber: Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10