Malkara meclisi 11 gündem maddesini görüştü

Malkara Belediye Meclisi şubat ayı olağan meclis toplantısı Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'un başkanlığında yapıldı.  Açılış konuşması, yoklama, saygı duruşunda bulunulması il

Malkara 3.02.2019 13:49:00 0
Malkara meclisi 11 gündem maddesini görüştü

Gündemin ilk maddesinde yer alan 2019 yılında ilçede kutlanacak olan milli günler, mahalli kurtuluş günü, özel gün ve haftalarda yapılacak olan kültürel etkinlikler çerçevesinde sportif ve kültürel yarışmalarda dereceye giren, başarı gösteren sporcu ve katılımcılara ödül, plaket, madalya ve vb. verilmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon Raporunun görüşülerek oy birliği ile kabul edilmesinin ardından zabıta müdürlüğü personeline ödenecek 2019 yılı aylık maktu fazla çalışma ücretleri hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Gündemin diğer maddesinde yer alan İbribey Mahallesi 1403, 1641 ve 575 no’ lu parsellerde Vasıf Değişikliği Talebi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon Raporunun görüşülerek oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Kiremitlik Mahallesi 812 parselde 840,00 m2 yüzölçümlü İmam Evinin Maliye Hazinesine Devri hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon Raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

 

MECLİS AĞUSTOS AYINDA TATİL YAPACAK

 

Gündemin diğer maddesinde yer alan Yazı İşleri Müdürlüğünün Meclisin Tatil Edilecek Ayın Belirlenmesi hakkındaki yazısı görüşülerek Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin Ağustos ayı için tatil kararı alması ve Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışılması sebebiyle Ağustos ayında Malkara Belediye Meclisi'nin tatil edilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Ardından Yazı İşleri Müdürlüğünün İstifa Nedeniyle Eksilen İçkili Yer Bölgesi Tespit Komisyonu Üyesi Seçimi hakkındaki yazısı görüşülerek, MHP Üyesi Mesut Şahin’in istifası nedeniyle eksilen İçkili Yer Bölgesi Tespit Komisyon Üyeliğine oy birliği ile İbrahim Zilbastı seçildi. Gündemin diğer maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün Kuyucu Mahallesi 130 Parsel Mezarlık Vasıflı Taşınmazın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne devri hakkındaki yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edilmesinin ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Trafo Yeri Plan Değişikliği hakkındaki yazısı görüşülerek İmar ve Şehircilik Komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

 

İÇKİLİ YER BÖLGESİ KAPSAMINA ALINACAK

 

Gündemin diğer maddesinde yer alan Zabıta Müdürlüğünün Hacıevhat Mahallesi Şehit Selim Vural Caddesi Yörük Baba Sokak ve Paşa Sokak arasında kalan bölgenin İçkili Yer Bölgesi Kapsamına Alınma Talebi hakkındaki yazısı görüşülerek İçkili Yer Bölgesi Tespit Komisyonuna oy birliği ile havale edildi. Meclis toplantısının 1. oturumunun ardından toplanan İçkili Yer Bölgesi Tespit Komisyon kararı Meclis toplantısının 2. oturumunda görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.

 

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE 1 ADET ARAÇ ALINMASI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Gündem dışı 1. maddesinde yer alan Destek Hizmetleri Müdürlüğünün EDS-Kent Güvenliği Sistemlerinin bakım ve kontrollerinde kullanılmak üzere Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğüne 1 adet araç alınması hakkındaki yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edildi.  Meclis toplantısının 1. oturumunun ardından toplanan Plan ve Bütçe Komisyonunun raporu 2. oturumunda görüşülerek oy birliği ile karar verildi. Gündem dışı 2. maddesinde yer alan AK Parti Grubunun önergesi olan Malkara Belediyesi 2019 yılı Gelir Tarifesi Ücrete Tabi İşler Tarife Cetvelinde tadilat proje ücreti olarak alınan ücretin düşürülmesi hakkındaki yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10