11.Grupta yeni lider Edirnespor

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta 16.hafta geride kalırken fileler 20 kez havalandırıldı. Son dört haftayı galibiyet ile kapatan Edirnespor liderliğe yükselirken, haftaya lider durumda giren Modafenspor Yeşilköyspor ile

6.02.2019 12:43:00 0
11.Grupta yeni lider Edirnespor

TFF Bölgesel Amatör Ligde hafta sonunda birbirinden zorlu karşılaşmalar oynandı.

 

LİDER PUAN KAYBI YAŞADI

 

Haftaya lider durumda giren Modafenspor evinde Yeşilköyspor’u konuk etti. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan ev sahibi ekip ilerleyen bölümlerde istediğini elde edemedi. Konuk ekip Yeşilköyspor kaydettiği golle öne geçti. İlk devrenin ilerleyen dakikalarında ataklar geliştiren ev sahibi ekip Modafenspor beraberlik golünü bulamadı. İkinci devrenin ilerleyen bölümlerinde tek kale bir futbol ortaya koyan Modafenspor kaydettiği golle skoru eşitledi. Müthiş çekişmenin yaşandığı son dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. Önemli bir puan kaybı yaşayan Modafenspor 35 puanla ikinci sıraya gerilirken, Yeşilköyspor ise 30 puanla dördüncü sırada yer aldı.

 

YENİ LİDER EDİRNESPOR

 

TFF Spor Toto Bölgesel Amatör Ligde Edirnespor ligdeki şampiyonluk rakibi Modafenspor'un berabere kaldığı haftada deplasmanda karşılaştığı Kavaklıspor'u 3-0'lık skorla yenerek liderlik koltuğuna yükseldi. Pazar günü Kavaklı Naim Süleymanoğlu Stadyumunda güzel bir havada oynanan karşılaşmaya her iki takımda üç puan için çıktı. Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde  doğru üstün bir futbol ortaya koyan konuk ekip Edirenspor Uğur Kapısız’ın ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Karşılaşmanın ilk devresinin ilerleyen bölümlerinde son haftaların golcü ismi Ali Rıza Gündüz ile bir gol daha bulan Edirnespor farkı ikiye çıkardı. Farkın ikiye çıkmasıyla birlikte konuk ekip Edirnespor rahat bir futbol ortaya koyarken, konuk ekip oyun disiplininden koptu. İlk devresi konuk ekibin iki gollü üstünlüğü ile sona ererken, ikinci devre ataklarını sürdüren Edirnespor Uğurcan Köse ile bir gol daha bularak karşılaşmadan da 3-0 galip ayrıldı.  Edirnespor bu galibiyetle liderlik yarışındaki rakibi Modafenspor'un 1 puan önüne geçerek liderlik koltuğuna yükseldi. Modafenspor kendi evinde ağırladığı Yeşilköy ile 1-1 berabere kalarak haftayı 2 puan kayıpla kapadı.

 

KARTAL’DAN ELİMİZ BOŞ DÖNDÜK

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta mücadele eden temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor 16.hafta karşılaşmasında deplasmanda Kartalspor’a konuk oldu. Maça mutlak galibiyet parolası ile giren temsilcimiz geliştirdiği ataklarda istediği pozisyonları bulmakta zorlandı. Maçın ilk devresinin ortalarına doğru oyunda dengeyi kuran ev sahibi ekip Kartalspor taraftarının desteği ile skorda avantajlı duruma geçmek istedi. Karşılaşmanın ilk devresinin ilerleyen bölümlerinde her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol çıkmayınca ilk devre golsüz eşitlik ile tamamlandı. İkinci devre karşılaşmada her iki takımda ataklarını sıklaştırdı. İki takım savunması da hata yapmazken, karşılaşmanın 87’inci dakikasında Kartalspor geliştirdiği atakta golü bularak öne geçti. Gelen golle oyun disiplininden kopan temsilcimiz kalan dakikalarda istediğini elde edemedi. Son dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Kartalspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Kartalspor bu galibiyet ile puanını 33 yaparak liderlik koltuğuna otururken, 1911 Çerkezköy Doğanspor ise 14 puanda kaldı.

 

ÇORLU’DA GALİP ÇIKMADI

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 16.hafta karşılaşmasında alt sıralardan kurtulmaya çalışan Çorluspor 1947 evinde Biga Adaspor’u konuk etti.  İlk dakikalardan itibaren rakip kaleye hızlı bir giriş yapan konuk ekip Bigaspor arzuladığı gole ise 3’üncü dakikada ulaştı. Sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Şerif düzgün bir vuruş gerçekleştirerek konuk ekip Biga Adaspor’u karşılaşmada öne geçirdi.Sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi abluka altına alan ev sahibi ekip karşılaşmanın 20’inci dakikasında Gökhan ile karambolden bulduğu golle skoru eşitledi. Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmadı. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. Çorluspor 1947 bu beraberlik ile puanını 14 yaparken, Biga Adaspor ise puanını 23’e yükseltti.

 

BİGASPOR ÜÇ PUAN İLE KAPATTI

 

Ligde orta sıralarda yer alan Bigaspor ise evinde Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş’yi konuk etti. Maça hızlı başlayan ev sahibi ekip golü erken buldu. Sol kanattan geliştirilen atakta Kubilay’ın ortasında Mehmet Yılmaz yükselerek kafa vuruşuyla golü attı. Karşılaşmanın 37. dakikasında Çengelköy köşe vuruşu kullandı. Ceza sahasına gönderilen topta, Ufuk golü attı ve skora denge geldi, 1-1 oldu. Maçın 45. dakikasında sol kanattan geliştirilen atakta ceza sahasına doğru gönderilen topa Emrah’ın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu ve gol oldu.Karşılaşmanın ikinci devresinde her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada ev sahibi ekip Bigaspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

 

DARDANELSPOR ÇOK FARKLI

 

TFF Bölgesel Amatör Lig 16.hafta karşılaşmasında Tekirdağspor deplasmanda Çanakkale Dardanelspor’a konuk oldu. Çanaklale’de oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip etkili başladı. İlerleyen bölümlere doğru Yusuf ve İlkan ile goller bulan ev sahibi ekip ilk devreyi 2-0 önde tamamlamasını bildi. İkinci devre de Tekirdağspor karşısında tek kale bir futbol ortaya koyan Çanakkale Dardanelspor Yusuf Bayram, İlkan Faruk Eş ve Abdul Basit Adam’ın golleriyle karşılaşmadan da 5-0 galip ayrılmasını bildi.  Çanakkale Dardanelspor bu galibiyet ile puanını 23 yaparak yedinci sıraya yükselirken, Tekirdağspor ise 22 puanla dokuzuncu sıraya geriledi.

 

UZUNKÖPRÜSPOR DÖRT GOLLE GALİP

 

Ligde mücadele eden Uzunköprüspor ise ligde henüz puan ile tanışamayan İstasyonspor’u konuk etti. Zayıf rakibi karşısında maça iyi başlayan Uzunköprüspor ilerleyen dakikalarda kaydettiği golle karşılaşmada öne geçti. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında rahat bir oyun ortaya koyan Uzunköprüspor bir gol daha bularak farkı ikiye çıkardı. İlk devreyi rahat bir skor ile önde tamamlayan ev sahibi ekip Uzunköprüspor kalan dakikalarda iki gol daha bularak karşılaşmadan da 4-0 galip ayrılmasını bildi. Uzunköprüspor ligdeki altıncı galibiyetini alarak puanını 21’e yükseltti. İstasyonspor ise 16.hafta sonunda da puanla tanışamadı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10