3 başkanın ismi Karaağaç'taki parklara verildi

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Şubat Ayı Toplantısı'nın ikinci oturumunda komisyon raporları görüşülerek karara bağlandı. İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen gündem madd

Kapaklı 6.02.2019 17:44:00 0
3 başkanın ismi Karaağaç

Kapaklı Belediyesi Şubat ayı ikinci oturumu bugün saat 16.00’da Kapaklı Belediye meclis salonunda gerçekleştirildi.

 

ADEM SEKMEN’İN İSTİFA DİLEKÇESİ OKUNDU

 

İkinci oturumda komisyonlara havale edilen gündem maddelerine geçilmeden önce gördüğü lüzum üzerine Kapaklı Belediyesi meclis üyesi Adem Sekmen’in istifa dilekçesi okundu. Sekmen’in istifasını değerlendiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ Adem Sekmen arkadaşımız sekiz yıl meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı görevi yaptı. Meclise sunduğu dilekçe ile istifa ettiğini dile getirmiş. Vermiş olduğu kararın kendisine hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” dedi.

 

PARKLARA ESKİ BAŞKANLARIN İSMİ VERİLECEK

 

Bir önceki toplantıda İmar Komisyonuna havale edilen ilçe sınırları içerisinde ismi bulunmayan park, tesis ve benzeri yerlere meclisçe uygun görülen isimlerin verilmesi kararlaştırıldı. Komisyon raporunun bilgilendirmesinde “ Mimar Sinan Mahallesi Emek Caddesi ile Organize Caddesi’nin kesiştiği yerde bulunan park alanına 1999-2004 yılları arasında Karaağaç Belediye Başkanı olarak görev yapan Onur Karahanlar isminin verilmesine, Kazım Karabekir Mahallesi 467 parsel üzerinde yer alan park alanlarına 2004-2009 yılları arasında Karaağaç Belediye Başkanı olarak görev yapan İsmet Şimşek’in isminin verilmesine ve Fatih Mahallesi Güvercin Caddesi ile Fırat Caddesi’nin kesiştiği yerde bulunan park alanına ise 2009-2014 yılları arasında Karaağaç Belediye Başkanı olarak görev yapan Dr. Özkan Yücel isminin verilmesinin uygun olduğuna komisyonca oy birliği ile karar verildi” ifadeleri yer aldı. Komisyonun aldığı bu kararda meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

İmar Komisyonuna havale edilen Atatürk Mahallesi 2060-2061 adalar ile 278 ve 280 numaralı parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği görüşüldü. Komisyonun daha detaylı olarak incelenmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesi kararını verirken, komisyonun aldığı bu kararda oy birliği ile meclis tarafından kabul edildi. Cumhuriyet Mahallesi 730-774-775-780 ve 782 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğinin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmesi komisyon ve meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. İmar Komisyonuna havale edilen bir diğer madde olan İsmetpaşa Mahallesi 323-325-339 ve 340 numaralı adalar arasında kalan belediyenin hüküm ve tasarrufu altındaki yeşil alanın rekreasyon alanına dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği yazının Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmesi de oy birliği ile kabul edildi.

 

 

“KARDEŞ BELEDİYE OLDULAR”

 

Bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen Kapaklı Belediyesi ile Bulgaristan Samuil Belediyesi’nin kardeş şehir olması konusu da oy birliği ile kabule dildi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Samuil Belediyesi Razgard’a bağlı 13 köyden oluşan bir belediyedir. Benim de Samuil Beldesi’nde bir evim var. Bugüne kadar Kapaklı Belediyesi olarak kardeş belediyemiz yoktu. Bugün oy birliği alan herkese sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“İSTİFA EDERİM”

 

Mandalı “ Kamuoyunda İrfan Mandalı’nın Bulgaristan’da yatları, katları, otelleri ve fabrikalarının olduğunu söylüyorlar. Böyle bir şey varsa ve bana belgeyle gelirlerse hemen istifa ederim. Bu beldede 3 bin metrekarelik alan içinde tek katlı bir evim var. Beni eleştirenleri kalmaya ve çay içmeye beklerim” diyerek eleştirdi.

 

BAŞARILI SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

 

Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Değirmenci Spor Kulübü sporcularının ödüllendirilmesi konusu görüşüldü. Komisyon yaptığı bilgilendirmede “ 14-18 Kasım tarihlerinde Antalya’da yapılan Avrupa MuayThai Federasyonu Uluslararası Antalya açık kupasında Tuğra Şahin 38 kilogramda birinci, Furkan Arda 51 kilogramda üçüncü ve 14-20 Ocak tarihleri arasında Antalya’da yapılan Türkiye Açık Şampiyonasında Ömer Değirmenci 69 kilogramda lightkontack branşında ve KickLight branşında birinci, Furkan Arda 52 kilogramda birinci, Işıl Yılmaz 65 kilogramda birinci, Beytullah Güllü 57 kilogramda üçüncü oldu. Üstün başarı gösteren ve derece alan sporcuların ve antrenörlerin belediye tarafından ödüllendirilmesin uygun olduğuna, verilecek ödülü belirlemek üzere Belediye Başkanına yetki verilmesine komisyonca oy birliği ile karar verildi” açıklamasında bulundu. Komisyonun aldığı bu kararda oy birliği ile kabul edildi.

 

“GAYRİMENKULLERİMİZİ SATAMIYORUZ”

 

Gündemin son maddesinde ise bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen kredi talebi görüşüldü. Belediyenin yatırım ve hizmetlerinde kullanılmak üzere yurt içi kamu sermayeli veya özel bankalardan iç borçlanma kapsamında 9 milyon TL kredi talebi oy çokluğu ile kabul edildi. Ülkede ekonomik krizin hüküm sürdüğünü kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ Artık satışa çıkardığımız gayrimenkullerimiz bile para yapmıyor. Geçtiğimiz aylarda çıkardığımız parsellerimize bile alıcı bulamadık. Geçtiğimiz gün meclisten aldığımız yetkiyle Defacto’nun yanında bulunan alanı satışa çıkarmamıza rağmen oraya alıcı çıkmadı. İnşallah ülke olarak ekonomik krizden en kısa sürede çıkarız” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10