Çorlu meclisi toplandı

Çorlu Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt başkanlığında yapıldı. Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşü

Çorlu 6.02.2019 17:59:00 0
Çorlu meclisi toplandı

Gayrimenkul Satış Komisyonu’na Feray Karagöz'ün asil, Ateş Akdere'nin yedek üye olarak seçilmesi oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından kadro ve derece değişiklikleri görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Bir diğer gündem maddesinde yer alan Çorlu Belediyesi ile kurumlar arasında imzalanan protokoller gereği güvence bedelinin banka teminat mektubu olarak karşılanabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi konusunun görüşülerek oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından okul binalarında kullanılmak üzere bilgisayar ve yazıcı ihtiyacının karşılanması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

 

AMATÖR SPOR KULÜPLERİNE NAKDİ YARDIM YAPILMASI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Bir diğer gündem maddesinde yer alan Amatör spor kulüplerine nakdi yardım yapılması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından mülkiyeti belediyeye ait olan Çorlu Sarılar Mahallesi’ndeki bir parselin İmar Barışı Yasası kapsamında satışının yapılması hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

 

Bir diğer gündem maddesinde yer alan Çorlu Belediyesi’nin müşterek hissedar olduğu Çorlu Kazımiye Mahallesi’nde bulunan parselin imar planlarında belediye hizmet alanında kalması dolayısıyla Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne devri hususunun görüşülerek oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından mülkiyeti Çorlu Belediyesi’ne ait olan Hatip Mahallesi’ndeki bir parselin Özel Eğitim ve Öğretim Kurumu olarak kullanılmak üzere irtifak hakkı kurularak tahsis edilmesi talebinin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy çokluğuyla kabul edildi.

 

EK MADDE GÖRÜŞÜLDÜ

 

Bir diğer gündem maddesinde yer alan mülkiyeti belediyeye ait olan Atatürk Kent Enstitüsünün 1. katında bulunan 117 bin 70 m²'lik bağımsız bölümün Çorlu Belediyesi Personel A.Ş.ne kiralanması hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından İmar Komisyonu Raporu Meclis Üyesi Cihan Kaygusuzoğlu tarafından okundu ve oy birliğiyle kabul edildi.  Ek gündem maddesi olarak meclis gündemine oy birliğiyle alınan Plan ve Bütçe Komisyonu raporu Meclis Üyesi Değer Kara tarafından okundu ve rapor oy birliğiyle kabul edildi.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10