Çorlu TSO Risk Yönetim Sistemi Belgesini alan ilk oda oldu

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Çorlu TSO'nun, Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) gerçekleştirdiği tetkikler sunucunda; ISO 31000 Risk Yönetim Sistemi

Çorlu 10.02.2019 12:44:00 0
Çorlu TSO Risk Yönetim Sistemi Belgesini alan ilk oda oldu

Denetim sonucu hakkında açıklamada bulunan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, ISO 31000 Risk Yönetimi, ölçek yapısı gözetmeksizin tüm kamu kuruluşları ve özel kuruluşların işlevlerine ilişkin riskleri etkili bir şeklide yönetebilmeleri için gereken alt yapıyı oluşturmaya odaklanmış bir risk yönetimi standardıdır. Ülkemizdeki Odalar içerisinde en fazla resmi evrak sorumluluğuna sahip olan odalardan biriyiz. Kaliteli, istikrarlı, güvenilir ve marka bir kurum kimliğimizi artırmak için ‘ISO 31000 Risk Yönetim Sistemi Belgesi’ müracaatımızı yaptık. Gerçekleşen 2 günlük denetim sonrasında bu belgeyi odamıza kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. ISO 31000 Risk Yönetim Sistemi Belgesi’ni Türkiye’de ki oda – borsaların arasında alan ilk oda olmak bizleri son derece mutlu etmiştir” ifadelerine yer verdi.

 

“DENETİM BİZLERE ÇOK BÜYÜK BİLGİ VE TECRÜBE KAZANDIRDI”

 

Kapanış toplantısında belgenin önemine değinen Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan; “Odamızda 2005 yılında başlayan 9001’le olan süreç 2016 yılında 10002 ve şimdide 31000 ile ilgili olarak yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda belgeyi almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu belge risklerin beraberinde getirdiği fırsat ve zorlukları kavrayarak firmaya kar olanağı sağlayabilir ve bu risklerin firma üzerinde oluşturabileceği olumsuz etkileri kontrol ederek etkisiz hale getirir. Odamızın geçirdiği 2 günlük denetim bizlere çok büyük bilgi ve tecrübe kazandırdı” ifadelerini kullandı.

 

“AMACIMIZ OLASI RİSKLERİN FIRSATA DÖNÜŞMESİNİ SAĞLAMAK”

 

TSE Baştetkikçisi Abdülkadir Öncel; “2 gün süren denetim boyunca bizlere gösterilen ilgi ve alakandan dolayı gerek Yönetim Kuruluna gerekse personele çok teşekkür ederiz. Yönetim sisteminde incelemelerde bulunduk. Tetkik raporumuzda uygunsuzluk görmediğimize kanaat getirdik. Risk Yönetim Sistemi olabilecek risklerin öngörülerde bulunularak tespitinin yönetilmesidir. Bizim sistemimizin amacı olası risklerin fırsata dönüşmesini sağlamaktır. Belgeniz hayırlı olsun” dedi.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10