'Emek ve mücadele' ödülü Pınarçalı kadınlara verildi

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen 26. Uğur Mumcu Anma ve Ödül Gecesi etkinliğinde Termik Santral mücadelesinin sembolü  haline gelen P

Kapaklı 10.02.2019 14:20:00 0

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen geceye; Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü, Romanya Büyükelçisi Gabriel Catalin Sopanda, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Önder Tuna, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, ÇYDD Eskişehir Şube Başkanı Sevgi Akmen, ADD Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman, siyasi partilerin ve STK’ların temsilcileri ile gazeteciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ödül gecesine Pınarçalı kadınları temsilen Hediye Hoban, İlknur Bozkaya ve Fevziye Buğa katıldı.

 

10 KATEGORİDE VERİLDİ

 

Tepebaşı Belediyesi ile Çağdaş Gazeteciler Derneği ÇGD Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen ve yoğun katılım ile gerçekleşen 26. Uğur Mumcu Anma ve Ödül Gecesi etkinliğinde 10 kategoride verilen ödüller sahiplerini buldu.Gecede Termik Santral mücadelesinin sembolü  haline gelen Pınarçalı kadınlar ‘Emek ve Mücadele ‘dalında ödüle layık görüldüler.

 

“MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR”

 

Ödül töreninde konuşma gerçekleştiren Pınarçalı kadınlar “ Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Bizler bu ödülleri; havasını, toprağını, suyunu, yeşilini korumak için mücadele veren tüm Pınarça kadınları adına alıyoruz. Temiz havamızı kirletmek istemiyoruz. Mücadelemize de devam ediyoruz, ‘Termik santral olmaz be ya’ diyoruz.Yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden mücadelemizin Eskişehir’den duyulması ve ödüllendirilmesi Pınarça halkı adına bizi çok onure etti..Bu ödülü aldıktan sonra resmi olarak da iptal kararını öğrenmek bizleri ayrıca çok mutlu etti.Buradan tüm yetkililere ve bizlere bu mücadelede  destek olan tüm kurum ve kuruluşlarla ,sivil toplum kuruluşlarına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10