Katiller katliama doymuyor

Sanayisi ile marka olan Çerkezköy dün bir kez daha çevre katliamıyla gündeme geldi. Yaklaşık 20 ton atık kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından çuvallarla Eski İstanbul-Çerkezköy yolu KuşbahÃ

Çerkezköy 13.02.2019 11:02:00 0
Katiller katliama doymuyor

Çerkezköy Kuşbahçe mevkiinde çuvallara konularak çevreye bırakılan ve kötü koku yayan yaklaşık 20 ton kimyasal atık olduğu ileri sürülen toz bulundu.

 

 

 

 

GEREKLİ NUMUNELER ALINDI

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, dün sabah saatlerinde Kuşbahçe mevkiine 29 atık çuvalı bırakıldığı haberinin ardından bölgeye koştu. Kaymakam Abban, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte yaptığı incelemesinde, atıklardan numune alındığını ve çevreye zararı olup olmadığının araştırılacağını kaydetti. Atıklarının bırakıldığı mevkinin Çerkezköy sınırlarında kaldığını belirterek yazılı bir açıklama yapan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban “ İlçemiz Kuşbahçe mevkiine 29 çuval bırakıldığı atık telefonla tarafıma ihbar edilmiştir. İlçe Jandarma Komutanına gerekli çalışmaların yapılması hakkında gerekli talimat verilerek, İl Çevre Ve Şehircilik Müdürü telefonla aranmış ve bir ekip gönderilerek gerekli çalışmaların yapılması istenmiştir. Saat 13.30’da İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve  İl Çevre Ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri ile birlikte atıkların bulunduğu yerde gerekli incelemeler benim nezaretimde yapılmış atıkların çevreye zararlı olup olmadığı hususunda laboratuvar çalışması için numuneler alınmıştır. İl Çevre Ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri ve İlçe jandarma Komutanlığınca gerekli tahkikatlar yapılmakta olup sonucundan ayrıca bilgi Kamuoyuyla paylaşılacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

Faik Onur KAYA- Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10