"Deprem ve Diğer Şehir Afetleri" paneli düzenlenecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası öncesinde "Deprem ve Diğer Şehir Afetleri" başlığı ile panel düzenlenecek.

Tekirdağ 13.02.2019 16:05:00 0
"Deprem ve Diğer Şehir Afetleri" paneli düzenlenecek

Çorlu Belediyesi ve Çorlu Kent Konseyi’nin destekleriyle düzenlenecek olan panel Çorlu Belediyesi Atatürk Kent Enstitüsü Konferans Salonu'nda 15 Şubat Cuma günü saat 14.30'da yapılacak.  Panele, konuşmacı olarak Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener ve Çorlu Belediyesi İmar Müdürlüğü İnşaat Mühendisi Evren Özmen Uludağ, katılacak.

 

BELEDİYELERİN ÖNCELİKLİ GÖREVLERİ ARASINDA

 

Etkinlik hakkında açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Afet öncesinde risk teşkil edebilecek durumların tespit edilmesi ve buna karşın önlem alınması belediyelerin öncelikli görevleri arasında yer almaktadır” dedi.

 

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPTIK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, Tekirdağ'ın deprem kuşağında yer aldığının bilinciyle önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Albayrak, “Deprem ve diğer afetlerde meydana gelecek zararın en düşük seviyeye indirgenmesi ve gereken hallerde hızlı, acil ve yerinde müdahalelerin yapılabilmesi için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlar arasında iş birliğinin sağlanması amacıyla Afet ve Acil Durum Stratejik Planlarını hazırladık. Kandilli Rasathanesi, İTÜ, İstanbul Üniversitesi ve JICA Japon işbirliği çerçevesinde yapılan Marmara Bölgesinde Deprem Tsunami ve Risk Azaltma Projesine katılım sağladık. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sınırlarını kapsayan yaklaşık 6 bin 300 kilometrekare alanın çevre düzeni planına esas jeolojik etüt yaptık. Personelimize, vatandaşlara ve öğrencilere teorik ve uygulamalı eğitimler verdik. Risk değerlendirmesi ve bunları kentsel kalkınma planlarının ve kararlarının temeli olarak kullanmak amacıyla ilçelerimizde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında potansiyel  riskli alan tespitleri yaptık. "Afet Sonrası Altın Saatler" olarak kabul edilen ilk 72 saatlik sürede Tekirdağ'ın afetlere karşı daha hazırlıklı hale gelmesini sağlayan ve 11 ilçede 15 adet deprem konteyneri kurulumunu kapsayan "Yardıma Uzanan İlk El" projemiz, 2017 yılında Marmara Belediyeler Birliği tarafından Altın Karınca Ödülüne layık görüldü. Depreme karşı önlem almak amacıyla 2014 yılından bu yana yürüttüğümüz çalışmalar artarak devam edecek. Tabii tüm bunları yaparken en büyük temennimiz ilimizde deprem başta olmak üzere hiçbir doğal afetin yaşanmamasıdır” şeklinde konuştu.

 

Haber : Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10