14 Şubat beklentiyi karşılamadı

Hediyelik eşya, bijuteri ve konfeksiyon gibi iş yerleri işleten esnafın yıl içinde en fazla ürün sattığı günlerden olan 14 Şubat Sevgililer Günü, bu yıl sessiz geçti. 14 Şubat'ta beklentilerinin

Çerkezköy 15.02.2019 14:02:00 0
14 Şubat beklentiyi karşılamadı

Çerkezköylü esnaflar 14 Şubat Sevgililer Günü’nde beklentilerinin altında iş yaptıklarını belirttiler. Çeşitli iş kollarında faaliyet gösteren esnafların bazıları normal günlerdeki satışları dışında çok az bir satış yaptıklarını bazıları da her gün yaptıkları satış dışında bir satış yapamadıklarını dile getirdiler.

 

ARADIKLARINI BULAMADILAR

 

Artan maliyetlerini karşılamak için yılbaşı, doğum günü gibi özel günleri umutla bekleyen esnaf, bu yıl 14 Şubat Sevgililer Günü’nde aradığını bulamadı. Hediyelik eşya sektörünün olumsuz koşullardan önemli ölçüde etkilendiğini söyleyen sektör temsilcileri, 2019’un başından bu yana satışlarda ciddi bir düşüş olduğunu ve bu nedenle 14 Şubat’a özel hiçbir hazırlık yapmadıklarını söyledi.

 

BEKLEDİĞİMİZİN ALTINDA OLDU

 

Çerkezköy’de uzun yıllar esnaflık yapan Aşkın Saat ,Takı ve Gözlük Galerisi iş yeri sahibi Aşkın Avşar, “Her yıl 14 Şubat Sevgililer Günü’nün de işlerimiz beklentilerimiz doğrultusunda bazen de beklentilerimizden daha fazla iş yapıyorduk. Bu yıl nedense 14 Şubat Sevgililer Günü’ndeki beklentilerimiz beklediğimiz altında oldu” dedi.

 

BU YIL SÖNÜK GEÇTİ

 

Çerkezköy Altıntaş Kuyumculuk Mağaza Müdürü Muzaffer Seyhan’da, “Kuyumcular olarak her esnaf gibi bizlerinde özel gün olan 14 Şubat Sevgililer Günü’nde beklentilerimiz olmadı değil oldu ama işlerimiz de bir farklılık yaşanmadık her günkü gibi normal şekilde seyretti kısaca bu özem gün bizlere artı iş yapmamızı sağlamadı.  Ekstradan iki üç maddi değeri ucuz olan kolye sattık hepsi bu. Bu yıl 14 Şubat Sevgililer günü sönük geçti. Önceki yıllarda insanlar sevdiklerini bu özel günde mutlu etmek için bir birlerine hediye alma yarışında oluyordu bu yıl fazla olmadı” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10