Hocalı insanlık tarihinde yaşanan en vahşi katliamdır

Türk Ocakları Çerkezköy Temsilciliği önceki gün Belediye Konferans Salonu'nda Hocalı katliamında yaşamını yitirenleri anma programı düzenledi. Konferansta konuşan Anadolu Aydınlar Ocağı Genel B

Çerkezköy 17.02.2019 16:49:00 0
Hocalı insanlık tarihinde yaşanan en vahşi katliamdır

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Ocakları Çerkezköy temsilcisi Burak Candaş konferansa konuşmacı olarak katılan Türkiye Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof.Dr. İbrahim Öztek’e,  Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ‘a, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı’ya, BBP Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan’a BBP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bulut’a ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

 

 

 

BAYRAK HEDİYE EDİLDİ

 

Türk Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. İbrahin Öztek, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a yazdığı kitaplardan ‘Atatürk’ün Yükselen Kişiliği ve Ermeni Sorunu’ kitaplarını hediye etti. Türk Ocakları Çerkezköy Temsilcisi Burak Candaş’a da Türkiye Aydınlar Ocağı mini bayrağı ile Atatürk’ün Yükselen Kişiliği kitabı ile ermeni sorunu kitaplarını hediye etti.

 

“İNSANLIK DIŞI KATLİAMDIR”

 

Konferansta konuşan Anadolu Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek “ Azerbaycan’ın özerk bölgesi olan Karabağ’ın Hocalı kasabasında 27 yıl önce Ermenilerin hocalı da yaptığı soykırımda yaşanan insanlık dışı drama Türkiye sessiz kalmadı. Dünya tarihinde yaşanan en vahşi insanlık dramı Hocalı’da yaşanmıştır ve günümüzde halen Hocalı katliamı ile ilgili olarak Ermenilere bir yaptırım yapılamaması bizleri derinden üzmektedir” dedi. Öztek, son iki yüz yıldır Balkanlar'da, Kırım'da, Kafkaslar'da ve Orta Asya'da Ruslar tarafından veya Rusların teşviki ile özellikle Azerbaycan ve Anadolu'da Ermenilerin Türklere uyguladığı soykırım girişimlerini ve katliamlar yaptıklarını anlattı.  Birinci Dünya Savaşı sırasında da Ermenilerin sadece üç yüz bin kaybının olduğunu Türk'e uygulanan soykırım girişimleri ile de iki milyon Osmanlı'nın kaybedildiğini belirten Prof. Dr. Öztek, “Yaşanan bu katliamlarda Türkler yalnız Balkanlar'da ve Kafkaslar'da on milyon insanını kaybetti. Rusların Müslüman Türk'e uyguladığı kırımlar sonucu da tam altmış milyon insanımız yok edildi, halen de Suriye Bayır-Bucak Türklerinin Ruslar tarafından katlediliyor” diye konuştu.  

 

ŞUBE AÇACAĞIZ

 

Prof. Dr. Öztek, daha sonra konuşmasında, Rusların önayak olduğu Hocalı soykırımında işlenen tüyler ürpertici cinayetleri, kaybedilen yüzde 20 kadar Azerbaycan toprağının akıbetini ve bir milyon insanın tehcire uğratıldığını, dünyada en çok soykırıma uğratılan milletin Türkler olduğunu söyledi. Prof. Dr. İbrahim Öztek konuşmasının sonunda Çerkezköy’e de Türkiye Aydınlar Ocağı Şubesinin açılması için çalışmaların başlanıldığını kaydetti.

 

Haber/Seyit SÜREN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10