"Kutuplaştırarak değil, kucaklayarak siyaset yapıyorum"

Kızılpınar'da seçim bürosu açılışında Kızılpınarlı vatandaşlara seslenen Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, "Ben Çerkezkö

Çerkezköy 17.02.2019 16:56:00 0

Çerkezköy Belediye Başkanı ve CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay’ın, Kızılpınar Mahallesi Merkez Camii karşısında bulunan seçim bürosu için açılış töreni düzenlendi.

 

 

 

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Düzenlenen açılış törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanı sıra Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın eşi Güliz Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı,  İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, partililer ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

“BİZ KIZILPINAR’IN MAKUS TALİHİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

 

Seçim bürosu açılışında ilk konuşmayı yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Dün Çerkezköy’de büyük bir coşkuyla seçim bürosunun açılışını yaptık. Bugün de sayın başkan burada olmamı istedi. Sayın başkan Çerkezköy sevdasını bize de aşıladı” dedi.  30 Mart 2014’te  göreve talip oldukları zaman Kızılpınar’ı gezerken çamur içerisinde olduğunu gördüklerini ifade eden Başkan Albayrak, “Sayın başkanla kendi aramızda ortak bir söz verdik. Biz Kızılpınar’ın makus talihini değiştireceğiz dedik. 10 yıl boyunca hem iktidar partisi aynı partiden hem de belediye başkanlıkları aynı partiden olan Kızılpınar’ın ve Çerkezköy’ün durumu böyle olmamalı dedik. Ve geldiğimiz noktada şöyle bir geriye bakıyorum, gerçekten güzel şeyler olmuş. Kızılpınarlılar bu duruma gelene kadar epey bir zahmet çektiler” dedi.

 

“200 BİN NÜFUSU OLDUĞUNU DÜŞÜNEREK BİR ALT YAPI YAPTIK”

 

Kızılpınar’ın 50 bine yaklaşan nüfusuyla Tekirdağ’ın 254 mahallesi içerisinde en yüksek nüfus potansiyele sahip bir mahalle olduğunu kaydeden Başkan Albayrak, “Buranın 200 bin nüfusu olduğunu düşünerek bir alt yapı yaptık. 90 kilometre alt yapı oldu.  90 kilometre yani 90 bin metre kazdık, herkesi rahatsız ettik, herkes sıkıntı çekti doğrudur. Ama artık sizin çocuklarınız dahil sıkıntı çekmeyecek. İşin güzelliği de bu. Ama bu yetmeyecek, Kızılpınar’a okul lazım dedik” şeklinde konuştu.

 

“KIZILPINARLILARDAN YETKİ İSTİYORUZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış oldukları 11 ilçe 11 okul projesinin Çerkezköy ayağını Kızılpınar’da yaptıklarını kaydeden Başkan Albayrak, “Kızılpınarlı çocuklarımız güzel güzel okusunlar diye. Helal olsun diyorum. Emin olun bu bununla kalmayacaktır. Önümüzde 2019-2024 süreci var. Kızılpınar’ın ve Çerkezköy’ün sayın başkanla bütün ihtiyaçlarını ortaya çıkardık. Ve göreceksiniz ki bundan sonra artık vatandaşı rahatsız eden değil vatandaşın hayat tarzını kolaylaştıracak projelerle geliyoruz. Hepsini hazırladık. Kızılpınarlılardan yetki istiyoruz. Bu yetkiyi de kızılpınarlıların bugünkü heyecanından, kalabalığından gücünden alarak yetki istiyoruz. Önemli olan yetkiyi aldıktan sonra o yetkiyi 5 yıl taşımak” dedi.

 

“BU GÖREVİ HALK VERİR, HALK ALIR”

 

Başkan Albayrak, “Açık söylüyorum, AK Parti belediye başkan adayına soru sordum, Tekirdağ Büyükşehir Başkanlığı’na seçilirsen sana derlerse ki bırak bu görevi ne yaparsın diye?” Daha cevap alamadım. Ben kendi cevabımı kendim vereyim. Bana Kızılpınar, Çerkezköy, Tekirdağ halkı bu görevi verdiği zaman dürüst bir şekilde yapıyorsam, bana genel başkanım bırak dese de bırakmam bu görevi. Bu görevi halk verir, halk alır. Ben bu süreçte yaptıklarımızı ortaya koydum” dedi. 

 

“ÖNEMLİ OLAN ALDIĞIN GÖREVDE HESAP VERMEK”

 

Salı gününden itibaren kendisinin de siyasal olarak sahaya ineceğini belirten Başkan Albayrak, “Salı sabahından itibaren beni de göreceksiniz. Bugüne kadar rakiplerim 5 yıl boyunca Çerkezköy’de Vahap Başkan, Tekirdağ genelinde benim üzerimden siyaset yaptılar. Dedik ki bekleyin biraz zamanı var. İşte zamanı geldi. 19 Şubat salı sabahı Allah’ın izniyle ben de sahaya iniyorum. Hodri meydan diyorum. Gelsinler şimdi konuşsunlar. Önemli olan aldığın görevde hesap vermek.  Hem hesap vereceğiz, hem de yetki isteyeceğiz. Emin olmanızı istiyorum, Kızılpınar güzel hizmetler aldı ve almaya devam edecek. 5 yıl boyunca çalışmaktan gurur duyduğum Vahap Başkan yattı Çerkezköy’le kalktı Kızılpınar’la. Ve yatırımları hizmetleri aldı, biz de kendisine verdik. Bütün hizmetler helal hoş olsun. Sonuna kadar sayın başkanın arkasındayım” dedi.

 

“5 YILI TAMAMLADIK”

 

Cumartesi günü Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Köşem Mevkii’nde seçim bürosunun açılışında da vatandaşlara seslenen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kızılpınarlı vatandaşlardan destek istedi. Sözlerine Nazım Hikmet Ran’ın “Yaşamak ne güzel şey” adlı şiiriyle başlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Gerçekten bizler de kol kola, bu milletin birlik ve beraberliği için bu topraklarda buluşmuş hemşerilerimle beraber ipekli bir kumaş dokur gibi bu topraklara hizmet aşkıyla geldik.  Şimdi yeni bir aşk için yollara çıkıyoruz” dedi. 5 yıl evvel bir memleket sevdası bir Çerkezköy sevdası diyerek yola çıktıklarını kaydeden Başkan Akay,  “Ve çıktığımız o yolda 30 Mart 2014’ten bugüne Çerkezköy’ün tüm mahallerinde, sokaklarında kapı kapı hizmet ettik. Veliköy’den başlayan mücadelemiz Kızılpınar’dan, Bağlık Mahallesi’nden, İstasyon’dan, Gazi Mustafa Kemal Paşa’dan, Osman Paşa’ya, Fatih’e, Yıldırım Beyazıt’tan, Fevzipaşa’ya uzanan Çerkezköy’ün 10 mahallesinde 167 bin nüfusunda tüm hemşehrilerimize ayrı gayrı olmadan ayrıştırmadan vatandaşlarımıza hizmetle bir 5 yılı tamamladık” dedi.  

 

“BUGÜN BURAYA BAŞIMIZ DİK ALNIMIZ AK GELDİK”

 

Çerkezköy’e Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın milyonlarca liralık yatırımlar yaptığını kaydeden Başkan Akay, “Çerkezköy’ün geleceğine, çocuklarımızın geleceğine yatırımlar yaptık. Çerkezköy’ün tüm mahallerinde Veliköy’de düğün salonundan, Çerkezköy Kapalı Pazar yerinden, kartal tepe piknik alanından, Çerkezköy’ün 118 noktasında park bahçe çalışmalarından, yarı olimpik yüzme havuzundan, Çerkezköy’de yapılan dere ıslah çalışmalarından, yeni düzenleme çalışmalarından, kent parkından ve Çerkezköy’ün tüm mahallerinde yaptığımız onlarca, yüzlerce çalışmalardan sonra söz verdiğimiz 2014 günü, 2015 yılından başlayan maalesef üzülerek söylüyorum hor kullanılmış bir Kızılpınar Belediyesi teslim aldık. Ancak bunları bahane etmeden Kızılpınar’ın yeni 5 yıllık geleceğine söz vermiştik. Ve bu sözlere 2014 yılında içme suyu hattı geçtikten sonra teslim aldığımız çamurlu yolları olan Kızılpınar’dan sonra 2015 yılından bir karar vermemiz gerekiyordu. Ya biz hiç alt yapıya dokunmadan yeniden üst yapı çalışmalarına başlayacaktık ya da zor olanı tercih edecektik. Büyükşehir belediye başkanım dedi ki; “Bizim Çerkezköy’ün çocuklarına Kızılpınar’ın geleceğine sözümüz var korkmayacağız alt yapıya gireceğiz”. Ve Kasım 2016 yılında başlayan Kızılpınarlı vatandaşlarımın o çamurlu günlerinden sonra yeniden alt yapı mücadelesine girdiğimiz günlerde, başlayan mücadele yaklaşık 22 ayda ki 310 sokak, 17 ana caddeyi alt yapı çalışmalarıyla kazdığımız, yollarını bozduğumuz alanları yeni bir üst yapı hamlesiyle start verdik.  Kasım 2016’da başlayan alt yapı hamlemiz 90 kilometre kazı yaptık. Alt yapının o zorlu günlerinde siyasi rant elde etmek isteyen arkadaşlarımı bugün Kızılpınar’a davet ediyorum. Gelin görün bakalım, alt yapıya girmiş 2 tane belediye başkanı Kasım 2016’da başladıkları mücadeleden sonra, bu defa kasım 2017 tarihinde alt yapı çalışmalarının bittiği sokaklarında alt yapı çalışmalarının sonlandığı caddelerden başlamak üzere mevsim şartlarına göre teslim edildiği tarihte eğer kış aylarına denk geliyorsa beton yol, yaz aylarına denk geliyorsa asfalt yol çalışmaları hamlesiyle beraber geldiğimiz Şubat 2019 tarihinde mutlulukla başımız dik alnımız ak Kızılpınar’ın 310 sokağını 17 caddesini asfalt yol beton hamlesiyle tamamladık. Bugün buraya başımız dik alnımız ak gedik” dedi.

 

“O BİZİM DERDİMİZ DEĞİL DEMEDİK”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Kızılpınar’da Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nun yapıldığını kaydeden Başkan Akay, “Bizler Kızılpınar’ın çocukları 65 kişilik sınıflarda okumasın dedik. 9 bin 800 metre belediye arsasını Osmanlı Caddesi sonunda Milli Eğitim’e tahsis ettik okul yapılsın dedik. Yukarıda futbol sahasının olduğu alanı, spor alanına dönüştürülüp buharlaştırmak isteyenlere milli eğitime dedik ki burayı alın şartlı plan tadilatı yaptık. Ve Kızılpınar’ın çocukları 35 kişilik sınıflara inmesi için bir mücadele başlattık ve sonuçta aldık. O yüzden o sorun bizim değil, o bizim derdimiz değil demedik. Bu memleketin her sorununun çözümüne katkı sağladık. Ve inşallah bundan sonraki süreçte yeni 5 yılda Kızılpınar’ın geleceğine dair yatırımlarımız önümüzde ki hafta cumartesi günü yapacağımız aday tanıtım günü toplantısında sizlere sunacağız” dedi.

 

“GÖNÜLLERE HİZMET ETTİK”

 

Başkan Akay, “Ben geçen sene bu zamanlarda Kızılpınar’ın sokaklarında mahallerinde gezerken beni tutup çeviren hemşerim ne olacak bu yoların hali diyordu. Ben bugün bu sokaklarda gezerken ne olacak bizim parkların hali demeye başladınız. İnşallah yeni 5 yılda Kızılpınar’ın 22 ayrı noktasında projelerini hazırlayarak ortaya koyduğumuz parklarımız bahçelerimizi Kızılpınarlı hemşehrilerimizle buluşturacağız. Çerkezköy 118 ayrı noktasında yaptığımız park, bahçe ve yeşil alan çalışmalarımızdan sonra Çerkezköy’lü annelerimizin, çocuklarımızı nasıl mutlu park alanlarında buluşturduysak, Kızılpınar Mahallemizde o parklar bahçelerde buluşturacağız. Şimdi bizler bu 5 yılda Kızılpınar’ın altına, üstüne, Kızılpınar’ın yollarına kanallarına yatırım yapmaktan başka birde gönüllere hizmet ettik” dedi.

 

YAPTIĞI HİZMETLERİ ANLATTI

 

5 yıllık görev süresince yaptığı hizmetler hakkında bilgi veren Başkan Akay, “Bir bebek dünyaya geldi 9 bin ailemize bebek paketiyle hayırlı olsuna gittik. Çerkezköy’e yeni taşınan vatandaşımıza hoş geldin ziyaretine gittik. Ramazan geldi, iftar sofralarını kurduk konu komşuyu aynı sofrada buluşturduk. Kandil oldu kandil şekerleri dağıttık. Ramazan aylarında Edirne’ye, İstanbul’a vatandaşlarımızı camilere taşıdık. Çanakkale Şehitliği’ne taşıdık. Bizler okula yeni başlayan kardeşlerimize sahip çıktı. Engellimize sahip çıktık. Gönüllere dokunarak vatandaşlarımızla buluşarak bugün Çerkezköy’de bu güzel birlikteliği memleketimin hangi toprağından gelirse gelsin birlik diyen, beraberlik diyen, kardeşlik diyen herkesle beraber bulmaya başladık. Şimdi bizler bunları yaparken zor zamanlarda taziye anını paylaşırken, taziye çadırlarını kurarken, düğünde dernekte mutlu anı paylaşırken, iyi günü kötü günü paylaşırken vatandaşlarımızın her anını her zamanını mutluluğunu da üzüntüsünü de paylaştığımız o günlerde birileri bu memlekete tepeden bakarken biz bu memlekete nasıl derman oluruz biz bunların hesabını yapıyoruz” dedi.

 

ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay çalışmıyor diyerek eleştirenlere de cevap veren Başkan Akay “Çerkezköy Belediye bütçesi 166 milyon Büyükşehirden de 120 milyon geliyormuş. Böyle bir para yok. Büyükşehir Belediye yasasını okuyacaksın, ilçe belediyesinden yüzde 40 kesintinin Büyükşehre gittiğini bileceksin. Bu bütçeye ne olduğunu doğru anlayacaksın. 166 milyon yatırım bütçesi olmadığını pekala biliyorsun. Ancak Vahap Akay bunları konuşmasın deyip milletin kafasını karıştıracaksın. Bak sana bir hikaye anlatayım. Senin arkadaşın eski belediye başkanı, yakın arkadaşın, 2005 yılından 2013 yılına kadar Çerkezköy Belediyesi’nin vergi dairesine SSK’sına, Kalkınma Ajansı’na kamuya bir lira para ödemeden 30 Mart’ta anahtarı bize teslim etti. 50 milyon kamu borcun var gözün aydın dedi, haberin var mı senin. Şimdi biz son 5 yılda hem Çerkezköy Belediyesi’nin kamu borçlarını aksatmadan ödedik, hem de 2 dönemin 2013-bizden önceki iki dönemin 50 milyonluk kamu borcunun yüzde 80’ini ödedik. Ödemeye devam ediyoruz. 40 milyon liraya yakın ödeme yaptık. 40 milyon ne demek bir spor merkezi bütçesi 5 milyon lira. Ben bu bütçeyle 10 mahalleye spor merkezi yapardım senin yüzünden yapamadım. Yani kafaları karıştırma, hesabı da şaşırtma” dedi.

 

“AYIRMADAN, AYRIŞTIRMADAN HİZMET ETME MÜCADELESİNE GİRMİŞİM”

 

Başkan Akay, “Ben Çerkezköy’de 167 bin vatandaşıma kucak açmışım. Ayırmadan, ayrıştırmadan hizmet etme mücadelesine girmişim. Kutuplaştırarak değil, kucaklayarak siyaset yaptım. O yüzden burada bu meydanda gönülden insanlar toplanıp buraya kadar gelmişler. Bu kalabalıkları anlayamazsınız, çözemezsiniz. Biz 5 yılda memleketin çocuklarının, gençlerinin, kadınlarının, erkeklerinin gönlüne girmişiz gönlüne. Sokakta çarşıda pazarda başı dik yalnız dolaşan bir belediye başkanı olarak sırtını odaklara değil, millete dayamış, milletine inanan, milletine güvenen bir belediye başkanı olarak ayırmadan ayrıştırmadan kucaklayarak siyaset yaptım. Bundan sonra inşallah Çerkezköy’ün 2019’da 2024’üne giden yeni 5 yılında sizlerle beraber 31 Mart 2019’da yeniden Çerkezköy’e kadir başkanımla beraber hizmet etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10