Candaş: Doğu Türkistan gibi Karabağ'da bizim acımızdır

Türk Ocakları Çerkezköy Temsilciliği Hocalı Katliamı ile ilgili önceki gün Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Türk Ocakları Çerkezköy temsilcisi Bu

Çerkezköy 18.02.2019 16:32:00 0
Candaş: Doğu Türkistan gibi Karabağ

Türk Ocakları Çerkezköy Temsilciliğinin basın açıklamasına Büyük Birlik Partisi Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan ve BBP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bulut’ta katıldı.

 

BÜYÜK TÜRK MİLLETİNE SESLENİYORUZ

 

Türk ocakları Çerkezköy Temsilcisi Burak Candaş  Hocalı Katliamı ile yaptığı basın açıklamasında, “Büyük Türk Milletine sesleniyoruz. Bugün burada 27 yıldır ermeni işgali altında olan Azerbaycan toprağı Karabağ ve Hocalı şehitlerini, bu zalim, haksız işgali ve Ermenilerin bu gölgede Türklere uyguladığı katliam ve soykırımı anmak için bir aradayız. Türk Ocakları Çerkezköy Temsilciliği olarak günümüzde Türk’ün kanayan yarası olan Doğu Türkistan gibi Karabağ’da bizim acımızdır.1992 yılından beri devam eden Karabağ’daki ermeni işgalinin artık son bulmasını, başta Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz olmak üzere tüm Türk Cumhuriyetlerince bu konuda ortak bir tavır alınmasını istiyoruz. Ermeniler 1910-1920 yılları arasında uyguladıkları Türk katliamını bir kez daha tekrarlayarak 1992 yılının 25 Şubat’ını  26 Şubat’a bağlayan gecede eski Sovyet Rusya ordusunun da desteği ile Hocalı kasabasına saldırmışlardır. Saldırıda bulunan ve insanlıktan nasibini almamış caniler,kasabanın giriş ve çıkış yollarını kapatarak,83 çocuk,106 kadın ve 70’ten fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 Türk evladını şehit etmişlerdir. Bu hain saldırıda 487 kişi ağır  yaralanmış,1275 kişi rehin alınmış ve 150 kişinin ise kayıp olduğu belirtilmiştir”dedi.

 

“ASKER SİVİL YAŞLI GENÇ DEMENDEN VAHŞİCE ÖLDÜRÜLDÜLER”

 

Candaş “ Asker sivil ayrımı yapmadan, kadın, çocuk ve yaşlıların birçoğu yakılmış,gözleri oyulmuş,kafaları kesilmiş,hamile kadınlar ise diri olarak karınları yarılmış ve ceninleri karınlarından çıkartılarak vahşice öldürülmüştür. Alçakların ancak çocuklara, kadınlara, yaşlılara gücü yeter. İnsanın yaradılışına aykırı olan bu kin, nefret ve vahşetin hesabı halen sorulmamıştır. Allah’a çok şükür ki tarih boyunca böyle bir cani bir millet olmadık ve olmayı. Ülkemizde  bir kısım aydın müsveddeleri ‘hepimiz ermeniyiz’ diye zaman zaman ne kadar yırtınırsa yırtınsın güneş balçıkla sıvanmaz.O sözde aydınların bir kere olsun Karabağ ve Hocalı’da Doğu Türkistan’da Musul ve Kerkük’te Türklere yapılan baskı,zulm,katliam ve soykırımlara seslerini çıkardıklarını görmedik.Bu milletin ekmeğini yiyip,suyunu içen Türk Milletinin karşısında olamaz, olmamalıdır” İfadelerini kullandı.

 

“BİZİM TARİH ARŞİVLERİMİZ HERKESE AÇIK”

 

Türkeyi’nin tarih arşivlerinin herkese açık olduğunu kaydeden Candaş “ Sizde arşivlerinizi dünya kamuoyuna açın da ak ile kara belli olsun.Hocalı’da insanlık dışı katliam yaşanmıştır. Bir ermeni doktor Zori Balayan ‘Ruhumuzun canlanması’ adlı kitabında vahşetin boyutlarını yazmıştır. Bu şahıs kitabında 13 yaşında olan çocuğu nasıl öldürüldüğünü zevkle yazabilecek kadar cani. Bu katliamı Memorial insan hakları savunma merkezi ve İnsan Hakları izleme Örgütü, Dağlık Karabağ’ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliam olarak nitelendirmiştir. Akıllara durgunluk veren ise Ermenistan’ın bir önceki Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın da soykırıma bizzat katılmış olmasıdır. Bu durumdan da anlaşılacağı üzere soykırıma katılanlar cezalandırılmamış aksine mükafatlandırılmıştır. Kendi vatanlarında huzurlu  ve özgür bir yaşam sürmekten başka arzuları olmayan sivil halka böylesine alçakça ve insanlık dışı saldırıda bulunanları şiddetle kınıyoruz. Unutulmamalıdır ki bütün dünya bu insanlık dışı vahşetin, soykırımın sorumluluklarını ve destekçilerini nefretle hatırlayacaktır. Siyasi amaçları ve çıkarları uğruna gerçekleri görmezden gelerek Ermenilerle ilgili sözde soykırım safsatasının peşine düşen ülkeleri tüm dünyanın gözleri önünde 1992 yılında gerçekleşen Hocalı soykırımı kabul etmeye, fotoğraflarını, delillerini incelemeye davet ediyoruz. Ayrıca geçmişte birçok ürk diplomatını aileleriyle birlikte şehit eden ermeni terör örgütü asalanın kalıntılarını bugün pkk terör örgütünde de görmekteyiz. Ernemi diasporasının ve onların tetikçilerinin tarihsel gerçekleri göz ardı ederek tüm dünyayı aldatmaya yönelik çalışmaları başarıya ulaşamayacağı gibi Hacalı’da gerçekleştirilen soykırımı da unutturmayacaktır.Hocalı Türk Dünyasının ortak acısıdır. Bu acı diri tutulmalıdır. Unutulmamalıdır ki kurulduğu 1912 yılından beri milli değerlerin yüceltilmesi ve milli bilincin korunması adına çalışmalar yapan Türk Ocakları Hocalı’yı da unutmayacak ve unutturmayacaktır. Türk Ocakları Çerkezköy Temsilciliği olarak ,Ermeni silahlı çeteleri tarafından 27 yıl önce Azerbaycan’ın Hocalı kasabasında yapılan soykırım amaçlı katliamı şiddetle kınıyor,Hocalı’da ermeni saldırılarıyla şehir olan soydaşlarımızı rahmetle anıyoruz.diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10