5 yılda 26 bin 426 kursiyere ulaşıldı

Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda her yıl binlerce vatandaşın eğitim gördüğünü kaydeden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, aÃ?

Çorlu 19.02.2019 13:37:00 0
5 yılda 26 bin 426 kursiyere ulaşıldı

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda her yıl binlerce vatandaşın eğitim gördüğünü kaydederek, “Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde 7-13 yaş arası ve 16 yaş üstü kursiyerlere satranç, ahşap boyama, kurdele nakışı, iğne oyası, mental aritmetik, İngilizce, resim, Photoshop, halk oyunları, sanatsal mozaik, işaret dili, keçe sanatı, Illustrator, Brezilya nakışı, punch-koza-tel kırma, üç boyutlu kâğıt rölyef, Bulgarca, hediyelik eşya yapımı ve çocuk hobi grubu branşlarında verdiği eğitimlere devam ediyor” dedi.

 

“5 BİN 606 VATANDAŞ SERTİFİKA ALMAYA HAK KAZANDI”

 

Vatandaşların sosyalleşmelerinin yanı sıra aile ekonomilerine destek olmak, bedensel ve ruhsal gelişimlerine katkıda bulunmak ve el becerileri ile sanatsal bilgilerini geliştirmek amacıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan meslek edinme ve hobi kurslarına son 5 yıl içerisinde 26 bin 426 vatandaşın kayıt olduğunu ifade eden Başkan Sarıkurt; “22 farklı branşta açılan kurslarımıza katılan 15 bin 206 kursiyerimiz meslek edinme ya da hobi amaçlı eğitimler alarak kişisel gelişimlerine katkı sağladılar. Kursları başarıyla bitiren 5 bin 606 vatandaşımız ise sertifika almaya hak kazandı” dedi.

 

“VATANDAŞLARIMIZIN KİŞİSEL GELİŞİMLERİNE KATKI SAĞLIYORUZ”

 

Çorlu Belediyesi’nin farklı branşlardaki eğitimleri ile pek çok vatandaşımızın hayatına dokunduklarını ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Belediyelerin işi sadece alt yapı, üst yapı çalışmaları yapmak değil, aynı zamanda vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel alanlarda kendilerini geliştirmelerine de imkân sağlamaktır. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz bünyesinde pek çok farklı branşta verdiğimiz kurslarla hem vatandaşlarımızın kişisel gelişimlerine, sosyalleşmelerine katkı sağlıyor hem de aile ekonomilerine katkı sağlamalarına yol açıyoruz. Ücretsiz gerçekleştirdiğimiz kurslarımıza ilgisi olan tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz” dedi.

 

Haber: Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10