"Toplumsal cinsiyet YÖK'ü rahatsız etti"

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde yürütülen "Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" projesi ve YÖK'ün Toplumsal Cinsiyet Eşitliği projesinden vazgeçilmesinin ardından Cumhuriyet H

Tekirdağ 20.02.2019 17:15:00 0

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde yürütülen “Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” projesinin sonlandırılmasının ardından  YÖK’ün Toplumsal Cinsiyet Eşitliği projesinden vazgeçildiğini ifade eden Yüceer, YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın, toplumsal cinsiyet kavramının Türkiye’nin, toplumsal değerleri ve kabulleriyle uygun  olmadığını savunduğunu dile getirdi.

 

BÖYLE BİR KILIF UYDURULDU

 

 “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” projesinin sonlandırdığını ifade eden CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer,  “Önce Milli Eğitim sonra ise YÖK “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” projesinin sonlandırdığını duyurdu. Toplumsal değerlere uygun olmadığı toplumca gerekçe görmediği gerekçesi ile duyurdu. Böyle bir kılıf uyduruldu. Aslında YÖK “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kavramına buna ilişkin çalışmalardan rahatsızlığını dile getirdi. “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, cinsiyet eşitliğine karşı ‘alerjimiz var’ dedi” sözlerini kaydetti.

 

“FITRAT DEDİKÇE KADINLAR DAHA ÇOK ŞİDDETE UĞRUYOR”

 

Yüceer, uluslararası anlaşma ve Anayasa’ya aykırı işlemin yapıldığını söyleyen “Kadın erkek eşitliğine inanmıyorum, eşitlik fıtrata aykırıdır diyen birilerinin sesi YÖK’ten ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan adeta yankılanıyor. Kadın erkek eşitliği, eşdeğer ve adalet gibi kavramlar kullanılarak ortadan kaldırılmak isteniyor. Oysaki adaletin olmadığı yerde eşitliğin olmadığı hepimizin malumu. Bu söylemler imzalanan uluslararası anlatmalara ve Anayasamıza aykırıdır. Siz eşit değilsiniz, fıtrat dedikçe kadınlar daha çok şiddete uğruyor, daha çok öldürülüyor, daha çok ayrımcılığa uğruyor. Maalesef bu söylemler daha çok katilleri cesaretlendiriyor” dedi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10