Balık tezgahları alıcıları bekliyor

Yılbaşından bu yana hava koşullarına göre değişen balık fiyatlarının mevsim itibariyle normal olduğunu belirten Çerkezköylü balıkçılar, büyük kentlere bakıldığında Çerkezköyâ

Çerkezköy 21.02.2019 14:56:00 0
Balık tezgahları alıcıları bekliyor

Çerkezköy Karadeniz Balıkçılık Sahibi Cenk Diş, “ 2018-2019 balık sezonu ilk açıldığı günden bu yana denizlerde  zaman zaman yaşanan fırtına ile birlikte balıkçı teknelerinin açılamaması nedeniyle balık  fiyatları yükseliyor. Fırtınasız havalarda ise balıkçı tekneleri dolu dolu balık tutarak geliyor. Böyle durumlarda bol balık tutulduğunda da balık fiyatları aşağıya iniyor dedi.

 

TEZGAHLARIMIZI ŞENLENDİRİYOR

 

Kendilerinin balıkları halden aldıklarını kaydeden Cenk Diş, “Bizler de ucuz aldığımızda ucuz satıyoruz. Pahalı aldığımızda bile çok az bir kar ile bunu müşterilerimize yansıtıyoruz. Hamsi en pahalı döneminde bizde 25 TL’yi gördü . Oysa İstanbul gibi Karadeniz’e kıyısı olan balıkçı illerimizde ise bu fiyatlar çok daha yukarıda idi. Şu anda Hamsinin kilogram fiyatı 10 TL’ye düştü. Özellikle Karadeniz’de son bir aydan bu yana normal seyreden deniz sıcaklığı nedeniyle balık çeşitleri Karadeniz’in soğuk olan Rusya kara sularına akın etti. Buna rağmen yine de az miktarda balık çeşitleri tutulsa da yine tezgahlarımızı şenlendiriyor” dedi.

 

BOL BALIK YENMESİNİ TAVSİYE ETTİ

 

Bu sezon fiyatların sezon sonuna kadar inerli çıkışlı devam edeceğini dile getiren Cenk Diş, “Eğer Meteorolojinin tahminleri doğru çıkar ise birkaç gün sonra bu fiyatlar yükselir. Dolayısıyla bu günlerde vatandaşlarımızın ucuz olarak daha bol balık yemesini tavsiye ediyoruz.”dedi.

 

BALIK FİYATLARI ŞÖYLE

 

Çerkezköy balıkçı tezgahlarında satılan balık fiyatları şöyle: Hamsinin kilogramı 10 TL, istavrit kilogramı 20 TL, Karadeniz palamut tane 20 TL, çupra tane 13 TL, karides kilogramı 40 TL, levrek kilogramı 50 TL, mezgit Kilogramı 20 TL, karagöz kilogramı 50 TL, özel mezgit kilogramı 40 TL, çinekop kilogramı 40 TL.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10