''Sağlıklı beslenme'' önerileri anlatıldı

Özel Çerkezköy Uğur Okulları tarafından okul öğrencilerine yönelik '' Sağlıklı Beslenme'' konulu seminer verildi. Seminere konuşmacı olarak katılan Özel İrmet Hastanesi Diyet

Çerkezköy 22.02.2019 18:02:00 0

Diyabet hastalığı bulunan öğrencilere nelere dikkat edilmesi gerektiği ve beslenme yöntemleri konusunda bilgilendirmede bulunan Diyetisyen Akca, meyve ve sebzelerin çok iyi yıkandıktan sonra tüketilmesi gerektiğini, sağlıklı beslenmede günlük su tüketiminin çok önemli olduğunu vurguladı.

 

ŞEKERDEN VE KATI YAĞLARDAN UZAK DURULMASI GEREKİR

 

Sağlıklı beslenmenin yanında spor yapmanın ve hareket etmenin önemi üzerinde duran Diyetisyen Akca, besin grupları ve vitaminler anlatırken, eksiklikleri durumunda insanlarda ne gibi rahatsızlıkların görülebileceği bilgisini öğrencilerle paylaştı. Aşırı şişmanlık ve obezitenin günümüzde çok önemli bir sağlık sorunu olduğunu ve insanların yanlış beslenme ve hareketsizlik yüzünden bu sorunla karşı karşıya kaldığını kaydeden Diyetisyen Akca, gün içinde tüketilen ara öğünlerin kilo almayı önlediğini,  şekerden ve katı yağlardan uzak durulması gerektiğini ifade etti.

 

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

 

Programın sonunda Uğur Okulları Ortaokul Müdürü Tuğba Zenginal tarafından, Diyetisyen Dr. Burcu Akca’ya çiçek takdim edildi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10