Mandalı: 1 lira faiz ödemiyoruz

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı seçim çalışmaları kapsamında Kapaklı Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Listesinden 12'inci sırada yer verdi?

Kapaklı 23.02.2019 18:49:00 0
Mandalı: 1 lira faiz ödemiyoruz

3 dönemdir Kapaklı Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve önümüzdeki seçimlerde yeniden Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday gösterilen İrfan Mandalı, Kapaklı Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

 

 

MUSTAFA ÇETİN’İ ELEŞTİRDİ

 

Dernek Başkanı Temel Büyükkeskin ve dernek üyeleri tarafından karşılanan Mandalı, listesinde 12’nci sıradan meclis üyesi adayı olan Yalçın Hal’i de tanıttı. Önceki akşam gerçekleşen ziyarette Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin de yer aldı. Konuşmasında isim vermeden Cumhur İttifakı adayı Mustafa Çetin’i eleştiren Mandalı “ Değerli kardeşimiz bir yola çıkmış. Çıkmış olduğu yolda başarılar diliyoruz ama kardeşimiz yola çıkar çıkmaz havlu attı. Ben dedim ‘31 Mart’a kadar bu yolda beraber devam edelim. Demokratik anlamda bu yolda yürüyelim’. Ama gördüğüm kadarıyla daha başlarken maddiyatla ilgili eksikleri var. Ve hatta seçildikten bir kaç ay sonra beni görevden alırlar benim yerime kimi atarlar gibi düşünceye sahip. Siyasi olarak hiç huzurlu değil. Yapacağı politikada başkaları tarafından rotası çizilmiş, yolda bozuk araba gibi nereye vuracağı belli değil” açıklamasında bulundu.

 

“SEÇİMLERE 2-0 MAĞLUP BAŞLIYORSUN”

 

Cumhur ittifakı adayı Mustafa Çetin’in büyükşehir kanunundan habersiz olduğunu iddia eden Mandalı “ Büyükşehir’in ve TESKİ’nin ne olduğunu biliyorsun. Senin artık yönetim şeklin belli kardeşim. Gel sana ders vereyim. Hiç olmazsa 2024'e hazırlanırsın. Tecrübe edinmiş sayılırsın. Ama benim gördüğüm kadarıyla senin öğrenmeye niyetin yok. Bir oldu yenildin, iki oldu yenildin, üçüncüye niye çıktın sen benim karşıma, sen yenilmeye bıkmadın mı? Sen AK Partili, MHP'li seçmene mi güveniyorsun? Oy isteyeceğin seçmen benim seçmenim. Onlar canı gönülden İrfan Mandalı’yı destekliyorlar. Görev sürem içinde ben onlarla güldüm, beraber ağladım. Onlar beni düğününe ve cenazesine çağırdı. Sen şimdi kalkmış ön saflarda durmaya çalışıyorsun. Bu oy isteyeceğin halk bu saatten sonra seni mi seçer beni mi ? Seçimlere zaten 2-0 mağlup başlıyorsun. Bir ense, iki ense, üçüncüye nakavt oluyor” diye konuştu.

 

“İŞSİZLİKTEN 40 BİN KİŞİ ETKİLENİYOR”

 

Çerkezköy ve Kapaklı’da işsiz sayısının 10 bine ulaştığını kaydeden Mandalı “ Bu işsizlikten dolayı da 40 bin kişi etkileniyor. ‘Bu işin partisi falan yok. İşsizliği nasıl çözebiliriz, insanlara nasıl iş verebiliriz, aş verebiliriz’ onun hesabını yapmamız lazım. Koltukla gelip geçici. Ama devlet devamlılıktır. Biz bu terbiyeyi bu şekilde gördük. Devlet siyasete karışmaz. Ama artık devlet siyasetle iç içe olmaya başladı” açıklamasında bulundu.

 

ELEŞTİRİLERE CEVAP VERDİ

 

Kızını ve kadın kollarından bazı isimleri belediye şirketinin yönetimine alması ile ilgili eleştirilere de  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan örnek vererek cevap veren Mandalı  “Yasa karşısında bunun herhangi bir engeli var mı? Yok. Birilerinin damadı Türkiye’nin bütçesinin içerisinde yer alıyor. Bırak o da bizim hakkımız olsun. Resmiyet çerçevesinde iş tahsisi yapıyoruz. Ben senin kadın kolları başkanını veya gençlik kolları başkanını mı koyayım şirketin başına?” diyerek eleştirilere cevap verdi.

 

“BİZ OSMANLI BANKASIYIZ”

 

 “İrfan Mandalı parti değiştiriyor” iddialarıyla ilgili de konuşan Mandalı “Ben her gün parti değiştiriyorum. 1986 yılında seçime girdiğimde Sosyal Demokrat Halkçı Partisi’nden seçime girdim. Daha sonra 1992’de Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçtim. 1993 yılında da Cumhuriyet Halk Partisi ile yollarımı ayırdım, Demokratik Sol Parti’ye girdim. 2013 yılında yine Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçtim. Demek ki yok birbirimizden farkımız, biz Osmanlı Bankası’yız. CHP’li, İYİ Partili, AK Partili, MHP’li ve hatta diğer partililer, İrfan Mandalı ve ekibine var mısınız? Demek ki ayrıştıran seven var bizde, ötekileştiren yok, ‘gel beri’ diyen var” diye konuştu.

 

“YOL SORUNUMUZ VAR”

 

Kapaklı’nın en önemli sorununun yol olduğunu kaydeden Mandalı “ 2018 yılı Eylül ayında asfalt sermeye başladığımda, yaklaşık 70 kilometre asfalt yapacaktım. ‘Olmaz, sen ÇED raporu alacaksın’ dediler. ‘ÇED raporuna gerek yok. 30.09.2019 tarihinde zaten asfalt plenti sökülecek’ dedik. Bazı arkadaşlarımız gücünü kullanarak asfalt plentini, ÇED raporu yok diye durdurdular. Size yapacağımız 70 kilometre sıcak asfaltı çok gördüler. Ama biz yılmıyoruz. Sonra bir baktık ki ‘ÇED raporuna gerek yoktur’ diye yazı geldi. Hava sıcaklığı 10 derecenin üzerinde değilse asfalt yapma şansına sahip değiliz. Geçtiğimiz günlerde biz tekrar asfaltın ihalesini açtık. Her şeyi 31.03.2019 tarihinde bitecekmiş gibi beklemeyin. 2014’ten sonra seçim bitti, 12 milyonluk asfalt serdik biz burada. Biz seçim bitse de, seçimden sonra çalışmaya devam edeceğiz. Siz rahat olun. Asfaltsa asfalt, beton yolsa beton yol, tamirse tamir, yapılması gereken sosyal donatıysa sosyal donatı. Sizin mübarek oylarınızla 2019’dan sonra da bu hizmetler burada yapılmaya devam edecek. Hepimize hayırlı olsun” dedi.

 

“PAZARLIK YAPTILAR”

 

Mandalı sivil toplum kuruluşlarının arkalarında durarak 2012 yılında çok büyük bir iş başardıklarını kaydederek “ O dönem ilçe olduk. Bizim ilçe olmayacağımızı düşünen bazı kişiler dönemin Belediye Başkanı ile pazarlık yaptılar. Belediye Başkanına gidip “ Bizi başkan yardımcısı yapar mısın, biz Kapaklı’yı temsil edelim’ dediler. Böyle politika olmaz. Hem diyeceksin ‘ben Kapaklı’yı seviyorum’. Hem de gideceksin el altından başkan yardımcılığı ile ilgili pazarlık yapacaksın. Böyle politika olmaz. Kapaklı sevdalıları arkamızda dimdik durdu ve Kapaklı ilçe yapıldı” diye konuştu.

 

“YAZIK GÜNAH DEĞİL Mİ?”

 

Organize Sanayi Bölgesi tarafından yaptırılacak olan 100 yataklı hastanenin yer tahsisinin yapıldığını ifade eden Mandalı “ Ama o milletvekili tamam diyor, öbür milletvekili tamam diyor. 2 milletvekili tamam derken, 2 tane il sorumlusu, müdürlerimizi harcadılar. Birisi Orman İl Müdürü, birisi de Sağlık İl Müdürü. Bunların tayinini çıkardılar. Hastane konusunda halen bir arpa boyu yol alamadılar. Bu sorunun belediye ile hiç alakası yok. Biz yeri tahsis ettik. Yağ var, tuz var, şeker var, ama hamuru yapacak usta yok. Vatandaşlarımız hastane için Çerkezköy’e gidip yol parası veriyorlar, yazık günah değil mi? Madem biz ilçe olduk buraya adliye de yapılması lazım. Biz 120 bin nüfusuz, halen üniversite ile ilgili bir arpa boyu yol almadılar. Kapaklı daha 5 yaşında bir ilçe. Bu ilçeye ne yaparsanız vatandaşlara hizmet içindir” açıklamasında bulundu.

 

ORDULU ADAYI TANITTI 

 

Mandalı “ Kapaklı Belediyesi olarak bir lira dahi faz ödemiyoruz. Ben ticaret içinden geldiğim için faiz borcuna girmek istemedim. Belki çukurlarda, çamurlarda yürüyorsunuz ama zaman içerisinde onları telafi etmeye çalışıyoruz” diye konuştu. Listesinden 12’inci sırada yer verdiği meclis üyesi adayı Yalçın Hal’i tanıtarak destek isteyen Mandalı, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10