Ben bunlara pabuç bırakmam

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Beylice Düğün Salonunda düzenlediği programda, meclis üyesi adaylarını ve projelerini kamuoyuna tanıttı. 31 Mart seçimlerinde rakibi Cumhur ittifakı adayı Süleym

Çerkezköy 24.02.2019 13:35:00 0
Ben bunlara pabuç bırakmam

Cumartesi günü saat 17,00’de Beylice Düğün Salonunda gerçekleştirilen proje ve meclis üyesi tanıtım törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, muhtarlar, STK temsilcileri, eski meclis üyeleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“HEP BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, 5 yılda yapılan çalışmaların anlatıldığı slayt gösterisinin sunulmasının ardından 2019-2024 yılları için hazırlanan projeler gösterildi. Programda ilk olarak konuşan İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin “ Genel Başkanımız Meral Akşener’in selamlarını getirdim. 24 Haziran’da başlayan millet ittifakı sürecinde yine Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti olarak birlikte yürüme kararı aldı. Genel başkanımız bize Çerkezköy’de tutun Vahap başkanın elinden, onunla birlikte el ele, omuz omuza gönülden yürüyün dedi. Biz de el ele kol kola hep birlikte yürüyeceğiz” dedi.

 

 

“BELEDİYEYİ KAZANACAĞIZ”

 

Seçimlere 35 günlük bir sürenin kaldığını kaydeden CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı “30 Mart 2014’te sevdamız Çerkezköy diyerek çıktığımız bu yolda belediye başkanlığı görevini değerli başkanımız Vahap Akay ve meclis üyelerine verdiniz. 5 yıl boyunca yaptıkları hizmetlerle ve şehre kazandırdıklarıyla Tekirdağ’da fark yarattılar. Kendilerine vatandaşlarımız ve örgütüm adına teşekkür ediyorum. İlçe örgütü olarak her zaman yanlarında olduk. Birlikte çalıştık ve Çerkezköy için mücadele ettik. Belediye başkanımız Vahap Akay ve meclis üyelerimizle övünüyor, hizmetleriyle gurur duyuyoruz. 31 Mart’ta yeniden ilçe örgütümüzle, aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla, değerli hemşehrilerimizin desteğiyle başkanımızın arkasında duracağız ve bir kez daha Çerkezköy Belediyesi’ni kazanacağız. Herkesin başkanı yeniden Vahap Akay diyeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

 

“BU GÖREVİ BİZDEN HALK ALIR”

 

Konuşmasında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan’ı eleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ Seçilirsen genel başkanın görevi bırak derse bırakır mısın, bırakmaz mısın? Bu sorunu cevabını bekliyorum. Benim Tekirdağ Büyükşehir’in 2’nci dönem belediye başkanı olacağıma inancım tam. Aynı soruyu kendime de soruyorum. Benim genel başkanım bırak derse ki demez benim genel başkanım, sosyal demokrat düşüncede böyle bir gelenek, böyle bir uygulama yok, demez ama derse ki ben bu görevi bırakmam. Çünkü bu görevi bize halk verdi, ancak halk alır” dedi.

 

 

“VAHAP AKAY’IN ARKASINDAYIZ”

 

Albayrak “ Yapılacak olan projelerde Vahap Akay’ın yetemediği yerde her zaman arkasında olacağını belirten Albayrak, “Önümüzdeki 10 gün içerisinde yine beraber olacağız projelerimizin açılışı için. Bütün bu hizmetler Çerkezköy’e helal olsun. Sayın Vahap Akay, çok iyi dört dörtlük bir arkadaşımız ama onunla çalışmak kolay değil. Çünkü, öyle bir Çerkezköy sevdası var ki bana şu mesajı veriyor ‘Sen bu Çerkezköy sevdasını kendine almazsan ben sana sevdirene kadar yakanı bırakmam’ diyor. Allah’tan biz bu yola çıkarken 11 ilçe Tekirdağ sevdasıyla çıktığımız için anlaşmak kolay oldu. Burada bir söz veriyorum Sayın Başkan’ın yetmediği yerde Kadir ağabeyi sonuna kadar arkasındadır. Bir hesap verme dönemindeyiz. İki tane kitapla geleceğiz karşınıza; bir tanesi neler yaptığımız buna hesap verme diyoruz. Diğeri de neler yapacağımızın kitabı. Biz hizmet yaparken devamlı bizim üzerimizde siyaset yapıldı. Onlar konuştu biz hep hizmet yaptık. Şimdi diyoruz ki hodri meydan.” ifadelerini kullandı. 

 

“KADİR ABİYLE YATIRIMLAR YAPTIK”

 

Programda sahneye alkışlar eşliğinde seçim şarkısı ile davet edilen Millet İttifakı Çerkezköy Belediye Başkan adayı Vahap Akay “ Birike birike, bir kartopu gibi büyüye büyüye bugünlere geldik. 30 Mart 2014’te çıktığımız bu onurlu yolda yol arkadaşlarımla birlikte gururla, mutlulukla, aşkla bu topraklara hizmet ettik. 5 yıllık yol arkadaşlarıma teker teker teşekkür ediyorum. 5 yıl boyunca Çerkezköy’ün sokaklarında, mahallelerinde kapı kapı hizmet ettik. Bu hizmetleri büyükşehir belediye başkanım Kadir Albayrak ile el  ele, kol kola, omuz omuza yaptık. Dere taşkınları ile anılan Çerkezköy’ün kaderini Kadir başkanımla değiştirdik. Ani su baskınları yaşayan Çerkezköy’ün kaderini Kadir başkanımla değiştirdik. Derelerine kanalizasyonlar akan Çerkezköy’ün kaderini Kadir başkanım değiştirdi. Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde bataklık halinde bulunan dereyi Kadir başkanımla ıslah ettik. Bizler Çerkezköy’ün kaderi sayılan bu bataklık günlerinde, zorlu günlerinde göreve geldik. Ve bu toprakların altına yaptığımız yatırımlarla Çerkezköy’ün çocuklarına, gençlerine, Çerkezköy’ün geleceğine korkmadan, yılmadan yatırımlar yaptık. Kızılpınar’a 90 kilometre kazı yaptık. 2015-2016 yıllarında bu yatırımlar yapılırken siyasi rant elde etmeye çalışanlar, bugün Kızılpınar’ın sokaklarında, altyapısına yapılan yatırımlara bakacaklar ve korkmadan yatırım yapmanın ne demek olduğunu bizden öğrenecekler, kimse kusura bakmasın” dedi.

 

“AŞEVİ YAPACAĞIZ”

 

2019-2024 yılları arasında yapacakları projeleri açıklayan Akay “ Belediyenin bulunduğu alana yeni meydan düzenlemesi yapacağız. Atatürk Viyadüğü’nün geçmişte eksik bırakılan şeklini şimdi düzelteceğiz. Altıyol Kavşağında dal-çık yapacağız ve Atatürk caddesinde meydan altı otoparkı yapacağız. İçme suyu yenileme çalışmalarından sonra Atatürk ve Öztrak Caddelerinde düzenlemeler yapılacak. Otogar  ve kültür merkezinden pazaryerine bir yaya üst geçidi yapacağız. Amfipark projesini hayata geçireceğiz. Bağlık Viyadüğü’nü engellemelerden sonra yapım aşamasına getirttik. Kadir başkanım çok ciddi mücadeleler verdi. Bürokratik engeller seçim öncesi Atatürk Viyadüğü’nün temelini atmamıza engel oldu ancak yapmamıza engel olamayacak. Bağlık Mahallesi’nin 2 yakasını bir araya getireceğiz.Çerkezköy’e aşevi yapacağız. Ayrıca bir bilim merkezimiz olacak. Tepe mevkiinde yeni kavşak çalışmamız olacak. Girişi olmayan çıkışı olan, çıkışı olmayan girişi olan eksik bırakılan yatırımı büyükşehir belediyemizle tamamlayacağız. Kızılpınar’da 22 tane park, bahçe, yeşil alan yapacağız. Yeni dönemde Kızılpınar’ı yeni parklarla buluşturacağız. Bir kapalı basketbol sahasını, bir futbol sahasını Kızılpınar mahallesine yapacağız.Veliköy’e kazandırdığımız bir düğün salonuna Kızılpınar’a da yapacağız. Çerkezköy’ü yeni küçük sanayi sitesi ile tanıştırıp, tepe 2’nci etabı Çerkezköy ile buluşturacağız. Çerkezköy Engelli Koordinasyon Merkezi kuracağız. Öğretmenevini bu dönemde gerçekleştiremedik, yeni dönemde açılışını yapacağız. Heyecanımız büyük, derdimiz Çerkezköy’ün yeni 5 yılına hizmet etmek” dedi.

 

BOŞ İŞLERİ BIRAK BUNLARI KONUŞ

 

Konuşmasının devamında Cumhur İttifakı adayı Süleyman Kozuva’ya isim vermeden göndermede bulunan Akay “ Çerkezköy’ün sokaklarını, caddelerini bilen, vatandaşını, şehrini tanıyan, şehriyle bütünleşmiş, vatandaştan korkmadan, kaçmadan sokaklarında caddelerinde başı dik, yalnız başına yürüyen bir belediye başkanı olarak yeni dönemde yine sokaklarda olacağım. Şehrini tanımayan bir aday var. Şehrini tanımayan aday ithal danışmanların yönlendirmesiyle konuşmadan, fotoğraflarla, müziklerle, ne anlatacağı belli olmayan, asansöre sıkışmış bir siyaset anlayışla yollara çıkmış. Allah akıl fikir versin. Kesenin ağzı açık. Kiralık yapılar var, konuşturulan kirli ağızlar var. İthal danışmanların eşliğinde başka parti adaylarını da dizayn ederek bir algı yönetme çabası ve mücadelesi var. Niyet, kazanmak için her yol mubah. Çerkezköy bir siyasi mücadelenin arifesinde. Sayın aday, 1 Nisan gelecek, yine yüz yüze bakacağız. Buna göre siyaset yapın. Çık sokaklara, Çerkezköy’de neler yapacaksın onları anlat. Boş işleri bırak bunları konuş” dedi.

 

YEMEZLER ARKADAŞ

 

Akay”  5 yıldır birlik, beraberlik, kardeşlik diyerek, ayırmadan, ayrıştırmadan, kutuplaştırmadan, herkesi kucaklayarak siyaset yaptık. Bu memleketin ay yıldızlı Türk bayrağı altında, tek yürek olduğunu meydanlarda haykırdık. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, HDP, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi demedik, herkese kucak açtık, herkese kalbimizi açtık. Herkesin belediye başkanı olduk. Bu yüzden, hangi siyasi görüşte olursa olsun, vatandaşın derdine derman olmaya çalışan, vatandaşını dinleyen bir belediye başkanı olmuşuz ve milletin gönlüne girmişiz. Sen şimdi kiraladığın arkadaşlarla, trollerinle, sahte kimliklerinle bunlara zarar verebileceğini düşünüyorsan, bu yolda siyaset yapmaya niyetin varsa gidişin yanlış arkadaş. Bu gidiş, gidiş değil. Hesapların dışında hangi siyasi partiden olursa olsun, hangi pencereden bakarsa baksın dünyaya, biz her vatandaşımıza bu topraklarda yaşayan arkadaşımız, ablamız, ağabeyimiz, annemiz diye bakmışız. Gönüllerine girmişiz gönüllerine. Ne ben, ne bu millet bu bir iki kirli ağza bakar, bu bir iki kiralık ağızlara bakar, ne senin sahte hesaplarına, ne trollerine kimse pabuç bırakmaz, hele ben hiç bırakmam buradan ilan ediyorum. İthal danışmanlar Çerkezköy’e gelmişler, kendi kibirlerini, küçük dağlar benim tavırlarını unutturmak için, hafızalarda kalan tavırlarını unutturmak için dönüp benim üzerimden Vahap Akay kibirli diye yazılar yazdırmaya başlamışlar. Bu işler danışman taktikleriyle falan olmaz. Ben 5 yıllık belediye başkanıyım, sen de 6 yıllık Ticaret ve Sanayi Odası başkanısın. Bu sokaklarda, caddelerde ben yalnız başıma geziyorum. Seni gören var mı Allah aşkına. Seçime 60 gün kalmış, selam vermediklerine selam vermeye başlamışsın, öpmediklerine sarılmaya başlamışsın ve bunu bu millete yedireceğini düşünüyorsun. Yemezler arkadaş, yemezler” diye konuştu.

 

“MAALESEF ANLAMAK İSTEMİYORSUNUZ”

 

Israrla ısıta ısıta, pişire pişire önlerine konulmaya çalışılan bir mesele olduğunu kaydeden Akay “ CHP ve İYİ Parti genel merkezlerimiz bir ittifak yapmıştır, bir işbirliği yapmıştır. Ne benim, ne başkasının Çerkezköy’de hiçbir partiyle ne işbirliği vardır, ne ittifakı vardır. CHP ve İYİ Parti işbirliği dışında bu meclis üyeleri listesinde hiçbir işbirliği, ittifak yapmamıştır. Bu kadar açık, bu kadar net. Biz milletimizle buluşmuş, milletimizle ittifak yapmışız. Bunu maalesef anlamak istemiyorsunuz. Vahap Akay’ı tanımayanlar olabilir, tanımak istemeyenler olabilir, başka türlü anlatmaya çalışabilirsiniz. Ancak ben 5 yıldır bu memleketin milli bayramlarında, unutturduğunuz, hatırlatmadığınız 23 Nisan’larında, 19 Mayıs’larında, 30 Ağustos’larında, 29 Ekim’lerinde on binlerin şahitliğinde korkmadan haykırmışım. Sizler zamana göre sevdiğine göre şekiller alırken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını ağızlarınıza almaktan imtina ederken, ben bu meydanlarda haykırıyordum. Atatürk’ün adını ağzına alamayanlar, Türk bayrağını sallayamayanlar, bunları bana asla söyleyemezler. Ben Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, devrimlerinin gölgesinde bir belediye başkanıyım. Meydanlarda korkmadan, Türk-Kürt, Alevi-Sünni demeden birlik demişim, beraberlik demişim, kardeşlik demişim.Korkmadan da bu meydanlarda on binlerin lahitliğinde ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ diye haykırmışım. Derdimiz tasamız daha mutlu bir Çerkezköy içindi. Şimdi derdimiz tasamız daha mutlu, daha huzurlu, birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde yeni bir Çerkezköy dönemi” dedi. Akay’ın konuşması sık sık alkışlar ve tezahüratlarla kesilirken, konuşmasının sonunda ise meclis üyesi adaylarını sahneye tek tek çağırarak tanıttı.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10