Yaya geçidi var, çizgisi yok!

Veliköy Mahallesi Vatan Caddesinde yaya geçitleri olmasına rağmen belirgin trafik işaretlerinin olmaması vatandaşlar için tehlike oluşturuyor. Vatandaşlar trafik dolayısıyla yaya geçidi olmadığı için kar?

Çerkezköy 25.02.2019 16:02:00 0
Yaya geçidi var, çizgisi yok!

Çerkezköy Veliköy Mahallesinde  yaya geçidinin ve belirgin trafik işaretlerinin olmaması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Bölge sakinleri özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde karşıdan karşıya geçmekte güçlük yaşadıklarını belirtiyor.

 

MAHALLELİ İSYAN ETTİ

 

Mahalleli trafik akışının yoğun olduğu Vatan caddesinde yaya geçidi çizgilerinin yapılmasını istiyor. Söz konusu noktaya yaya geçidi isteyen vatandaşlar, kurallara uymayan yaya ve sürücülerin de bir hayli fazla olması nedeni ile sıkıntının daha da arttığını kaydettiler. Tepkilerini dile getiren vatandaşlar, “ Söz konusu noktada geçiş üstünlüğünün kime ait olduğu belli değil. Birde trafik kurallarına uymayıp kendi kurallarına göre hareket eden insanlar olunca trafik daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Hatta bu yolda karşıdan karşıya geçerken arabaların çarptığı kaç tane insan biliyoruz. Bu sadece bizim sorunumuz değil yüzlerce insanın ortak sorunudur. Aklıselim düşünen herkes bu sorunun giderek büyüdüğünü görüyor. Trafik sadece araçlar için değil, yayalar için de vardır. Yarın bir gün bu yolda bir kişi can verirse bunun vebalini nasıl ödeyecek. Lütfen çağrımızı duyun. Bizlere kulak verin. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde bu yolda karşıdan karşıya geçmek imkansız gibi bir şey. Bu sorunun en kısa zamanda çözülmesini istiyoruz. Bu duruma müdahale edilmezse, günden güne artan araç ve insan sayısı nedeniyle bir süre sonra içinden çıkılmaz bir hal alacak. ” ifadelerini kullandılar.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10