Toprak: Hangi desteği aldığımızı bilmek istiyoruz

Devlet tarafından çiftçiye verilen desteklerin ne desteği olduğu bilmediklerini ifade eden Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, çiftçiye verilen desteklerin ne desteği olduğu konusunda bir açıklama

Çerkezköy 26.02.2019 15:30:00 0
Toprak: Hangi desteği aldığımızı bilmek istiyoruz

Hasan Toprak konu hakkında yaptığı açıklamada, “Hükümet çiftçiye bazı destekler veriyor. Ama çiftçiler olarak mazot desteği ne kadar, tohum desteği ne kadar, gübre desteği ne kadar bilmiyoruz.  Diğer kalemlerden ne kadar ne desteği aldığımızı tam olarak bilmiyoruz. Ne desteği aldığımızı bilmek istiyoruz. Az da olsa verilen destekler için çiftçiler olarak  hükümet yetkililerine teşekkür ediyoruz” dedi.

 

VERİLEN DESTEKLER YETERSİZ

 

Toprak çiftçiye verilen desteklerin yetersiz olduğunu da savunarak, “Çiftçimize verilen destekler artan maliyetler nedeniyle yetersiz. Günümüzde çiftçi gerçekten çok zor durumda. Ürettiği ile masrafını karşılayamıyor ve borç içinde. Verilen destekler eğer biraz da yüksek tutulursa çiftçimiz bir nefes alır. Çiftçiler olarak devlet büyüklerimizden isteğimiz milletin efendisi olan çiftçimizin yaşaması için desteğin artırılmasıdır.  Özellikle sanayinin hızla arttığı bölgelerde ise tarım alanları her geçen gün küçülmekte. Bu bölgelerde çiftçilerimiz ise hem çok dar alanlarda hem de daha zor şartlarda üretim yapmaktadır. Özellikle böyle bölgelerde üretim yapan çiftçilerimize verilen desteğin biraz daha yükseltilmesi ise çiftçimizin yaşaması için çok yararlı olacak görüşündeyiz” diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10