ÇOSB 'Sıfır Atık Projesi'ni uygulamaya başladı

İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atık miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini sağlamak amac

Çerkezköy 26.02.2019 15:59:00 0
ÇOSB

İlk olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda uygulamasına başlanılan “Sıfır Atık” projesi kapsamında, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere 4’lü atık kutuları yaptırıldı.

 

BİLGİLENDİRİCİ AFİŞLER KATILIMCILARA GÖNDERİLDİ

 

Atık kutuları, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü personelinin ve gelen misafirlerin kolaylıkla ulaşabileceği şekilde ofis katlarına ve koridorlara yerleştirilirken, Sıfır Atık projesi kapsamında bilgilendirici afişler de yapılarak ÇOSB’deki tüm katılımcılara gönderildi.

 

LİSANSLI FİRMAYA TESLİM EDİLECEK

 

Bu projeyle birlikte; plastik, metal, cam vekağıtlar kaynağından ayrı toplanarak geçici depolama alanlarına götürülecek ve kayıt altına alınacak. Her atık, türlerine göre ayrı ayrı belirlenmiş olan konteynerlerde geçici olarak depolanıp lisanslı firmaya teslim edilecek.

 

 

SIFIR ATIK PROJESİ NEDİR?

 

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, 2017 yılında sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde oluşan atıkları kontrol altına almak ve gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak adına “Sıfır Atık” projesini hayata geçirdi. İlk olarak bakanlığın ana hizmet binasında aşamalı olarak başlatılan proje hem bireysel hem kurumsal hem de belediye genelinde yaygınlaştı. Sıfır Atık Projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda uygulanmasının akabinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde de hayata geçirildi ve 26 Eylül 2017’de gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi Tanıtım Toplantısı ile tüm Türkiye’de uygulanmasına yönelik çalışmalar başlatıldı. Sıfır atık projesinin yaygınlaşması ile birlikte, israfın önüne geçilerek maliyetlerin azalması ve verimliliğin artırılması, çevresel risklerin azaltılması, bununla beraber çevre koruma bilincinin kurum bünyesinde gelişmesine katkı sağlandığından çalışanların “duyarlı tüketici” duygusuna sahip olmasının sağlanması hedefleniyor.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10