Projede NKÜ de yer aldı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Yeni YÖK tarafından, Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı kapsamında ilk kez 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Ülke Odaklı Proje Çağrısı ile "T?

Tekirdağ 27.02.2019 12:39:00 0
Projede NKÜ de yer aldı

Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı ile yürütülen, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Türkiye-Pakistan Projesi kapsamında, Namık Kemal Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi listede yer aldı.

 

DEĞİŞİMİNİN ÖNÜ AÇILDI

 

Türkiye-Pakistan Projesi hakkında bilgi veren Namık Kemal Üniversitesi yetkilileri, “Mevlâna Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan bir program. 23 Ağustos 2011 tarih ve 28034 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik ile birlikte yurt dışındaki yükseköğretim kurumları ile ülkemizdeki yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin önü açılmıştır" dedi.

 

PAKİSTAN'DAN 2019 VE 2020 YILINDA 4'ER KİŞİLİK ARAŞTIRMA EKİBİ GELECEK

 

2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Ülke Odaklı Proje Çağrısı ile "Türkiye-Pakistan Projeleri" arasına giren Namık Kemal Üniversitesi Projesi Vermicomposting: An Agricultural Waste Management Technology (Vermikompostlama: Bir Tarımsal Atık Yönetimi Teknolojisi) kapsamında, her iki tarafın yürütücü ve araştırıcıları 2 yıl süre ile karşılıklı Türkiye ve Pakistan'da en az 2 şer ay, bursiyerler 1 er yıl süreli ziyaretler yapılarak çalışma, Pakistan'ın "Failasabad Tarım Üniversitesi" kampüsünde yürütüleceği belirtildi. Türkiye'nin çalışmadaki en büyük katkısı, yürütücünün (Doç. Dr. Korkmaz  BELLİTÜRK) "solucan gübresi" konusundaki deneyim ve tecrübeleri doğrultusunda, Pakistan'da bir solucan gübre üretim tesisi (küçük ölçekli) kurulacağı, bu konuda çeşitli ölçeklerde eğitimler vererek Pakistan’da üreticiler oluşturulacak ve laboratuvar analizleri yapılarak, "en iyi organik solucan gübresi üretimi" ile ilgili araştırmalar hem laboratuvar hem de arazi ölçekli 2 yıl süre ile Pakistan ağırlıklı olarak yürütüleceği kaydedildi. Pakistan'dan 2019 ve 2020 yılında 4'er kişilik araştırma ekibinin Namık Kemal Üniversitesi'ne gelerek, burada bazı araştırmalar yapacağını, ardından 1 bursiyerin gelerek 1 yıl süre ile proje yürütücüsü Doç. Dr. Korkmaz Bellitürk'ten eğitim alacağı, aynı şekilde Türkiye tarafından da 4 kişi (Prof. Dr. Aydın Adiloğlu (Araştırıcı) ve Doç. Dr. Sevinç Adiloğlu (Araştırıcı) ile  Öğr.Gör. Kayahan Yılmaz (bursiyer) ) 2 yıl süre ile farklı zamanlarda Pakistan’a giderek çeşitli araştırmalara katılacağı belirtildi.  

 

2 YIL SÜRE İLE ORTAKLAŞA OLARAK YÜRÜTÜLECEK

 

Projenin 2 yıl süreceğini ifade eden yetkililer, "Proje çıktıları uluslararası önemli dergilerde yayın haline getirilerek hem üniversitemiz ve hem de ülkemizin Pakistan ve diğer komşu ülkelerdeki tanıtımı anlamında önemli akademik diğer çalışmalar ortalama 2 yıl süre ile ortaklaşa olarak yürütülecektir" şeklinde konuştu.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10