Akay: Çerkezköy'ün yeni 5 yılına yürüyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Belediye Meclisi 3. sıra Kontenjan Adayı Memet Hanifi  Karataş tarafından kahvaltı programı düzenlendi. Programda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Derdim

Çerkezköy 27.02.2019 14:19:00 0
Akay: Çerkezköy

Gazi Osman Paşa Mahallesi Ali Ağa Sokaktaki Erzurumlular Dostlar Kıraathanesi'nde bugün 10.00-12.00 saatleri arası düzenlenen kahvaltı programına yeni dönem belediye meclis üyeleri ile eski dönem belediye meclisi üyeleri ile birlikte yaklaşık 150 kişi katıldı.

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN YENİ GELECEĞİNE HEP BİRLİKTE YOL ALMAK İSTİYORUZ”

 

Son 5 yılda Çerkezköy’ün altyapısından, üstyapısına, park ve bahçelerden, kapaklı pazar yerine, kültür merkezlerinden, spor alanlarına, düğün salonlarından, Çerkezköy’ün derelerine, ciddi altyapı ve üst yapı yatırımlarıyla geçirdiğimiz bir 5 yılımız var. Tabii ki bu 5 yılda yaptığımız işlerde eksiklerimiz ve hatalarımız olmuştur. Eksiklerin ve hataların kabul göreceği seviyede, 5 yıl boyunca bu topraklarda belediye başkanı olarak hizmet ettik. Bu topraklara hizmet ederken aynı zamanda 5 yılda belediyemizi vatandaşlarımızla buluşturarak,  iyi günü, kötü günü paylaşarak, doğumdan ölüme vatandaşımızın yanında olarak, birlik ve beraberlik içerisinde bir Çerkezköylülük bilinciyle herkesi kucaklayan bir anlayışla bugüne kadar hizmet etmeye çalıştık. Derdimiz, tasamız bu topraklarda daha fazla dirliği, beraberliği ve kardeşliği pekiştirmek. Ve bugün nüfusu 170 binden 250 bine doğru gidecek yeni 5 yılda, Çerkezköy’ün yeni geleceğine hep birlikte yol almak istiyoruz”  dedi.

 

“BU MÜCADELEMİZ YENİ 5 YILDA DA SÜRECEK”

 

Çerkezköy’ün yeni 5 yılına dair hedeflerinin olduğunu ifade eden Başkan Akay, “Bugüne kadar yaptıklarımızın yanında, bundan sonra Çerkezköy’e yapacağımız yeni meydan altı otoparkı, altıyol kavşağının yeni trafik çözümü, yeni üst geçidi, Bağlık Mahalle Viyadüğü gibi onlarca yeni projelerle bizler yeniden Çerkezköy’ün sokaklarında, herkese Çerkezköy’ün yeni 5 yılını anlatmaya çalışıyoruz.Çerkezköy’ün 2024’e giden yeni yolunda daha mutlu çocukların, daha mutlu annelerin, daha mutlu vatandaşların buluştuğu bir Çerkezköy olması ümidini taşıyoruz. Biz bu 5 yılda Çerkezköy’ü daha sosyal bir Çerkezköy yapmak için parklarında bahçelerinde mutlu annelerin çocuklarıyla buluşturmak için mücadele ettik. Bu mücadelemiz yeni 5 yılda da sürecek” dedi.

 

“HER SLOGANA SAYGIMIZ SONSUZ”

 

İsim vermeden cumhur ittifakı aday Süleyman Kozuva’yı eleştiren Başkan Akay, “Çerkezköy’ün son 5 yılındaki altyapı değişimini, üstyapı değişimini, Çerkezköy’ün kabuğunu kırarak sokaklarda daha sosyal bir Çerkezköy’ün varlığını gören aday arkadaşlar konuşacak bir şey bulamayınca, ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı söylemlerle maalesef meseleyi başka bir yöne doğru çekme ihtiyacı içine girdiler. Bir slogan var; “Cumhur İttifakı Milletin Bekası” diye. Her slogana saygımız sonsuz; ancak siz, bir diğer adayı, yani bizi bir beka sorunu olarak göstermeye çalışırsanız ben de sorarım; arkadaş ben beka sorunu muyum? Benim beka sorunu olabileceğime dair herhangi bir söylem, eylem var mı bu 5 yılda anlatın, ben de anlayayım” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN GELECEĞİNİ KONUŞMAYA DAVET EDİYORUM”

 

Akay, “Ben bu topraklarda ay yıldızlı Türk bayrağı altında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, geçmişine sahip çıkan, geleceğini kucaklayan, herkesi sarıp sarmalayan bir belediye başkanı olmaya çalıştım. Yapılanları karalamaya çalışanlara, sokaktaki vatandaş, evdeki anne, parktaki çocuk buna müsaade etmeyince, başka zeminlerde siyaset aramaya çalışan arkadaşlarımı Çerkezköy’ün geleceğini konuşmaya davet ediyorum. Her platformda yalnız başına dolaşabilen bir belediye başkanı olarak, onlar istedikleri zeminde bütün ittifak arkadaşlarıyla beraberken, yalnız başına gelen bir Vahap Akay var. İttifak oluşturan tüm arkadaşlar yan yana gelsinler. İstedikleri soruları hazırlasınlar. Ben yalnız başıma geleceğim. Taraflı Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda  bütün arkadaşları toparlasınlar.  Ben yalnız başıma bütün soruları cevaplamaya hazırım. Çerkezköy’ün geleceğini konuşmaya, bu şehrin tüm sokaklarını, tüm caddelerini, mahallelerini, tanıyan bir belediye başkanı olarak; Kızılpınar Hacı Yakup Caddesi neresi, Bağlık Mahallesi Söğütlü Sokak nereye varır, Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın caddeleri-sokakları nerelerdedir, Veliköy Vatan Caddesi nereye kadar uzanır, bunların hepsini tanıyan birisi olarak yalnız başıma geleceğim” dedi.

 

“SİYASET YENİ YENİ ISINIYOR”

 

Bazılarının kendi kalemlerine satılık, kiralık arkadaşlarına yazılar yazdırmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Akay, “Eksiklerim, hatalarım olmuştur. Bunların hepsi boynumun borcu” dedi. AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Süleyman Kozuva’ya da göndermede bulunan Başkan Akay, “Arkadaş ben 5 yıllık belediye başkanıyım, sen de 6 yıllık Ticaret ve Sanayi Odası Başkanısın. Seçime 50 gün kalmış, yolda selam vermediklerini selam vermeye başlamışsın. Yemezler arkadaşlar yemezler. Daha çok konuşacağız, daha çok anlatacağız. Siyaset yeni yeni ısınıyor. Bir teklifle başladık, böyle devam edeceğiz” diye konuştu.

 

ERZURUMLULAR  VAHAP BAŞKANIMIZIN YANINDADIR

 

CHP Çerkezköy Belediye Meclisi Kontenjan Üyesi Memet Hanifi Karataş’da, “Vahap başkanımızın yaptığı hizmetler ortada.  Bu yeni 5 yıllık yeni dönmende de çok daha farklı ve çok daha iyi hizmetleri inşallah bizlerinde katkısıyla birlikte yapacaktır. Bu vesile ile 31 Mart yerel seçimlerinde tüm hemşerilerimizin Vahap Başkan’a eksiksiz olarak tam destek vereceklerine de inanıyorum” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10