İlk devriyeyi birlikte attılar

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde ilçe merkezinde gece mahallelerde ve çarşıda  güvenliği sağlayacak 15 bekçi, 3 aşamalı sınav ve 40 günlük hizmet içi meslek eğitimin

Çerkezköy 28.02.2019 17:48:00 0
İlk devriyeyi birlikte attılar

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile yurt genelinde göreve başlayan bekçiler Çerkezköy’de de işbaşı yaptı.Çerkezköy’de görev yapmaya başlayan bekçiler önceki gece polislerle birlikte Çerkezköy ilçe merkezinde bulunan cadde ve sokaklarda yaya olarak devriye gezdi.

 

KOORDİNELİ ÇALIŞACAK

 

Mahallelerde asayişin sağlanması, oluşabilecek suçların önlenmesi ve güvenlik olaylarına anında müdahale edilebilme noktasında katkı sağlayacak olan 142 Çarşı ve Mahalle Bekçisi Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü bünyesinde göreve başlamıştı. Hizmet içi eğitimi tamamlayan 15 bekçi ise önceki gece  Çerkezköy’ün cadde ve sokaklarında gece nöbetine başladı. Çerkezköy’de İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı çalışacak 15 bekçi, ilçe genelinde vatandaşın yoğun olduğu yerlerde ve mahallelerde görev alacak. Huzur ve güveni sağlamak için istihdam edilen personel, emniyet birimleriyle koordineli çalışacak.

 

POLİSLERLE DEVRİYEYE ÇIKTILAR

 

Yanlarında bir polis memuru ile dolaşarak mesailerine başlayan bekçiler ilk defa düdüklerini de çalarken, bekçilere vatandaşın ilgisi de yoğun oldu. Vatandaşlar bu uygulamanın çok faydalı olacağına inandıklarını kaydettiler.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10