'Çocuğum İçin Okuyorum Projesi'nin 2'ncisi düzenlendi

Fevzipaşa İlkokulu Okul Müdürü Hakan Asma öncülüğünde okul rehber öğretmenleri İmren Yılmaz ve Bahriye Varatlı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Çocuğum İçin Okuyorum" pro

Çerkezköy 1.03.2019 15:13:00 0

Sertifika töreni, Fevzipaşa İlkokulu Rehber Öğretmeni Bahriye Varatlı’nın açılış konuşmasını yapmasıyla başladı. Amaçlarının anne- babaların çocuk yetiştirmeyle ilgili kitaplar okumalarını sağlamak olduğunu belirten Rehber Öğretmeni Bahriye Varatlı, "Fevzipaşa İlkokulu'nun bir geleneği haline dönüştürdüğümüz projemize katılıp çocukları için okuyan siz değerli velilerimize gönülden teşekkür ederiz. Projemizin amacı anne-babaların çocuk yetiştirmeyle ilgili kitaplar okumalarını sağlamak ve okuma alışkanlığını pekiştirmekti. Böylelikle veliler çocukları için okurken, çocuklarına da kitap okuma alışkanlığında iyi örnek olacak ve çocuklarıyla yaşadıkları problemlere yardımcı bilgiler edinecekti. Projenin amacına uygun olduğunu düşündüğümüzden biz Leyla Navara ve Özgür Bolat'ın kitaplarını seçtik. Bu 2 kitapla ilgili sizlere sorular hazırladık. Umarım kitapları ve soruları beğenmişsinizdir" şeklinde konuştu.

 

“KİTAP, ANNE-BABA SANATINDAN BAHSEDİYOR”

 

Rehber Öğretmeni Bahriye Varatlı 2018-2019 sömestr tatilinin bitmesinin ardından yarışma kapsamında velilere verilen kitaplar değerlendirerek sınav sorularını cevaplandırdı. “Gerçekten Beni Duyuyor Musun ?” adlı kitabı değerlendiren Rehber Öğretmeni Bahriye Varatlı, “Kitap öncelikle anne-baba sanatından bahsediyor. Yazara göre gerçek disiplin evde tutarlı bir düzenin olmasıdır. Kitap aslında çocuğunuzun büyüdükçe değişen davranışlarının farkına varmak ve kabul edilemez davranışlarda bulunduğunda buna nasıl engel olabileceğimizden bahsetmektedir” dedi.

 

“ÖDÜL, NEDEN MOTİVASYONU DÜŞÜRÜR”

 

Ardından Rehber Öğretmeni İmren Yılmaz 'Beni Ödüllendirme Cezalandır' kitabı hakkında, “Çocuk Eğitiminde Doğru Bildiğimiz Yanlışlar! Acaba ödülle ilgili tüm bildiklerimiz yanlış mı? Ödül, neden motivasyonu düşürür?, Mutlu ve başarılı bir çocuk gerçekte nasıl yetiştirilir? Bunun gibi merak edilen birçok soruna çözüm bulan  bu kitap, son 70 yılda yapılan bilimsel araştırma ve gerçek vakalarla net bir şekilde ortaya koymaktadır. Kılavuz niteliğindeki bu kitabı okuduğunuzda mutlu, özgüvenli, sorumluluk sahibi ve başarılı bir çocuk yetiştirmek için önemli bir adım atmış olacak, çocuğunuzla ilişkinizde anlamlı değişiklikler yaşayacaksınız" değerlendirmesini yaparak sınav sorularını cevapladı.

 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Kitapların değerlendirilmesi ve sınav sorularının cevaplandırılmasının ardından “Çocuğum İçin Okuyorum” projesi kapsamında yarışmada, dereceye giren velilere ödülleri Okul Müdürü Hakan Asma tarafından verildi. Okul müdür yardımcısı Oğuzhan Kaya tarafından tüm katılımcılara sertifikaları verildi. Dereceye giren veliler arasında birinciliği Nilay Gül Temel ve Emine Özdemir paylaştı. Yarışmada, Yasemin Karamanoğlu ikinci olurken, Kader Tekeş, Gülen As Sargın ve Filiz Dere ise üçüncülüğü paylaştılar. Ödüllerin verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sertifika töreni sona erdi.

 

Haber/Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10