TBMM Başkanı Şentop'a memleketinde coşkulu karşılama

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na seçilen Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, ilk yurt içi ziyaretini yaptığı memleketi Tekirdağ'da büyük ilgi ile karşılandı.

Tekirdağ 1.03.2019 18:16:00 0
TBMM Başkanı Şentop

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'u Çorlu Havalimanı'nda Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri  Mustafa Yel, Çiğdem Koncagül ile çok sayıda partili ile vatandaş karşıladı. Tekirdağ'a geçen Şentop,  Eski Camii'nde cuma namazını kıldıktan sonra gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, doğduğu, büyüdüğü şehirde olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Ankara'daki işler bittikçe Tekirdağ'a gelerek hemşehrileri ile birlikte olacağını söyledi.

 

 

 

VATANDAŞLARLA SELAMLAŞTI

 

Cuma namazı çıkışında vatandaşlarla da selamlaşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Bundan aşağı yukarı iki hafta önce yine Tekirdağ'daydık, yine programlar vardı. Ankara'ya gittik, Ankara'da Pazar günü Meclis'te yapılan seçimde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na seçildim. Tekirdağ benim memleketim, burada doğdum, aşağı yukarı üniversiteye gidene kadar 1968'den 1986'ya kadar buralarda bilhassa bu yolda bu camide çok vaktimiz geçti. Benim dedem bu caminin müezziniydi, 35 yıl kadar burada müezzinlik yaptı. Onunla beraber, küçüklüğümüz, çocukluğumuz daha sonra gençliğimiz buralarda geçti. Buradaki esnafın babaları ile dedeleri ile tanışıklığımız, selamlaşmamız vardı, ellerini öptük, sarıldık bayramlaştık. Bu bakımdan Tekirdağ'da olmaktan sürekli memnun olduğum gibi Meclis başkanı olarak da burada bulunmaktan ve ilk defa Ankara dışında farklı bir şehirde ama ilk defa Tekirdağ'da olmaktan ayrı bir memnuniyet duyuyorum” dedi.

 

“TEKİRDAĞ’A BİR TEVECCÜH”

 

TBMM Başkanlığı'nın çok önemli bir görev olduğunu söyleyen Şentop, "Cumhurbaşkanımızın bulunduğu protokol olarak sıradan sonra TBMM Başkanlığı ikinci sırada yer alıyor. Bir taraftan da temel üç erk biliyorsunuz, yasama, yürütme, yargı. Yasamanın başında meclis başkanı olmuş oluyor. Böyle bir görev, şeref, onur duyulacak bir görev tabi bu mecliste milletvekillerimizin oylarıyla oldu ama öncesindeki süreçte de Cumhurbaşkanımızın teveccühü ile oldu değerlendirme yapıldıktan sonra. Benim adaylığım için bir kanaat ortaya koydular, ihsan ettiler. Onun için de Cumhurbaşkanımıza da huzurlarınız da çok teşekkür ediyorum. Bu tabi sadece şahsıma bir teveccüh değil, aynı zamanda Trakya'ya, Rumeli'ye, Tekirdağ'a bir teveccüh. Biliyorsunuz geriye dönüp baktığımızda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'nı sadece Tekirdağ'da değil, Trakya'dan bir milletvekiline nasip olmuş değil. Bunun getirdiği sorumluluklar var, güçlü, tecrübeli ekibimiz var. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere onun teveccühleri, tavsiyeleri her zaman yol göstericiliği çok önemli bizim için ama sizlerin de duaları, desteklerini biliyorum, bunları hissediyoruz. Her zaman bizimle beraber hep birlikte olacağız kimsenin buna şüphesi olmasın” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10