Fibertex Nonwovens, geleceğe yatırım yapıyor

Çerkezköy'deki tesislerinde ürettiği dokusuz kumaşlarla insanların günlük hayatını kolaylaştırdığı kadar hijyen ve endüstriyel ürünlerini kullanımına sunan Fibertex Nonwovens Tekstil Sana

Çerkezköy 3.03.2019 20:15:00 0
Fibertex Nonwovens, geleceğe yatırım yapıyor

Danimarka merkezli olan firma, Çerkezköy yerleşkesinde, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesine, full otomasyonla ürettiği dokumasız kumaş ihraç ediyor. Bu projeyle, Fibertex Nonwovens Tekstil Sanayi ve İhracat Anonim Şirketi, geleceğine de yatırım yapıyor. Firma çalışanlarının çocuklarına, sosyal sorumluluk projesi kapsamında 2 aylık eğitim verilecek.

 

ROBOTİK KODLAMAYI ÖĞRENECEKLER

 

Hem farkındalık oluşturacak hem de Çerkezköy’deki diğer sanayi kuruluşlarına örnek teşkil edecek eğitimin ilk gününde fabrika yöneticileri, çalışanlarının çocuklarını yalnız bırakmadı. Eğitimin ilk gününe Fabrika Genel Müdürü Kemal Say ve Fibertex yöneticileri de katılırken, çalışanların çocuklarına verilecek 2 aylık Robotik Kodlama Eğitimi kapsamında çocuklara robotik kodlamanın yanı sıra, yapay zekanın hayatımıza katacağı kolaylıklar anlatılacak. Çerkezköy’deki özel bir eğitim kurumunda başlayan eğitimin ilk gününde Fibertex Nonwovens Tekstil Sanayi Ve İhracat Anonim Şirketi Genel Müdürü Kemal Say, çalışanlarının çocuklarına tablet bilgisayar hediye etti.

 

“ALGORİTMANIN NE OLDUĞUNU ÖĞRENECEKSİNİZ”

 

Bilimsel ve bilişsel gelişimin önünde durmanın mümkün olmadığını belirten Fibertex Nonwovens Tekstil Sanayi Ve İhracat Anonim Şirketi Genel Müdürü Kemal Say “Önümüzdeki 20-30 yıl içinde insanların yaptığı bir çok iş robotlar tarafından yapılmaya başlanacak. 5 yıl içinde, Elon Mask'ın uzay aracı Mars’a gidecek. Bilimkurgu filmlerinde gördüğümüz birçok şey, uçan arabalar, yollarda temizlik yapan robotlar hayatımıza girecek. Bu eğitimde algoritmanın yani tüm bu gelişmelerin temelinin ne olduğunu öğreteceksiniz. Bilişimin ABC’sine giriş yapacaksınız. 2 ay sonra buradan yazılımcılar fışkırmayacak ama kafanızda belki küçük soru işaretleri oluşacak. Kodlama neymiş, algoritma neymiş, bilişim neymiş, ne işe yararmış bunların küçük bir parçasını öğrenmeniz bizim için önemli” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10