Tatbikat izleyenlerden tam not aldı  

Tekirdağ İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından, acil durumlar hakkındaki yönetmelik kapsamında TESKİ Genel Müdürlüğü binasında "Deprem ve Yangın Tatbikatı

Tekirdağ 4.03.2019 17:31:00 0
Tatbikat izleyenlerden tam not aldı  

Deprem ve Yangın Tatbikatı kapsamında düzenlenen senaryo gereği yaşanan deprem sonrasında yangını ilk fark eden görevli kişi, yangın alarm butonuna basarak, tüm çalışanları durumdan haberdar etti. Yangın alarmını duyan güvenlik ekibinden bir kişi hemen 112’yi ve 110’u aradı. Binada bulunan tüm personel ve ziyaretçiler, tatbikatta görevli personelin talimatlarına uyarak hızlı bir şekilde binayı boşaltarak yönetmelikte belirlenen toplanma alanına gitti. Yangın alarmıyla birlikte, Arama Kurtarma ve Tahliye Ekipleri tüm katları dolaşarak, binadan henüz çıkamamış personel ve ziyaretçileri, acil çıkış kapılarına yönlendirdi. Senaryo gereği yoğun duman altında kalan, yaralanan, panik atak geçiren ve merdivenlerde bayılan toplam 4 kişi, kısa sürede olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak AFAD ve UMKE ekipleri ile güvenli bir bölgeye götürülerek tedavi altına alındı.

 

"GERÇEĞE EN YAKIN ŞEKİLDE GÖRMÜŞ OLDUK"

 

Tatbikatı başından sonuna kadar izleyen ve konu ile ilgili açıklama yapan TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, "Deprem bölgesinde yaşıyoruz, her zaman bu gibi acil durumlara karşı hazırlıklı olmayız. Bu gün burada gerçekleştirilen tatbikatta kurum olarak neler yaşayabileceğimizi gerçeğe en yakın şekilde görmüş olduk. Tatbikatı koordine eden Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Serpil Karadağ’a, olay yerine kısa sürede gelerek başarılı bir şekilde müdahale eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine, AFAD ve UMKE ekiplerine, İş Sağlığı ve Güvenliği personellerine ve son alarak da tatbikata katılan tüm TESKİ personeline teşekkür ederim" dedi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI     


0282 726 91 91
0282 747 65 10