Devamsızlık nedenleri ölçeği geliştirilmesi ve veri analizi eğitimi tamamlandı

Trakya Kalkınma Ajansı 2018 Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan "Devamsızlık Nedenleri Ölçeği Geliştirilmesi ve Veri Analizi Eğitimi" projesinin eğitimleri tamamlandı.

Süleymanpaşa 6.03.2019 11:57:00 0
Devamsızlık nedenleri ölçeği geliştirilmesi ve veri analizi eğitimi tamamlandı

Okullarda devamsızlık yapan öğrencilerin devamsızlık nedenlerini ilçeler ve okullar bazında belirlemek, okullara ait devamsızlık konusundaki istatistiksel verilere  ulaşmak amacıyla devamsızlık nedenleri ölçeği geliştirip ardından veri analiz tekniklerini öğrenerek Tekirdağ´da kalıcı bir çalışma yapmak amacıyla hazırlanan proje eğitimleri iki kısımdan oluştu.

 

2 KISIMDAN OLUŞTU

 

Eğitimin ilk kısmında, 3 gün, 21 saat boyunca Dr. Öğretim Görevlisi Münevver Başman’ın, ölçek geliştirme süreçleri, veri analizleri ve veri yorumlama konusunda eğitim vermesinin ardından  Tekirdağ’da devamsızlık oranları yüksek olan okullarda ve RAM´larda görev yapan 26  gönüllü öğretmen tarafından geliştirilen "Devamsızlık Nedenleri Ölçeği", devamsızlık oranları en yüksek olan 20 okuldaki 2174 öğrenciye uygulandı. Proje eğitiminin ikinci kısmındaki 21 saatte ise uygulanan ölçeklerin değerlendirilmesi ve raporlanması çalışmaları tamamlandı. Tekirdağ´daki üç rehberlik ve araştırma merkezinin ortak olduğu projenin sonunda öğretmenler Tekirdağ’a ait devamsızlık nedenleri ölçeğini geliştirdi ve çeşitli değişkenlere göre devamsızlık nedenlerini veri analiz tekniklerini kullanarak yorumladı.

 

BELGE VERİLDİ

 

Eğitim Uzmanı Dr. Öğretim Görevlisi Münevver Başman´a belgesi Tekirdağ İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Eker tarafından verilirken, eğitime katılan öğretmenlerin belgeleri ise Tekirdağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi Kurum Müdürü Dinçer Dönmez tarafından verildi.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10