Başkan Mandalı esnaflarla bir araya geldi

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bugün saat 10:00'da Hawthorn Suite by Wyndham Otel'de  düzenlenen kahvaltı programında esnaflarla bir araya geldi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşıâ€??

Kapaklı 6.03.2019 17:50:00 0
Başkan Mandalı esnaflarla bir araya geldi

Kapaklı’nın Esnaf ve Sanatkarlar Odasının sorun haline geldiğini dile getiren Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası eski Başkanı Ali Bozdağ da “Üzülerek söylemek istediğim bir şey var. Kapaklı’nın yönetimi şunu diyor: Kapaklı’ya esnaf odası açmıyorsunuz. Türkiye’de artık esnaf ve sanatkarlar odası kurulmuyor. Yasa ile bu kapatıldı. Bundan sonra sadece ve sadece meslek odaları kuruluyor.   Tekirdağ’ın büyükşehir olması sebebiyle Kapaklı’daki esnafları yasal olarak odaya kaydedemez duruma geldik. Bu konuda çok emek sarf ettik. Ama sadece şurada başarılı olduk. Sizi tekrar Tekirdağ’a göndermiyoruz. Mevcut kayıtlarınızı artık Çerkezköy’de yapabiliyoruz. Başkanımızın bu konudaki emeğini biliyorum. Kapaklı’da Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi açılmasında yüzde yüz emeği vardır. Bütün esnaf arkadaşlarım adına kendisine teşekkür ediyorum. Tekirdağ’da kaydı bulunan arkadaşlar, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na kayıtlarını getirirse, ben Kapaklı’ya Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın şubesi olarak bir tane oda açacağım, bir tane personel görevlendireceğim. Bütün evrak işleriniz Kapaklı merkezde yapılacak. Bu işlemler için Çerkezköy’e gelmeyeceksiniz. Çerkezköy’ün şubesi olacak ama görev alanı Kapaklı olacak. Başka türlü bunu açmamız mümkün değil” dedi. Bozdağ, bir meslek odası kurulması için 501 kişiye ihtiyaç olduğunu ifade ederek,  “Kapaklı yeni bir ilçe. Örneğin kuaförler odasını kuralım desek Çerkezköy ve Kapaklı’daki kuaförleri bir araya getirsek o sayıya ulaşamıyoruz. Tekirdağ’da kaydı olan arkadaşlarım çok kısa süre içerisinde kayıtlarınızı buraya getirirseniz biz size Kapaklı merkezde bir ofis kuracağız. Bir de personel vereceğiz. Tüm işlemlerinizi Kapaklı’da göreceksiniz. Böyle bir çalışma düşünüyoruz. Bunun dışında yasalar bizim önümüzü kapatıyor” dedi. Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürü Ferhat Kaanoğlu da işyeri açma ve çalıştırma ruhsatları ile ilgili esnafları bilgilendirdi.  

 

 

 

 

TÜRKİYE’DE YAŞAYAN 82 MİLYONA AYRI BİR YÜK BİNİYOR

 

Esnafların nasıl zorlu şartlar içinde bu işi yürüttüğünü bildiklerini ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da, “Esnaflıktan gelen birisi olduğum için esnafın derdini en iyi anlayanlardan birisiyim. Son 4 aydır ekonomik anlamda buhran yaşıyoruz. İnşallah en kısa zamanda ekonomik sıkıntılarımızı atlatırız ve ülke olarak refah seviyesine yükseliriz. Bunu yapabilmek için Türkiye’de yaşayan 82 milyona ayrı bir yük biniyor. Bu yükü göğüsleyebilmekle ilgili de başta devlet büyüklerimize ve buradaki özel kuruluşlara da büyük görevler düşüyor” dedi.

 

“BU GÖREV SİZLERE DÜŞÜYOR”

 

6 Aralık 2012’de Tekirdağ’ın büyükşehir olduğunu anımsatan Mandalı “30 Mart 2014’ten sonra dendi ki Kapaklı artık özgür. İlçemizde Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler Odası ve diğer odaların kurulmasını bekledik. Ama önümüze engeller çıktı. Gerekli yazışmalar yaptık ‘Biz ilçe olduk, bu odaların Kapaklı’ya kurulması gerekiyor’ dedik. “Biz Bakanlar Kurulu kararı ile oda kurulması kararını iptal ettik’ dediler. Türkiye’de 81 ilin içinde 30 tane büyükşehir oldu. Tekirdağ’da büyükşehir ile birlikte merkez Süleymanpaşa ilçesi kuruldu. Ama orada odalar var. Odalar orada hazır kurulu olduğu için yasal olarak engel sayılmadı. Ama yeni kurulan Ergene ve Kapaklı var. ‘Yasaya takıldınız, Kapaklı’da bunu kurmanız mümkün değil’ dediler. Bu yasayı çıkaran sizlersiniz. 600 tane milletvekili gerekirse toplansın, yasayı değiştirsinler dedik. Ama baktık ki söylem içerisinde var, eylem içerisinde yoklar. Geliyorlar sahada konuşma yapıyorlar. Bu yasayı çıkaran sizlersiniz. Bu görev sizlere düşüyor” dedi.

 

“MECBUREN VERMEK ZORUNDASINIZ”

 

Türkiye’de 30 tane büyükşehir için 27 tane yeni ilçe kurulduğunu dile getiren Mandalı “Bu 27 ilçenin tamamı da bu konuda mağdur. İnşallah önümüzdeki günlerde, aylarda tekrar Bakanlar Kurulu kararı alıp eski dizayna dönülür. Meslek odalarından bahsediyorlar. Bölünmüş bir halde bizi yönetmeye çalışıyorlar. Biz de diyoruz ki, bu şekilde yürümesinden ziyade nasıl Çerkezköy’de esnaf ve sanatkarlar odası varsa, aynısını buraya da kuralım. Bununla ilgili çok büyük uğraş verdik. İnşallah önümüzdeki aylarda, Kapaklı’ya Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler Odası ve diğer odalar kurulur” dedi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kapaklı ve Saray’dan da üyelerinin olduğunu ve isminin ‘Çerkezköy-Kapaklı-Saray Ticaret ve Sanayi Odası’ olarak değiştirilmesi gerektiğini kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yarısı kapaklı sınırında kalan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin isminin de Çerkezköy-Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi olarak değiştirilmesi gerektiğini dile getirdi. “Yasal olarak hakkımızı istiyoruz” diyen Başkan Mandalı,  “Mecburen vermek zorundasınız. Zaman içinde hukuki hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Yerel yönetim olarak elimizden geldiği kadar bu işin üzerine gitmeye çalışıyoruz. Birlikte mücadele ettiğimiz takdirde kimse bizim önümüze geçme şansına sahip değil. Biz devletimizi seviyoruz, cumhuriyetimizi seviyoruz. Biz Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlıyız. Ay yıldızlı bayrağımızı sonsuza kadar göklerden indirmemek için ant içtik” dedi.

 

Haber: Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10